Το «Σπίτι με το MEGA» υποκλίνεται στον κορυφαίο και εμβληματικό συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη

Αφιέρωμα στον κορυφαίο Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη με τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» στο «Σπίτι με το MEGA». Σάββατο 20 Μαΐου στις 21:00 στο Mega.

Το Σάββατο 20 Μαΐου στις 21:00 η σπουδαία ζωή και το ανυπέρβλητο έργο του δημιουργού που μελοποίησε την ψυχή του ελληνισμού, φωτίζονται μέσα από ένα μοναδικό αφιέρωμα με τη συνοδεία της Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης».

Η Ρούλα Κορομηλά υποδέχεται σημαντικούς εκπροσώπους των γραμμάτων και των τεχνών που μιλούν για το ανεξίτηλο σημάδι του Μίκη Θεοδωράκη στον ελληνικό πολιτισμό και στο διεθνές καλλιτεχνικό στερέωμα.

Μουσικές και τραγούδια που αποκάλυψαν από πολύ νωρίς την ιδιοφυία του Μίκη Θεοδωράκη πλημμυρίζουν το «Σπίτι με το MEGA», στην πρώτη εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης που τιμά τη σπουδαία κληρονομιά του, δύο χρόνια σχεδόν μετά το μεγάλο αντίο.

Στη σκηνή ανεβαίνουν αγαπημένοι καλλιτέχνες και ντύνουν με τη φωνή τους τις μελωδίες που όλοι αγαπήσαμε: Λένα Αλκαίου, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Ελένη Δήμου, Πέγκυ Ζήνα, Άγγελος Θεοδωράκης, Αργυρώ Καπαρού, Βασίλης Λέκκας, Σαββέρια Μαργιολά, Παναγιώτης Πετράκης, Γιάννης Σιδηράς, Μπάμπης Στόκας, Θάνος Τζάνης, Κώστας Τριανταφυλλίδης, Αλέξανδρος Τσιωνάς.

Ο Μανώλης Καραντίνης, ο κορυφαίος δεξιοτέχνης του μπουζουκιού αναδεικνύει με μαεστρία τις ευφυείς συνθέσεις του Μίκη Θεοδωράκη.

Special guest, σε μία από τις πιο ιδιαίτερες και συναισθηματικά φορτισμένες στιγμές της βραδιάς, η ηθοποιός Μαίρη Χρονοπούλου, η οποία τραγουδά Μίκη Θεοδωράκη, συγκινείται και συγκινεί.

Εκλεκτοί καλεσμένοι συμπληρώνουν το μουσικό αφιέρωμα στον Μίκη όλων των Ελλήνων: ο Σταμάτης Μαλέλης, ο Γιώργος Μονεμβασίτης, ο Γιώργος Βάλαρης, η Αναστασία Βούλγαρη, ο Παρασκευάς Παρασκευόπουλος, η Στεφανία Μεράκου, ο Κώστας Φιλιούσης, ο Γιάννης Μετζικώφ, ο Νίκος Καρατζάς, η Λίνα Νικολακοπούλου και ο Γιώργος Λιάνης τιμούν με την παρουσία τους τον θρυλικό συνθέτη.

Ο Γιώργος Νταλάρας μιλά για τον δάσκαλό του Μίκη Θεοδωράκη. Ο Δημήτρης Μπάσης αναφέρεται στη γνωριμία τους. Ακόμα, ο  δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης στέλνει το δικό του μήνυμα για τον σπουδαίο δημιουργό. Από το αφιέρωμα δεν θα μπορούσε να λείπει η παιδική – νεανική χορωδία του Μουσείου Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας.

Αυτό το Σάββατο 20 Μαΐου στις 21:00 το «Σπίτι με το MEGA» τιμά μεγαλοπρεπώς τον Έλληνα καλλιτέχνη που αγαπήθηκε και δοξάστηκε σε ολόκληρη την υφήλιο.

#SpitiMeToMega

Facebook: Σπίτι με το MEGA 

Instagram: @spitimetomega 

Twitter: @spitimetomega 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Τσίγκος

Project Manager: Αντώνης Δημητριάδης

Αρχισυνταξία: Θωμάς Αριστεράκης

Οργάνωση Παραγωγής: Ρένα Βουγιούκα

Διεύθυνση Παραγωγής: Ελένη Παναγοπούλου