«το παλιό γίνεται νέο»

Ο Κήπος διοργανώνει το
Εργαστήρι Κοπής Ραφής ρούχων
«το παλιό γίνεται νέο»

Εισηγήτρια: η σχεδιάστρια μόδας Έρη Λώτου
Συνάντηση γνωριμίας:
Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018 στις 17:30

Ο Κήπος διοργανώνει το Eργαστήρι Κοπής Ραφής ρούχων «το παλιό γίνεται νέο», με εισηγήτρια τη σχεδιάστρια μόδας Έρη Λώτου.
Η συνάντηση γνωριμίας του εργαστηρίου, που είναι ανοιχτή για το κοινό, θα γίνει τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018 στις 17:30.
Η σχεδιάστρια μόδας Έρη Λώτου θα βοηθήσει τους συμμετέχοντες να δώσουν νέα πνοή σε κλασικά και αγαπημένα κομμάτια της γκαρνταρόμπας τους, με μεράκι και γούστο, σχεδιάζοντας μαζί το νέο στυλ και αναδεικνύοντας κάποιο παλιό ρούχο. Χωρίς προαπαιτούμενες γνώσεις. Με μια απλή τεχνική διορθώνουν και ανακυκλώνουν με μεταποίηση τα παλιά τους ρούχα και εκτονώνονται δημιουργικά φτιάχνοντας τη γκαρνταρόμπα τους με τα ίδια τους τα χέρια!

Κοπή Ραφή Ρούχων «το παλιό γίνεται νέο»
Έναρξη: 26/11/2018
Λήξη: 11/02/2019
Εισηγήτρια: Έρη Λώτου(σχεδιάστρια μόδας)
Το τμήμα απευθύνεται σε όσους διαθέτουν ελάχιστες γνώσεις ραπτικής.
Αυτός που θα συμμετέχει στο εργαστήρι, θα μυηθεί στον κόσμο της δημιουργίας των ενδυμάτων. Θα γνωρίσει τις ποιότητες των υφασμάτων και την ιδιαίτερη ραφή τους. Θα μάθει να κόβει και να ράβει!
Με αποτέλεσμα, εύκολα, γρήγορα και οικονομικά να δημιουργεί τα δικά του ρούχα και αξεσουάρ, πρωτότυπα, μοναδικά και προπάντων … στα μέτρα του! Έτοιμα να τα φορέσει!
Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί σε δέκα δίωρες συναντήσεις, μία φορά την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα 17:30-19:30 και το συνολικό του κόστος θα είναι 130 ευρώ (115 ευρώ φοιτητών/ ανέργων).
Στα μαθήματα του πρώτου κύκλου, θα μάθουν:
-Πώς να χειρίζονται τη ραπτομηχανή τους
-Πώς να παίρνουν τα μέτρα στους ίδιους και τα παιδιά τους
-Ασκήσεις γαζώματος σε διάφορα υφάσματα.
-Τα είδη των γαζιών και των υφασμάτων.
-Σχέδιο πατρόν για κάθε τι που θέλουν να φτιάξουν και διαιτολόγιο στα μέτρα τους
-Κόντεμα και στένεμα ρούχων
-Λεπτομέρειες στο ρούχο (φερμουάρ, ποδόγυρο, ζώνη, κουμπότρυπα, κλπ)
-Μετατροπή του παλιού ρούχου σε νέο!
Υλικά και εργαλεία που θα χρειαστούν οι συμμετέχοντες:
15 Κόλλες για πατρόν (ριζόχαρτο)
Ψαλίδι χαρτιού μυτερό
Ψαλίδι υφάσματος
Χάρακας 50cm και χάρακας κλίμακας (κλιμακόμετρο)
Μολύβι
Σημειωματάριο Α4
Μεζούρα
Καρφίτσες
Σημαδόπετρα (σαπουνάκι)
Η Έρη Λώτου είναι σχεδιάστρια μόδας από την ημέρα που πρωτοέπιασε μολύβι στη ζωή της. Τελείωσε με πρώτο βραβείο την 3ετή σχολή του Δημητρέλη και άλλα δύο χρόνια στην Εργατική Εστία Θεσσαλονίκης (ΕΟΜΜΕΧ), όπου αποφοίτησε με πρώτο χρηματικό βραβείο.
Πολύ γρήγορα την απορρόφησε ο κλάδος του ιματισμού, όπου τον υπηρέτησε πιστά και με αγάπη για 25 χρόνια. Παράλληλα δίδασκε σε σχολές κέντρων επαγγελματικού προσανατολισμού (ΚΕΠ) και σε οργανωμένα σεμινάρια του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.
Ασχολήθηκε με το θέατρο σχεδιάζοντας κουστούμια για τη θεατρική ομάδα Παράθλαση – για την παράσταση «ΔΙΨΑ» της Εβελίνας Παπούλια που ανέβηκε στο ΚΘΒΕ, άλλες θεατρικές ομάδες της πόλης και για σχολές χορού της πόλης.
Σήμερα σχεδιάζει πρωτότυπες συλλογές ανδρικών, γυναικείων και παιδικών ρούχων που τις προωθεί σε boutique Ελλάδα, Γερμανία και Σουηδία.
Παράλληλα συνεχίζει να δημιουργεί μοναδικά κομμάτια ένδυσης και κοσμημάτων στις πελάτισσες (μετά από χρόνια φίλες της πια) με μεράκι και γούστο, σχεδιάζοντας μαζί το νέο τους στυλ, αναδεικνύοντάς το ακόμη και από κάποιο παλιό ρούχο με μια νέα πνοή σε κλασικά και αγαπημένα κομμάτια της γκαρνταρόμπας.

Η συνάντηση γνωριμίας του εργαστηρίου, που είναι ανοιχτή για το κοινό, θα γίνει τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018 στις 17:30, όπου η εισηγήτρια θα μιλήσει για το πρόγραμμα του σεμιναρίου και θα λυθούν τυχόν απορίες.
Πληροφορίες – εγγραφές :
Κήπος (σεμινάρια, workshops, εκδηλώσεις)
Ορφανίδου 6, Θεσσαλονίκη
τηλ: 2313078962
e: [email protected],
www.kipos-seminaria.gr,
https://www.facebook.com/kipos.seminaria,
twitter.com/kiposseminaria

Γραφείο Τύπου «ΚΗΠΟΣ» Σεμινάρια :
Βάσω Μιδούχα, 6973 552599, [email protected]