Έργα του Γιάννη Καμίνη στην καρδιά της Μυκόνου με την ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ

Η «Επίμονη Τέχνη» με τη συλλογικότητα 28 σπουδαίων εικαστικών ανοίγει αυλαία στο φετινό καλοκαίρι εκεί που οι θερινές διακοπές ξεκινάνε παγκοσμίως, στο αξιοζήλευτο νησί των ανέμων την πανέμορφη Μύκονο με τίτλο
Θ-ΕΡΟΣ ΕΛΛΑΣ “Το καλοκαίρι ξεκινάει από την Ελλάδα”

TH-EROS HELLAS “Summer begins from Greece”

www.facebook.com/epimonitexni/

«Επίμονη Τέχνη»
Έμπνευση Επιμέλεια
Art project by Chris Barjoka www.facebook.com/chris.alevra

ΜΥΚΟΝΟΣ 17 – 21 Ιουνίου

Επίσημη ξενάγηση: Σάββατο 19 Ιουνίου στις 21.00

ΚΔΕΠΠΑΜ: Αίθουσα Καλογερά & Αιθουσα Ματογιάννι – Παναχράντου 2
Χώρα Μυκόνου
Μύκονος (Μόλις 200 μέτρα από τη Μικρή Βενετία της Μυκόνου).

Το polismagazino.gr παρουσιάζει τη συνέντευξη του Γιάννη Καμίνη.

Ποια η χρωματική ποικιλία και η τεχνική με την οποία συμμετέχετε σε αυτή την έκθεση της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ στη Μύκονο; Η Μύκονος με ενέπνευσε να δημιουργήσω τέσσερα έργα με τη δική μου χαρακτηριστική τεχνική με τρισδιάστατες υφές και μεγάλους όγκους ελεύθερης ροής, όπως προκύπτουν μετά από διαλογιστική διαδικασία σε βαθύτερο επίπεδο συνειδητότητας. Τα έργα έχουν λευκά, μπλε, τυρκουάζ και μεταλλικά ασημένια χρώματα. Είναι υπογεγραμμένα (όπως όλα τα έργα μου) στην πίσω πλευρά, ώστε να τοποθετηθούν από όποια πλευρά επιθυμεί ο ιδιοκτήτης.

RISING STARS

Rising stars we all are Shinning bright in Mykonos

Wind blows Mind blown Sea cleanses Sun heals Love magnets Us too Rising stars

by Yiannis Kaminis

Μπορείτε να αναγνωρίσετε κάποια γεγονότα – σταθμούς στην πορεία σας; Υπάρχει κάποια καθοριστική στιγμή που σας οδήγησε να γίνετε καλλιτέχνης; Όλη η ζωή συντελεί και οδηγεί στο σήμερα. Οι σταθμοί ήταν πολλοί.

Πρώτος σταθμός, τα δύσβατα μονοπάτια της εσωτερικής μου υπαρξιακής αποδοχής και εμπερίεξης αντιφατικών και αντίθετων ενορμήσεων που οδήγησαν στη στιγμή της αποδοχής κάθε αδιεξόδου με την πρώτη πινελιά μετουσίωσης.

Δεύτερος σταθμός, η αίσθηση ευθύνης και χαράς για τη δημιουργία έργων τέχνης με δονήσεις απελευθέρωσης, αισιοδοξίας, θεραπείας, κάθαρσης και νοήματος που πραγματεύονται και απαντούν σε προσωπικά, παγκόσμια και συλλογικά θέματα.

Τρίτος σταθμός η αποδοχή, εκτίμηση και η ανταπόκριση του κόσμου. Από τους επαγγελματίες στο χώρο της τέχνης μέχρι τις ψυχές των απλών ανθρώπων και των παιδιών που έχω συναντήσει, είτε προσωπικά είτε πνευματικά σε όλες τις μεριές της γης, όπου ταξιδεύω εγώ και τα έργα μου.

Τελευταίος και σημαντικότερος σταθμός, η αγάπη και η αποδοχή όσων αγαπώ στον στενό μου οικογενειακό και φιλικό κύκλο.

