ΤΖΩΡΤΖΙΑ των ΜΠΛΕ: “Στην Ελλάδα της κρίσης, μας τρομάζει η αποτυχία, γιατί μπορεί να μην έχει επιστροφή”

Ποιά είναι η πρώτη σας Μουσική ανάμνηση;
H πρώτη μου μουσική ανάμνηση, ειναι ενα τραγούδι που μου μάθαινε ο πατέρας μου όταν ήμουν πολύ μικρή. Ήταν ο “μαρμαρωμένος βασιλιάς”. Το τραγούδαγε η Χάρις Αλεξίου, αλλα στην συγκεκρμένη περίπτωση το οτι το άκουγα απο την φωνή του πατέρα μου, η οποία παρεπιπτόντως ειναι εξαιρετική, αλλα και με το φορτίο της προσφυγιάς, που την έκανε θλιμμένη και πανύσχηρη με κάποιο τρόπο.

Περιγράψτε μας τη μέχρι σήμερα πορεία σας στη μουσική. Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές θετικές ή αρνητικές;

Είναι πολλά τα χρόνια, και πολλές οι εμπειρίες. Μέσα απο αυτές, οι οποιες όσο εισαι ενεργός δεν σταματούν, κατάλαβα το εξής. Αυτό που πραγματικά αλλάζει, ειναι ο τρόπος που βλέπεις τα πράγματα. Δεν έχουν τοσο σημασία τα συμπεράσματά μας, όσο η αλλαγή οπτικής, που σε εναν υγιή άνθρωπο δεν σταματά ποτέ. Τα σημαντικά λοιπόν γεγονότα, ήταν πάντα θετικά και αρνητικά μαζι. Όπως η “σκιά” και στην συνέχεια η παρουσία της Θεοδοσίας Τσάτσου στη μουσική μας ζωή, οι συνεργασίες μας με πολλούς σημαντικούς καλλιτέχνες, εσωτερικές κρίσεις αξιών, ξένες μουσικές και βέβαια η επιτυχία και η αποτυχία! Μεγάλοι δάσκαλοι!

Σας “τρομάζει” η επιτυχία ή η αποτυχία;

Στην Ελλάδα της κρίσης μας τρομάζει η αποτυχία, γιατί μπορεί να μην έχει επιστροφή… Σαν να έχεις μαγαζί και αρχίζεις να χρωστάς.. Όλα κρέμονται απο μια λεπτή κλωστή. Παρ’όλα αυτα, όταν πέφτεις μαθαίνεις. Όχι τον τρόπο να ξανα ανέβεις, αλλά οτι το “εγω” και οι ιδιότητες ειναι μικρής αξίας τελικά. Η ουσία ειναι αλλού.

Ποιά είναι η άποψή σας για τα μουσικά τηλεοπτικά talent show;

Τα βλέπω όπως θα έβλεπα οποιοδήποτε τηλεοπτικό παιχνίδι. Εξυπηρετεί την ελαφριά διασκέδαση και φλερτάρει με την έννοια της φήμης και όχι της τέχνης. Όταν γνωρίζει κανείς που είναι, ποιός ειναι και τι θέλει τότε (πράγμα σπάνιο) αυτά μπορούν να λειτουργήσουν υπερ του.

Υπάρχουν μάνατζερ στην Ελλάδα που μπορούν να βοηθήσουν την πορεία ενός μουσικού;
Υπάρχουν λίγοι άνθρωποι με κάποια πείρα και γνώσεις, δεν έχουν όμως την πραγματική, πολύπλευρη γνώση που χρειάζεται για να οδηγήσουν κάποιον στην πραγματοποίηση του ονείρου του. Αυτό επίσης χρειάζεται δυνατό ένστικτο. Ενεργοποιημένο. Άλλος τρόπος για να φύγεις απο τα γνωστά μονοπάτια δεν υπάρχει. Λίγοι Έλληνες έχουν αυτό το θάρρος.
Ποιά είναι τα μελλοντικά μουσικά σας σχέδια;

Μελλοντικά σχέδια ειναι η δημιουργία και οι συναυλίες. Κι άλλα τραγούδια κι άλλη επαφή.