Κίρσικκα Σουστιέλ: “Κάθε καλλιτέχνης βλέπει τον κόσμο με τα μάτια της ψυχής του αποτυπώνοντάς το στο έργο του”

Τι είναι η ζωγραφική για εσάς; μια μορφή προσωπικής έκφρασης; ανάγκη για δημιουργία; επικοινωνία; ή κάτι άλλο; Η ζωγραφική είναι μια ελευθερία έκφρασης συνδυασμένη με συνέπεια στην ισορροπία της ομορφιάς και αισθητικής.

Πώς θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας ως εικαστικός; Αισθάνομαι οτι ανακαλύπτω συνέχεια νεές πτυχές στον εαυτό μου οτάν ζωγραφίζω και θέλω αυτό να εκφραστεί και στα έργα μου.

Ποιες είναι οι πηγές έμπνευσής σας ως εικαστικός; Πηγή έμπνευσης μπόρει να είναι η μουσική, η φύση, η ιστορία, τα ταξίδια,η οικογένεια, οι φίλοι. Εμπνέομαι επίσης απο πολλούς ζωγράφους όπως Monet, Bonnard,Turner, Diebenkorn, Freud, Fischl, Doig, Μποτσογλου, Τετσης και άλλοι. Μπορεί να είναι μια σκηνή, μια στιγμή.

Με ποια προσωπικότητα της Τέχνης θα θέλατε να έρθετε σε διάλογο και με αφορμή ποιο θέμα; Οι προσωπικότητες της τέχνης είναι άνθρωποι που αναδεικνύονται απο άλλους ανθρώπους εξυπηρετώντας κάποια κριτήρια. Πρός τα παρόν είμαι ανοιχτή σε πολλές επιρροές. Ο καθένας έχει κάτι να προσφέρει.

Θα μπορούσατε να ασχοληθείτε με κάποια άλλη μορφή τέχνης εκτός της ζωγραφικής; Η μουσική είναι η δεύτερη αγάπη μου. Παίζω κλασσικό πιάνο καί είμαι λάτρης της κλάσσικής μουσικής και τζαζ.

Αν επιλέγατε μια διαφορετική εποχή για να ζήσετε και να δημιουργήσετε ποια θα ήταν αυτή και με ποιον τρόπο πιστεύετε ότι θα εκφραζόσασταν καλλιτεχνικά; Θα ήθελα να ζήσω στο μέλλον για να βιώσω την εξέλιξη της σύγχρονης
τέχνης και μουσικής και να γνωρίσω τα μέσα έκφρασης τότε.

Ποια είναι η σχέση του δημιουργού με το έργο του; Ενα έργο είναι πολυ προσωπικό και το αποτέλεσμα μπόρει να είναι μια έκπληξη ακόμα και στον δημιουργό του.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Ελπίζω να μπόρεσω να συνεχίζω να ζωγραφίζω. Να προσφέρω κατι στον κόσμο ώστε να τον ξυπνήσω είτε θετικά η αρνητικά.

Tι σημαίνει για εσάς ο τίτλος ‘ we shape reality”; Κάθε κάλλιτέχνης βλέπει τον κόσμο με τα μάτια της ψυχής του αποτυπώνοντάς το στο έργο του. Το αποτέλεσμα αυτού είναι να ζήσει ο θεατής μια νεα πραγματικότητα.