Τι είναι αυτό που σας εμπνέει περισσότερο και πόσο σας ενδιαφέρει η προβολή του έργου σας να επικοινωνήσει με τον θεατή; Η έμπνευση είναι αστείρευτη όπως είναι και η ίδια η ζωή. Όταν για παράδειγμα, ζωγραφίζω για ανθρώπους εστιάζω στην ενεργειακή τους δόνηση και επιλέγω τα χρώματα που είναι κυρίαρχα στο ενεργειακό τους πεδίο. Ο πίνακας προκύπτει ως μοναδικό αποτύπωμα της ψυχικής τους διάστασης, των αιτημάτων και των δεδομένων που συνδέονται με την ύπαρξή τους. Μαθήματα, επιβεβαιώσεις, αρχέτυπα, σύμβολα και πληροφορίες αναδύονται αποκαλύπτοντας ζητήματα ασυνειδήτου και προσωπικής ψυχικής διαδρομής. Πολλές φορές με ρωτούν, «πως ήξερες αυτό ή εκείνο για εμένα;» εγώ απαντώ, «δεν γνωρίζω, απλά είμαι μέρος της διαδικασίας». Η τέχνη, αισθάνομαι πως με ξεπερνά, όπως και η πηγή της εκ των άνωθεν. Εγώ υπηρετώ ως δίαυλος μετουσίωσης, όπως συνέβη και με την πνευματική σειρά των Αγγέλων Ίντιγκο – έναν από αυτούς θα βρείτε στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.

Πολλές φορές, η τέχνη, δίνει την απάντηση και τη λύση σε θέματα που φαίνονται να είναι αδιέξοδα. Άλλες φορές ψυχαγωγεί και γιορτάζει τη ζωή! Εύχομαι οι θεατές στη Μύκονο να το γιορτάσουν!

Τι θα λέγατε στο κοινό που πρόκειται να σας επισκεφθεί; Καλή απόλαυση! Η έκθεση στην Μύκονο με την επιμέλεια και οργάνωση της Χρύσας Μπαρζόκα δεν θα μπορούσε παρά να ταξιδέψει το κοινό σε χώρους ψυχικά σημαντικούς!

Σύντομο Βιογραφικό του Γιάννη Καμίνη

Ο Γιάννης Καμίνης ζει στη Θεσσαλονίκη, ενώ ταξιδεύει συχνά στο εξωτερικό για επαγγελματικούς λόγους. Το εικαστικό έργο του Γιάννη Καμίνη χαίρει διεθνούς απήχησης για την πρωτοτυπία, το νόημα και την καλαισθησία που δίνει στην αφηρημένη τέχνη. Ο δημιουργός ζωγραφίζει ενώ βρίσκεται σε άλλο επίπεδο συνείδησης μέσω ειδικών τεχνικών. Τα έργα ακρυλικών σε καμβά προκύπτουν αποτυπώνοντας αρχέτυπα, φαινόμενα, σύμβολα, πρόσωπα και ιδέες όπως συνδέονται με το συνειδητό και συλλογικό ασυνείδητο. Ο ζωγράφος εκθέτει στη Νέα Υόρκη-ΗΠΑ, στη Σεούλ-Ν. Κορέα, στη Βυρηττό-Λίβανο, στο Κίεβο-Ουκρανία, στο Ριάντ-Σαουδική Αραβία, στο Περού και στην Ευρώπη από το 2014. Τα έργα του έχουν χρησιμοποιηθεί ως την εικαστική βάση σε διεθνή συνέδρια, ως εξώφυλλα βιβλίων καθώς και για τη δημιουργία ρούχων και αξεσουάρ μόδας. Ο καλλιτέχνης συμμετέχει σε δημοπρασίες και στηρίζει φιλανθρωπικές δράσεις που βοηθούν παιδιά.

Δείγματα της δουλειάς του θα δείτε στην ιστοσελίδα www.yianniskaminis.com

Yiannis Kaminis
www.yacmc.gr www.yianniskaminis.com

Χορηγός επικοινωνίας: polismagazino.gr