Ελεονόρα Μανόνα: “Στις μουσικές επιρροές που έχω, καθοριστική ήταν η κλασική μουσική και οι συνθέτες που άκουγα λόγω ωδείου και πιάνου”

“Στις 15 και 22 Νοεμβρίου έχουμε live! Κάτι διαφορετικό. Παρέα με φοβερούς μουσικούς-τραγουδιστές θα παρουσιάσουμε στη σκηνή του Σταυρού του Νότου, “Τα κορίτσια του Αυγούστου” του Πάνου Σουρούνη υπό την επιμέλειά του

Ποιά είναι η πρώτη σας Μουσική ανάμνηση; Η πρώτη μελωδία που έπαιξα στο πιάνο με το δεξί χεράκι!  Ήμουν περίπου 7 χρονών, ίσως και μικρότερη όταν πλησίασα στο πιάνο και έκατσα στο σκαμπό για να παίξω τη μελωδία που μόλις είχα ακούσει από τον πατέρα μου. Ο πατέρας μου έπαιζε αυτοδίδακτος πιάνο και άλλα μουσικά όργανα! Κατάφερα και έβγαλα “με το αυτί” τη μελωδία και δεν θα ξεχάσω το χαμόγελο του πατέρα μου μόλις με άκουσε! Και κάπως έτσι ξεκίνησα…

Με ποιόν Μουσικό θα θέλατε να βρεθείτε επί σκηνής; Έχουμε πολλούς εξαιρετικούς μουσικούς στην Ελλάδα που θα ήθελα να μοιραστώ τη σκηνή και τις ιδέες τους! Για να μην παρεξηγηθεί κανείς θα  πω από το εξωτερικό, τους “Two Cellos”! Τους έχω δει σε συναυλία από κοντά όταν είχαν έρθει στην Ελλάδα και έχουν φοβερή ενέργεια, πάθος, δεξιοτεχνία και χιούμορ! Θα περνούσαμε σίγουρα φανταστικά!

Περιγράψτε μας τη μέχρι σήμερα πορεία σας στη μουσική. Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές θετικές ή αρνητικές; Η πορεία μου στη μουσική πέρασε από διάφορα, όμορφα και δημιουργικά στάδια και ακόμα εξελίσσεται. Ξεκίνησα από 8 χρονών τις σπουδές μου στο πιάνο και στα θεωρητικά της μουσικής συμμετέχοντας σε μαθητικές συναυλίες και εκδηλώσεις. Τελειώνοντας το σχολείο πήρα και το δίπλωμα μου στο πιάνο και ήμουν πια επισήμως μουσικός! Όταν ήρθα στην Αθήνα για σπουδές έκανα τις πρώτες μου συμμετοχές σε μπάντες. Στα 21 μου  τραγούδησα για πρώτη φορά σόλο μπροστά σε κοινό και από τότε πάντα  ήμουν σε συγκροτήματα αλλά σε χαλαρούς – φοιτητικούς ρυθμούς και χωρίς να έχω αποφασίσει ότι με αυτό θα ασχοληθώ σοβαρά.

Τελειώνοντας τις σπουδές μου στη Φιλοσοφική ξεκίνησα πιο εντατικά να ασχολούμαι με τη μουσική και σε επίπεδο διδασκαλίας αλλά και συναυλιών- ηχογραφήσεων. Τα τελευταία χρόνια μου έφεραν όμορφες συνεργασίες αλλά και  τα δικά μου τραγούδια- μουσικές. Έφτιαξα το δικό μου project  “Nora’s Cinematic” για να παίζω αυτά που θέλω και αγαπώ αλλά και τα δικά μου τραγούδια. Τις μουσικές επιρροές που έχω τις βλέπω μόνο με θετικό πρόσημο. Καθοριστική ήταν σίγουρα η κλασική μουσική και οι συνθέτες που άκουγα λόγω ωδείου και πιάνου. Νομίζω είναι και ο λόγος που ήθελα να κάνω ορχηστρική μουσική σε πιο σύγχρονη μορφή.

Σας “τρομάζει” η επιτυχία ή η αποτυχία; Με “τρομάζει” το να μην υπάρχει τίποτα από τα δύο.

Ποιά είναι η άποψή σας για τα μουσικά τηλεοπτικά talent show; Είναι ένας τρόπος να σε δει κόσμος, να γνωρίσεις επίσης κόσμο και να ζήσεις μία αξέχαστη εμπειρία!  Ωστόσο πιστεύω ότι δεν αρκεί μόνο ένα talent show για να κάνεις καριέρα. Θέλει πολλή δουλειά, αφοσίωση, ενέργεια. Ένας συνδυασμός αυτών.

Υπάρχουν μάνατζερ στην Ελλάδα που μπορούν να βοηθήσουν την πορεία ενός μουσικού; Υπάρχουν μάνατζερ και στην Ελλάδα! Και σίγουρα μπορούν να βοηθήσουν την πορεία ενός μουσικού  ωστόσο η πορεία αυτή δεν κρίνεται μόνο από έναν καλό μάνατζερ αλλά από όλο του το έργο. Ο  μάνατζερ θα βοηθήσει να βγει προς τα έξω  αυτό το έργο και από εκεί και πέρα είναι πολλά πράγματα που παίζουν ρόλο για να μπορούμε να “κρίνουμε’’ μία πορεία ή έναν μάνατζερ!

Ποιά είναι τα μελλοντικά μουσικά σας σχέδια; Αυτή την περίοδο ηχογραφούμε για το δίσκο μου και σύντομα θα κυκλοφορήσει άλλο ένα single! Στις 15 και 22 Νοεμβρίου έχουμε live! Κάτι διαφορετικό. Παρέα με φοβερούς μουσικούς- τραγουδιστές θα παρουσιάσουμε στη σκηνή του Σταυρού του Νότου “Τα κορίτσια του Αυγούστου” του Πάνου Σουρούνη υπό την επιμέλειά του. Σκοπός μέσα από τα τραγούδια και όλη την ατμόσφαιρα που έχουμε φτιάξει να φέρουμε το καλοκαίρι ξανά σε αυτές τις Τρίτες του Νοεμβρίου και να περάσουμε ξέγνοιαστα σαν αυτές  τις ξέγνοιαστες μέρες του Αυγούστου!