Το ευαίσθητο μήνυμα του Κυριάκου Μαριδάκη στη μητέρα του που συγκίνησε το πανελλήνιο εν μέσω της παγκόσμιας πανδημίας

Ένα συγκινητικό μήνυμα ανάρτησε σήμερα ο Κυριάκος απο το Ντουμπάι στα social media θέλοντας  να κάνει μια δημόσια εξομολόγηση που αφορά έναν άνθρωπο που αποτέλεσε το πιο σημαντικό κομμάτι της ζωής του.
Αυτός ο άνθρωπος δεν ήταν άλλος από τη μητέρα του την αείμνηστη Κυριακή Μαριδάκη-Αναστασίου το γένος Ψωμά που όσοι την ήξεραν μιλούσαν για έναν γλυκύτατο, πάντα χαμογελαστό ταπεινό άνθρωπο με σημαντικό ανθρωπιστικό κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο στην τοπική κοινωνία της Σαλαμίνας και όχι μόνο, έχοντας καταγωγή από μια Ιστορική παλιά Ελληνικής οικογένεια καραβοκύρηδων της κοσμοπολίτισσας Σμύρνης μεγαλωμένη στηνΑρχόντισσα των Κυκλάδων την Ερμούπολη της Σύρου και με συγγενείς στο στολίδι του Αιγαίου την πανέμορφη Λέσβο μας.

Με αφορμή  λοιπόν την ημέρα των γενεθλίων του και εν μέσω της παγκόσμιας πανδημίας  ο Διευθυντής του Μονάρχη του Ντουμπάι και Πρωθυπουργού των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Κυριάκος Μαριδάκης, φανερά ευσυγκίνητος έστειλε ένα ευαίσθητο μήνυμα στη μητέρα του που συγκίνησε όλους μας.

“#45_Σήμερα ημέρα των γενεθλίων μου “αποδέχθηκα μια διαφορετική πρόσκληση, αυτή της  μητέρας από ψηλά” που για άλλη μια χρονιά η απουσία της μέσα στη μοναχικότητα, την αβεβαιότητα της ίδιας της ζωής, της απόλυτης μοναξιάς χωρίς κανέναν δίπλα μου, λόγο  και της πανδημίας, είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Αγαπητή μου Μητέρα μου είχες υποσχεθεί ότι θα μου  κράταγες  το χέρι για πάντα όπως στη φωτογραφία, μαζί στις χαρές και στις λύπες, μαζί στις όμορφες και τις δύσκολες στιγμές..θυμάσαι?? ….. κρατώ τα τελευταία λόγια σου ” Να προσέχεις τον Κυριάκο….”  You raised me up (  Με μεγάλωσες και Με στήριξες σε όλα! Γιαυτό σου αφιερώνω το τραγούδι αυτό,  να το ακούς εκεί ψηλά μαζί με τους αγγέλους” 

Η ευαισθησία του σε συνδυασμό με την αυθεντικότητα τον ρομαντισμό, την μόρφωση, την παιδεία του και την “πριγκιπική”του γαλήνια όψη συνθέτουν έναν άνθρωπο μιας άλλης εποχής.

Ο Κυριάκος μας από σήμερα ειναι ο πρέσβης της Καρδιάς μας!!

Όλοι μας του ευχόμαστε να έχει υγεία και να συνεχίζει με ίδιο πάθος που τον διακρίνει το θεάρεστο ανθρωπιστικό και πολιτιστικό παγκόσμιο έργο του,  κάνοντας υπερήφανη την Ελλάδα , τόσο για την υψηλή έμπιστη κυβερνητική του θέση, δίπλα σε ένα Βασιλιά και Πρωθυπουργό ενός από τα ισχυρότερα κράτη παγκοσμίως , όσο και για τις διεθνείς δράσεις του , προβάλλοντας τη πατρίδα μας και τον πολιτισμό μας σε δεκάδες χώρες και Αρχηγούς κρατών, με την ελπίδα να τον έχουμε κάποια στιγμή σύντομα στην Ελλάδα αναλαμβάνοντας γιατί όχι μια αντίστοιχη κυβερνητική θέση.
Σπανίζουν στις εποχές μας  άνθρωποι με αυτήν την σεμνότητα,  το ήθος  και τη διεθνή επαγγελματική , κοινωνική αναγνώριση και καταξίωση.
… Τιμή, σεβασμός και δέος στον σεμνό ευπατρίδη, Τιμή και υπόκλιση στον ευαισθητοποιημένο αυτόν Έλληνα, τον Κυριάκο Μαριδάκη, τον Πρέσβη Καλής Θέλησης της Ελλάδας , που έχει τάξει τη ζωή του στην ανά τον κόσμο διάδοση των ιστορικών πτυχών του τόπου μας. Με αγάπη, πίστη κι αφοσίωση….. Αγωνίζεται ακούραστα ο άνθρωπος αυτός. Με το ενδιαφέρον του στραμμένο σε κάθε τι που αφήνει πίσω του αποχρώσεις τιμής και δόξας, των ηρώων που μόχθησαν για την Ελευθερία και την Ανεξαρτησία της χώρας μας ” όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο  Συγγραφέας και στιχουργός κ. Πάνος Καλουδάς 

Ο  Κυριάκος δεν είναι  μόνο ένας άξιος “πρέσβης  Πολιτισμού της Ελλάδας”  και Πατριώτης αλλά και ο Πρέσβης της Καρδιάς μας! 

Το τραγούδι που αφιέρωσε στην αγαπητή του μητέρα και μας συγκίνησε όλους μας.
you raise me up – josh groban with lyricsyou raise me up – josh groban with lyricsI know I spelled “instrumental” wrong. It’s imbedded in the video and I can’t change it. :\ I made this when I was younger. NO COPYRIGHT INFRINGEMENT INTEND…