Έργα της Ειρήνης Μητούδη στις «700 μέρες -19» της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ στη Myró Gallery

Η Ελληνική Ένωση Ιατρικού Δικαίου & Βιοηθικής σε σύμπραξη με την ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ υποδέχτηκε την πρώτη εκδήλωση για το έτος 2022, με θεματική: «ΠΑΝΔΗΜΙΑ & ΤΕΧΝΗ»

Στις 10/02/2022 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ “700 μέρες -19” υπό την επιμέλεια της εικαστικού Χρύσας Μπαρζόκα. Η καλλιτεχνική ομάδα παρουσιάζει στην γκαλερί ΜΥΡΟ έργα εποχής 2020-2022, 700 ημερών πανδημίας με την πεποίθηση ότι «η Τέχνη πρέπει να παρεμβαίνει σε κρίσιμους καιρούς και να διέπεται από απόλυτη και αδιαπραγμάτευτη ελευθερία».

Η εικαστική έκθεση θα έχει διάρκεια από 10/02/2022 – 19/02/2022. Τα έργα των καλλιτεχνών θα συνεχίσουν να εκτίθενται έως την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου.

Ώρες επίσκεψης: Τρίτη έως Παρασκευή 17.00 – 21.00 και Σάββατο 10.30 – 14.00.

Art project by Chris Barzoka https://www.facebook.com/chris.alevra

Μητούδη Ειρήνη: “Σε κάθε έκφανση της ζωής μας, κυρίαρχο είναι το μυαλό, αυτό είναι που μας πάει μπροστά αλλά και που μας καθηλώνει! Άλλες φορές μας ταξιδεύει ευχάριστα και άλλες επιτρέπει το φόβο να μας κυριεύσει…”

Τι αφορά το έργο σας που παρουσιάζει η ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ στην έκθεση «700 μέρες -19»; Σε αυτή την έκθεση συμμετέχω με δυο έργα κολάζ σε συνδιασμό με ζωγραφική! Τα θέματα που διαπραγματεύομαι εικαστικά είναι τα παιχνίδια του μυαλού και η εξέλιξη του ανθρώπου. Σε κάθε έκφανση της ζωής μας, κυρίαρχο είναι το μυαλό, αυτό είναι που μας πάει μπροστά αλλά και που μας καθηλώνει! Άλλες φορές μας ταξιδεύει ευχάριστα και άλλες επιτρέπει το φόβο να μας κυριεύσει. Τι υπερισχύει άραγε στο δικό σας μυαλό;

Τι νοσταλγείτε απο τα καλλιτεχνικά σας προ covid χρόνια; Αυτό που νοσταλγώ σίγουρα είναι η πληθώρα του κόσμου που βρισκόταν μέσα σε εσωτερικούς χώρους, ενίοτε και στις γκαλερί, οι αγκαλιές, τα φιλιά και οι ατέρμονες συζητήσεις χωρίς να υπάρχει ανησυχία προς νόσηση.

Πόσο επηρεάστηκε η χρωματική σας παλέτα και η θεματολογία σας; Η χρωματική μου παλέτα δεν έχει επηρεαστεί από το Covid 19 γιατί με το που πιάνω τα πινέλα μου αγνοώ, ημέρα, ώρα και εποχή, αφοσιώνομαι σε ό,τι δημιουργώ αψηφώντας το τι συμβαίνει γύρω μου.

Η εσωστρέφεια της καραντίνας, σας δημιούργησε την ανάγκη να γίνετε περισσότερο εξωστρεφείς ή το αντίθετο; Σε προσωπικό επίπεδο δεν έχω επηρεαστεί, ήμουν και θα είμαι εξωστρεφής, θεωρώ δώρο την συνύπαρξη με ανθρώπους και την ανταλλαγή απόψεων! Πάντα ένας γόνιμος διάλογος είναι εποικοδομητικός.

Αποτελεί καλλιτεχνική έμπνευση για εσάς η αισιόδοξη πλευρά της ζωής; Φυσικά και μου δίνει έμπνευση η αισιόδοξη πλευρά της ζωής, η οποία μπορεί να προέλθει και από κάτι που αρχικά φαίνεται δυσάρεστο. Οι εκπλήξεις που επιφυλάσσονται πίσω από κάθε τι, κανείς δεν μπορεί να τις ξέρει και γι αυτό οφείλουμε στον εαυτό μας να αναζητούμε τη θετική ανάγνωσή τους.

Με ποιον τρόπο πιστεύετε ότι ο κόσμος μας μπορεί να γίνει καλύτερος; Ο κόσμος μπορεί να γίνει καλύτερος μόνον εάν δεν λειτουργούμε μεμονομένα! Μια σωστή συνεργασία πάντα επιφέρει άριστο αποτέλεσμα. Είμαι υπέρ της εξειδίκευσης και θεωρώ ότι δεν μπορούμε όλοι να τα κάνουμε όλα!

Χορηγός Επικοινωνίας
polismagazino.gr
Η εκδήλωση λαμβάνει χώρα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, στο χώρο της GALLERY MYRO, Νικηφόρου Φωκά 8.
www.myro.gr
Facebook | Instagram | YouTube