Τσακιρούδη Φωτεινή «Επίμονη Τέχνη»

«Επίμονη Τέχνη»: Στάση ζωής. Γκαλερί το κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Στη μετά covid-19 εποχή η επανάσταση των χρωμάτων ξεκίνησε απο τη Θεσσαλονίκη. Μια πρωτοποριακή έκθεση καλλιτεχνών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης η οποία αποτελεί επιπλέον μια στάση ζωής. Ένα συναρπαστικό εικαστικό πρότζεκτ στις στάσεις των λεωφορείων είναι πλέον κοντά στην καθημερινότητα των Θεσσαλονικέων. Η αναμονή στον ΟΑΣΘ ή και ο περίπατος ακόμη στο κεντρο της πόλης αποκτά καλλιτεχνικό ενδιαφέρον αφού 51 καλλιτέχνες εικαστικοί εκθέτουν εκτυπωμένα έργα τους στις στάσεις του ΟΑΣΘ μετά απο πρόταση που έθεσε η εικαστικός Χρύσα Μπαρζόκα (www.facebook.com/chris.alevra), εμπνεύστρια επιμελήτρια & art director της «Επίμονης Τέχνης» στην Αντιδήμαρχο Πολιτισμού & Τουρισμού Μαρία Καραγιάννη (www.facebook.com/MariaKaragianni.skg/) η οποία “αγκάλιασε” με μεγάλο ενθουσιασμό αυτή την πρωτοβουλία μαζί με το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης και με το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα. (www.facebook.com/ZervasMayor/).

Η Θεσσαλονίκη πρωτοπορεί και καλεί τουρίστες και δημότες να περιηγηθούν στο κέντρο από τη στάση στο Δημαρχείο έως τη στάση Πλατεία Εμπορίου, όλη την Τσιμισκή, τη Μητροπόλεως, Παύλου Μελά, Λευκό Πύργο, Στρατηγείο, Βενιζέλου & Ίωνος Δραγούμη έως Ερμού, Αγίας Σοφίας, Αγγελάκη, Εγνατία (άνω πλευρά) από ΔΕΘ έως και όλη την Αριστοτέλους σε μια πόλη πλημμυρισμένη από έργα Τέχνης, «Επίμονης Τέχνης».

Art project by Chris Barjoka www.facebook.com/chris.alevra

www.facebook.com/epimonitexni/

Δήλωση της Μαρίας Καραγιάννη, Αντιδημάρχου Πολιτισμού & Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης

«Η τέχνη ξεπλένει από την ψυχή μας τη σκόνη της καθημερινότητας» Πάμπλο Πικάσο

«Η συνεργασία μας με τη Χρύσα Μπαρζόκα και την «Επίμονη Τέχνη» ξεκίνησε σε μία πολύ δύσκολη για όλους μας περίοδο, μέσα στην πανδημία, όταν όλοι οι χώροι του πολιτισμού ήταν κλειστοί.
Η έκθεση «Επίμονη Τέχνη» στο Γυάλινο Περίπτερο της παραλίας, με έργα που δημιούργησαν 35 καλλιτέχνες μέσα στην πανδημία, γέμισε με χρώμα και αισιοδοξία την καθημερινότητά μας και επιβεβαίωσε ότι η τέχνη δεν σταματάει ποτέ.
Συνεχίζοντας το “οδοιπορικό” μας με τη Χρύσα, 51 καλλιτέχνες-εικαστικοί της «Επίμονης Τέχνης» εκθέτουν εκτυπωμένα έργα τους στις στάσεις του ΟΑΣΘ δημιουργώντας μία ανοικτή γκαλερί φέρνοντας την καλλιτεχνική δημιουργία στο δρόμο.
Ευχόμαστε η Χρύσα Μπαρζόκα και η «Επίμονη Τέχνη» να συνεχίσουν να επιμένουν……»

Το polismagazino.gr παρουσιάζει τη συνέντευξη της Φωτεινής Τσακιρούδη. www.facebook.com/foteini.tsakiroudi

Συμμετέχετε κι εσείς σε αυτό το πρωτοποριακό project. Σε ποιο σημείο της Θεσσαλονίκης-Γκαλερί βρίσκεται το έργο σας; Το έργο μου βρίσκεται στην Στάση Αγίας Σοφίας πάνω στην Εγνατία. 2.

Τι απεικονίζει και ποιο μήνυμα θέλετε να στείλετε στους πολίτες της πόλης; Αποτελείται από δύο έργα όπου το ένα απεικονίζει ένα πορτραίτο από τη σειρά μου “Neo-queens” και το δεύτερο είναι μέρος της πτυχιακής μου εργασίας.

Ποια ερεθίσματα σας οδήγησαν σε αυτή τη δράση; Χαίρομαι αφάνταστα που συμμετέχω σε αυτή τη δράση. Πιστεύω ακράδαντα ότι η τέχνη πρέπει να εκτίθεται δημοσίως ώστε να είναι κοντά στους πολίτες στις δύσκολες εποχές που βιώνουμε. Δίνει υποσυνείδητα νόημα σε όλα και χαρίζει ελπίδες και χαμόγελα.

Αναμονή στην στάση του ΟΑΣΘ από εργαζόμενο, μαθητή, φοιτητή, συνταξιούχο, τουρίστα, ερωτευμένο, διαβάτη… Ποιός θεωρείτε ότι θα συνομιλήσει περισσότερο με το έργο σας; Αναμφισβήτητα ο ερωτευμένος θα μπορέσει να ταυτιστεί κατά κάποιον τρόπο με τα έργα μου.

Αν σας δινόταν η δυνατότητα τι θα λέγατε στον καθένα από τους προαναφερόμενους; Αν μου δινόταν η ευκαιρία θα έλεγα στους ανθρώπους : “Μη σταματήσετε να ερωτεύεστε. Σε ό,τι κάνετε να περιλαμβάνεται η αγάπη, το πάθος και ο σεβασμός. Ο Έρωτας έχει τη δύναμη να κινεί τον κόσμο… να μη τον βγάζετε από τη ζωή σας, είναι το ισχυρότερο κίνητρο. Επίσης, εκ μέρος όλων των δημιουργών, σας ευχαριστούμε για τον σεβασμό προς τα έργα μας!”

Χορηγός επικοινωνίας: polismagazino.gr