Το 7PLY Project επιστρέφει για δέκατη τέταρτη χρονιά

ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Το Φεστιβάλ Σύγχρονης Αστικής Κουλτούρας, με επίκεντρο το skateboard, ξεκίνησε το 2006 και θα φιλοξενηθεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης από τις 3 έως τις 5 Οκτωβρίου 2019.
Πολυθεματικοί καλλιτέχνες, skaters, μουσικοί, djs, χορευτές και άλλοι αποτελούν την καρδιά του φεστιβάλ το οποίο πραγματεύεται, με μια διευρυμένη προσέγγιση, τη σύγχρονη αστική κουλτούρα. Στον όρο αυτό συμπεριλαμβάνονται ενέργειες και πρακτικές που πραγματοποιούνται, αθλητικά ή εικαστικά, μέσα στο αστικό περιβάλλον και πηγή έμπνευσης, δημιουργίας και εξέλιξής τους αποτελεί το κοινωνικό πλαίσιο του αστικού ιστού και όλα τα ερεθίσματα που προέρχονται από αυτό.
Ειδικός προσκεκλημένος από το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης ο Γάλλος street artist Alex Beretta θα βρίσκεται μαζί μας σε όλη την διάρκεια του φεστιβάλ και θα πραγματοποιήσει στο πλαίσιο της βραδιάς των εγκαινίων μια τοιχογραφία σε ειδικά διαμορφωμένη επιφάνεια στον εξωτερικό χώρο.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 3/10 στις 19:00 όπου θα παρουσιαστούν τα έργα των συμμετεχόντων καλλιτεχνών με τις σανίδες του skate, έκθεση φωτογραφίας και μουσικό δρώμενο που θα ολοκληρώσει την βραδιά του 7PLY Project.

Η έκθεση θα λειτουργεί από τις 10:00πμ ως τις 10:00μμ.

● 12:00 : θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο εκμάθησης skateboard για αρχαρίους και παιδιά.
Το πρόγραμμα δράσεων συνεχίζεται το απόγευμα στις 18:00μμ με τη σχολή χορού Pro Dancers Studio να πραγματοποιεί εργαστήριο χορού hip-hop για κάθε ενδιαφερόμενο ανεξαρτήτου ηλικίας.
Αμέσως μετά θα ακολουθήσει ξενάγηση στον χώρο της έκθεσης, στην αίθουσα Αλλατίνη-Ντασώ, με πληροφορίες σχετικά με την ιστορία του skateboard, τη διαδρομή του φεστιβάλ και φυσικά τα έργα και τους ίδιους τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν.

DJ sets από καταξιωμένους djs της τοπικής σκηνής καθώς και ζωντανή εμφάνιση του ανερχόμενου HipHop συγκροτήματος «YinYang» θα πλαισιώσουν τη βραδιά με μουσική και θα ολοκληρώσουν το πρόγραμμα της ημέρας.