Έργα της Κέλλυς Κοντζαμάνη στις «700 μέρες -19» της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ στη Myró Gallery

Η Ελληνική Ένωση Ιατρικού Δικαίου & Βιοηθικής σε σύμπραξη με την ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ υποδέχτηκε την πρώτη εκδήλωση για το έτος 2022, με θεματική: «ΠΑΝΔΗΜΙΑ & ΤΕΧΝΗ»

Στις 10/02/2022 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ “700 μέρες -19” υπό την επιμέλεια της εικαστικού Χρύσας Μπαρζόκα. Η καλλιτεχνική ομάδα παρουσιάζει στην γκαλερί ΜΥΡΟ έργα εποχής 2020-2022, 700 ημερών πανδημίας με την πεποίθηση ότι «η Τέχνη πρέπει να παρεμβαίνει σε κρίσιμους καιρούς και να διέπεται από απόλυτη και αδιαπραγμάτευτη ελευθερία».

Η εικαστική έκθεση θα έχει διάρκεια από 10/02/2022 – 19/02/2022. Τα έργα των καλλιτεχνών θα συνεχίσουν να εκτίθενται έως την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου.

Ώρες επίσκεψης: Τρίτη έως Παρασκευή 17.00 – 21.00 και Σάββατο 10.30 – 14.00.

Art project by Chris Barzoka https://www.facebook.com/chris.alevra

Κέλλυ Κοντζαμάνη: “Ο κόσμος μπορεί να γίνει καλύτερος όταν ο καθένας μας γίνει καλύτερος. Όλα ξεκινούν από μέσα μας”

Τι αφορά το έργο σας που παρουσιάζει η ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ στην έκθεση «700 μέρες -19»; Τα έργα με τα οποία συμμετέχω είναι τρεις ακουαρέλες: δύο προσωπογραφίες κοριτσιών με μαύρα και μια νεκρή φύση.

Τι νοσταλγείτε απο τα καλλιτεχνικά σας προ covid χρόνια; Αυτό που μου έχει λείψει από την προ Covid εποχή είναι κυρίως η επαφή με τους ανθρώπους, φιλότεχνους και καλλιτέχνες στις εκθέσεις εικαστικών.

Πόσο επηρεάστηκε η χρωματική σας παλέτα και η θεματολογία σας; Δεν νομίζω ότι η χρωματική μου παλέτα επηρεάστηκε από την πανδημία. Ίσως μια σειρά από πορτρέτα μου να εκπέμπουν μια μελαγχολία, μια αίσθηση απώλειας λόγω των χαμένων ευκαιριών κυρίως των νέων ανθρώπων. Υπάρχουν και έργα μου όμως που δείχνουν ομορφιές της πόλης μας και άλλα που εμπνεύστηκα από τη ζεστασιά της οικογενειακής εστίας, τόσο πολύτιμης αυτά τα δυο χρόνια.

Η εσωστρέφεια της καραντίνας, σας δημιούργησε την ανάγκη να γίνετε περισσότερο εξωστρεφείς ή το αντίθετο; Η καραντίνα μας επηρέασε όλους. Μας άλλαξε, μας περιόρισε. Θεωρώ αναγκαίο να επανέλθουμε στην εξωστρέφεια, να «επανανθρωπιστούμε».

Αποτελεί καλλιτεχνική έμπνευση για εσάς η αισιόδοξη πλευρά της ζωής; Δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξη, είμαι μάλλον αγχώδης. Όμως, θαυμάζω τους αισιόδοξους ανθρώπους και η ενασχόλησή μου με την τέχνη δρα θεραπευτικά. Αυτό που επιθυμώ είναι να μοιράζομαι την ομορφιά.

Με ποιον τρόπο πιστεύετε ότι ο κόσμος μας μπορεί να γίνει καλύτερος; Ο κόσμος μπορεί να γίνει καλύτερος όταν ο καθένας μας γίνει καλύτερος. Όλα ξεκινούν από μέσα μας.

Χορηγός Επικοινωνίας
polismagazino.gr
Η εκδήλωση λαμβάνει χώρα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, στο χώρο της GALLERY MYRO, Νικηφόρου Φωκά 8.
www.myro.gr
Facebook | Instagram | YouTube