Βασιλικη Σιδηροπουλου Καραμητσου: “πρεπει να το αγαπησω υπερμετρα αυτο που θα δημιουργησω”

Σε ποιά ηλικία ξεκινήσατε να ζωγραφίζετε;
…Απο τότε  που  θυμάμαι  τον εαυτό μου, ζωγραφίζω αδιάκοπα, σε κάθε  επιφάνεια, με κάθε  τεχνικό μέσον, σε κάθε  είδους  καλλιτεχνικες εφαρμογές  που  είναι  απεριόριστες. Βοήθησε σε αυτό το καλλιτεχνικό περιβάλλον της οικογένειας, και η παιδεία που έχω λάβει.
Καλλιτέχνης γεννιέται κανείς ή γίνεται;
…Μετά από τόσα χρόνια αδιάκοπης, πορείας στον χώρο της τέχνης, με ετεροκλητες δημιουργίες, θεματικές, τεχνοτροπία…  έχω  καταλήξει στο συμπέρασμα ότι γεννιέται ο καλλιτέχνης.
ΕΙΝΑΙ η ιδιαίτερη ψυχοσυνθεση του, ο ιδιαίτερος τρόπος σκέψης, αντίληψης, αισθαντικοτητας, που τον χαρακτηρίζουν!
Η διαφορετικη εσωτερική ματιά του. Έχει τα φτερά.. Και  φυσικά  βοηθούν και οι γνώσεις  για το καλύτερο πέταγμα, για  να γίνει ωραιοτερο το ταξίδι της ζωής!!
Ποιά λέξη σας εκφράζει ως καλλιτέχνη;
..Το άσιγαστο πάθος μου, και  οι ατερμονες αναζητήσεις, η τόλμη  μου, για το καινούριο, η επινοητικοτητα, η εργατικοτητα, η επιμονη και προπαντων ο θαυμασμος για  αυτό τον κόσμο τον μικρό τον μέγα!
Νοιώθετε την «έμπνευση» πριν δημιουργήσετε;
….Οπωσδηποτε χρειάζεται η έμπνευση, πρέπει να το αγαπησω υπέρ μετρα αυτό που  θα δημιουργήσω.
Να το αφήσω να  ξεσηκώσει το μέσα  μου. Να γεμίσω συναίσθημα και παλμό, ώστε να συμπαρασυρω και το μυαλό στην απόδοση!!
Πώς θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας ως Καλλιτέχνη;
….Θα με χαρακτήριζα αθεραπευτα επιμονη πολύ επίπεδη, όσον αφορά τον τρόπο έκφρασης μου και δραστηριοποιησης μου σε πολλούς τομείς τέχνης… Διδασκαλίας.. Πολιτισμου κ. α..
Μου αρέσει επίσης και η ενημέρωση  μου για  ότι γίνεται και έγινε  στο χώρο της τέχνης και σε θεωρητικό επίπεδο.. Με εκφράζει απόλυτα το δόμηση, αποδομηση, αναδομηση.
Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;
Τα μελλοντικά  μου  σχέδια είναι  να παραμείνω όπως  είμαι  και  να εξακολουθω να ψάχνω φωτεινά μονοπάτια της τέχνης να  γεμίζουν φως την ψυχή και το μυαλό μου… Και κατ’ επέκταση  να απολαμβάνω  την επικοινωνία  με το ευαίσθητο κοινό  σε κάθε παρουσίαση  έκθεσης  μου!!
Ας γνωρίσουμε τη ζωγράφο.
Κατάγεται από το Πλατύ Ημαθίας και ζει στην Βέροια. Σπούδασε  ζωγραφική  και  σχέδιο στην Ecole A. B. C. De Paris.Πτυχιουχος της  σχολής  Διακοσμητων , στην Αθήνα  Δημόσια Τεχνική σχολή Θεσσαλονίκης..
Για  δύο χρόνια  παρακολούθησε μαθήματα  αγιογραφιας..
Από την παιδική  της  ηλικία  είχε  πανελλήνιες διακρίσεις  στην ζωγραφική.. κάτι που  συνεχίστηκε και  στην ενήλικη ζ ωη της.. Έχει πραγματοποιησει πολλές  ατομικές  εκθέσεις  κυρίως στον τόπο που  διαμενει πράγμα το οποίο απαιτούσε να είναι  πολύ  παραγωγικη και  καινοτόμα μιας  και  απευθυνοταν στο  ίδιο  κοινό..
Παρ όλα  αυτά  έκανε  και  κάποιες  εκθέσεις  εκτός  όπως  στη Χίο Παλαιό Φάληρο  Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αλεξάνδρεια, με τελευταία  αυτή  την συμμετοχή  που  ετοιμάζει  η Επιμονη Τέχνη στις  Σπέτσες..
Έργα της βρίσκονται  σε Δημαρχεία, βιβλιοθήκες, Μουσεία,πολιτιστικός συλλογους καθώς και  σε ατομικές συλλογες..
Εκτός  από την ζωγραφική  ασχολείται  και  με σχεδιασμό και δημιουργία  κοσμημάτων με ημιπολυτιμους λίθους! Έχει  ακόμη στο ενεργητικό της, σκηνικά θεατρικων παραστάσεων, μπατίκ, βιτρω και  κάθε είδους  δημιουργικα  καλλιτεχνιματα!! Έχει  ακόμη διδάξει  επί σειρά  ετών  σε σχολεία, πολιτιστικους σύλλογος , Ι. Ε. Κ… ΔΗΠΟΝ Νάουσας, και  σε πολλούς  άλλους  φορείς, με πολυετή προσφορά  επίσης  στην Δημόσια Κεντρική  βιβλιοθήκη  Βέροιας.. Άλλος  χώρος  δραστηριοτητων της  υπήρξαν τα κοινά όπου αφιλοκερδωςασχοληθηκε ως  υπεύθυνη σε  παραδοσιακους τομείς..  Για  την προσφορά  της στον πολιτισμό  και  την τέχνη, έχει  βραβευτεί  από πέντε   τοπικούς  φορείς.. Έργα της κοσμούν εξώφυλλα  και  εξώφυλλα πολλών βιβλίων λογοτεχνιας τέχνης και  ιστορίας… Έχει παρακολουθησει πλήθος  σεμιναρίων και  έχει  κάνει και  διαλέξεις με θεματική  που  αφορούσε  την τέχνη ,  κόσμημα, χαρακτικη..
Σταθμός  στην τεχνη της  η έκθεση  της  στο  Βυζαντινο Μουσείο  Βέροιας  με τίτλο Εαρινές συμφωνίες   την οποία  προλογίζει η γνωστή  αρχαιολόγος  Αγγελική Κοταριδη.. Από  τότε αδιάκοπα  εντρυφει στα μυστικά  και  την μαγεία  της σύγχρονης  τέχνης…..