Βραδιά Ινδικής Μουσικής στη Γκαλερί Δημιουργών

Ο Κωνσταντίνος Καλαϊτζής, μουσικός, συλλέκτης ινδικών μουσικών οργάνων, συγγραφέας και ταξιδευτής μας οδηγεί σε ένα μαγικό μουσικό ταξίδι στην κλασική και λαϊκή μουσική παράδοση της Ινδίας.

Με όχημα τη φωνή, τα κρουστά tabla και ghatam, το ινδικό αρμόνιο, και την κιθάρα, παρουσιάζει πανάρχαια σανσκριτικά mantram, λατρευτικούς ύμνους bhajan, ρομαντικά ghazal, κλασικά τραγούδια του ινδικού κινηματογράφου, συνθέσεις kriti της Karnatak κλασικής μουσικής του Νότου, τραγούδια του Νομπελίστα ποιητή Tagore, καθώς και τραγούδια qawwali από τη μουσική παράδοση των Sufi ποιητών, προσφέροντας στους ακροατές μια μοναδική μουσική εμπειρία.

* Ο Κωνσταντίνος Καλαϊτζής είναι Έλληνας μουσικός, συγγραφέας και ερευνητής. Τα τελευταία 36 χρόνια έχει επισκεφθεί την Ινδία 45 φορές προκειμένου να ερευνήσει και να καταγράψει τον πλούσιο ινδικό μουσικό πολιτισμό, καλύπτοντας το σύνολο των 28 κρατιδίων και 9 ομόσπονδων επικρατειών της χώρας. Διαθέτει μια σπάνια συλλογή περίπου 200 ινδικών μουσικών οργάνων που χρησιμοποιούνται στην κλασική και τη λαϊκή μουσική της Ινδίας. Ως φωτογράφος, έχει σχηματίσει ένα εξαιρετικά πλούσιο αρχείο φωτογραφιών από την Ινδία και άλλες 16 ασιατικές χώρες. Ως ορειβάτης έχει διατρέξει όλο το εύρος της οροσειράς των Ιμαλαΐων, φθάνοντας στο υψόμετρο των 6.000 μέτρων. Παίζει το ζεύγος τυμπάνων tabla και τραγουδά σε διαφορετικές γλώσσες της Ινδίας διάφορα φωνητικά είδη της ινδικής μουσικής παράδοσης, ενώ παράλληλα δίνει συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Μέρος της πολύχρονης έρευνάς του δημοσιεύθηκε στο πολυτελές έργο του με τίτλο «Ινδική Μουσική», το οποίο απέσπασε διθυραμβικά σχόλια από τον Πρωθυπουργό της Ινδίας κ. Narendra Modi. Επίσης, συμμετέχει σε εκθέσεις, δίνει διαλέξεις, γράφει άρθρα και μιλά σε ραδιοφωνικές εκπομπές σχετικά με την ιστορία και τον πολιτισμό της Ινδίας.

Ώρα Προσέλευσης: 20:45

Ώρα έναρξης: 21:00

Ημέρα εκδήλωσης: Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ

Galerie Δημιουργών 

Χελιδονούς 28, Κηφισιά

www.galeriedimiourgon.gr

www.facebook.com/galeriedimiourgon

Λεωφορεία: 504, 522, 523, 543, 721, Β9

Πληροφορίες   –  Κρατήσεις :   210 6251732