Φέτος το Φεστιβάλ Βωβούσας ξέφυγε!

Δε φτάναν τα εργαστήρια, οι προβολές, οι εκθέσεις και οι φυσιολατρικές εκδρομές, ιδού και οι μουσικές εκδηλώσεις!

Το ορεινό φεστιβάλ για τις τέχνες, πλέον προτείνει μια διαφορετική εκδήλωση για κάθε βράδυ, εντελώς δωρεάν.

Οκτώ ημέρες non-stop μουσική όλων των ειδών για το πιο απαιτητικό κοινό: Από παραδοσιακά έως πρωτοποριακά underground και από πειραματικά έως αυτοσχεδιαστικά σχήματα. Κάθε βράδυ είναι μοναδικό όπως μοναδικοί είναι οι φίλοι του Φεστιβάλ Βωβούσας που το τιμούν με τη παρουσία τους.

Χρήστος Τζιτζιμίκας Σάββατο 13/7 (εγκαίνια

Ο Χρήστος Τζιτζιμίκας με τη παρέα του σε μια βραδιά σύγκλισης με τις βαθύτερες παραδόσεις του τόπου μας. Ένα αυθεντικό ηπειρώτικο γλέντι μέχρι πρωίας, σηματοδοτεί την έναρξη του μοναδικού ελληνικού ορεινού φεστιβάλ γαι τις Τέχνες.

Σε συνδιοργάνωση: Teranga Beat

Βασίλειος Τζήκας Κυριακή 14/7

Ο εκ Βερολίνου ορμώμενος πολυοργανοπαίχτης-μουσικοσυνθέτης Βασίλειος Τζήκας, κάνει πρώτη στάση στη Βωβούσα σε μιά πολύ intime βραδυά “από τον Βορρά στο Νότο”.

Γιάννης Σαξώνης Δευτέρα 15/7 – Σινεκονσέρτο

Ο Γιάννης Σαξώνης, επενδύει ζωντανά την εμβληματική ταινία του 1922, Ο Νανούκ Του Βορρά. Πρόκειται για μία ταινία-σταθμό, που με την απεικόνιση της καθημερινής ζωής και επιβίωσης υπό εξαιρετικά σκληρές συνθήκες μιας οικογένειας Εσκιμώων Inuit στον καναδικό βορρά, καθόρισε τη μετέπειτα πορεία του ντοκιμαντέρ και του εθνογραφικού κινηματογράφου.

Θοδωρής Ζιάρκας Τετάρτη 17/7 – Γρεβενίτι

Ο κοντραμπασίστας Θοδωρής Ζιάρκας (ιδρυτικό μέλος των Valia Calda) παρουσιάζει ένα σόλο όπου εξερευνά τους πολυφωνικούς ήχους που μπλέκονται στον διάλογο μεταξύ θορύβου και ησυχίας, σαν ένα ημερολόγιο ήχων και αναμνήσεων.

Constellation Chor Τετάρτη 17/7

Το αυτοσχεδιαστικό σχήμα Constellation Chor, από το Carnegie Hall της Νέας Υόρκης στη Βωβούσα. Επτά τραγουδιστές-χορευτές-περφόρμερ πρόκειται να παρουσιάσουν σόλο κομμάτια μέχρι συνθέσεις για πολλές φωνές βασισμένες στα ποιήματα της Σαπφούς.

Melentini Πέμπτη 18/7

Η Melentini δημιουργεί μια προσωπική ατμόσφαιρα με avant garde neo-soul, indie pop και τζαζ στοιχεία. Έχει χαρακτηριστεί από τους μουσικοκριτικούς της ελληνικής σκηνής ως μία εκ των πιο σημαντικών δημιουργών της γενιάς της καθώς επίσης από τις πιο ενδιαφέρουσες θηλυκές φωνές.

Συναυλία ελληνικού και αλβανικού σχήματος Παρασκευή 19/7

Οι Κομπανίες των Φώτη Καραβιώτη και Γιάννη Λίτσιου, με πρόγραμμα τραγουδιών από όλη την Ήπειρο και τα Γρεβενά και των αδελφών Zeqiri, από την Πρεμετή της Αλβανίας, με πρόγραμμα τραγουδιών από την Ν. Αλβανία σε έναν μουσικό διάλογο με επίκεντρο τον Αώο ποταμό.

Σε συνδιοργάνωση: Πίνδος ΠεριβαλλοντικήSave the Blue Heart

Hairetis – Harper 

Christopher King Σάββατο 20/7 (δύο εκδηλώσεις)

A: H δεξιοτέχνης αρπίστα Maria-Christina Harper (Λονδίνο) και ο λαουτιέρης Γιάγκος Χαιρέτης (Κρήτη) γνωστός στην συνεργασία του με τον Γιάννη Αγγελάκα, συνεργάζονται σε ένα πρωτότυπο ντουέτο που συνδυάζει την μουσική παράδοση της Κρήτης με την πειραματική μουσική σκηνή του Λονδίνου. Τα ιδιαίτερα μουσικά τοπία που ο Χαιρέτης δημιουργεί με το λαούτο του, πολλές φορές σε ροκ ύφος,  μπλέκουν με το δυναμικό και πειραματικό παίξιμο της Μαρίας- Χριστίνας στην ηλεκτρική της άρπα.

B: Ο Christopher «King, “γυρίζει“ τις σπάνιες πλάκες των 78 στροφών (1920) ηπειρωτικής μουσικής σε ένα ιδιότυπο Dj set!

ΜΗ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

ΛΙΓΕΣ ΑΚΟΜΑ ΘΕΣΕΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ

Εργαστήρια για όλα τα γούστα. Όπως κάθε χρόνο επιλέξτε αυτό που σας ταιριάζει. Από κλασική ζωγραφική, χαρακτική και δημιουργική γραφή έως ντοκιμαντέρ, βοτανοθεραπεία και παραδοσιακής δόμησης. Και για τους μικρούς μας φίλους εργαστήριο κατασκευής κούκλας και “ανέβασμα” αυτοσχέδιας παράστασης κουκλοθεάτρου. Α, και για τους δραστήριους, γυμναστική κάθε πρωί στις 8:00!!

Δηλώστε συμμετοχή έγκαιρα και κρατήστε τη θέση σας.