Συνέδριο made in China

Το «Ινστιτούτο Κομφούκιος» του Α.Π.Θ. σε συνεργασία με το Τμήμα Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ένδυσης, του ΔΙ.ΠΑ.Ε. ανακοινώνουν την έναρξη του Project ‘Made in China-中国制造’

Το project περιλαμβάνει τρία μέρη: ‘Hand-made’, την παραγωγή πάνω από 20 ενδυμάτων εμπνευσμένων από τον Κινέζικο πολιτισμό, ‘Custom-made’ διεπιστημονικό Συνέδριο σχετικά με τον Κινέζικο πολιτισμό και ‘Tailor-made’ έκθεση με τα ενδύματα που έχουν σχεδιαστεί.

Το διεπιστημονικό συνέδριο με τίτλο ‘Made in China-中国制造’ θα διεξαχθεί στις 17-18 Σεπτεμβρίου 2021 διαδικτυακά και θα πλαισιωθεί από την έκθεση των ενδυμάτων & σχεδίων που θα πραγματοποιηθεί στον χώρο Le’ Cercle de Salonique (Βας. Ηρακλείου 7, Θεσσαλονίκη) με έναρξη 01/10/21 και, στη συνέχεια, στο Ινστιτούτο Κομφούκιος του Α.Π.Θ., Θεσσαλονίκης, σε μέρες και ώρες που θα ανακοινωθούν θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου (http://confucius-institute.web.auth.gr/el) και στα μέσα δικτύωσης της ομάδας.

Έχοντας ως αφετηρία τον Κινεζικό πολιτισμό και με αφορμή το «2021, έτος πολιτισμού και τουρισμού Ελλάδας-Κίνας», το συνέδριο έχει ως στόχο να αναπτυχθεί ένας γόνιμος προβληματισμός και δημιουργικός διάλογος αναφορικά με τον ρόλο και τη σημασία των αρχών που διέπουν τους τρόπους παραγωγής των προϊόντων στην Κίνα ανά τους αιώνες. Θα φωτισθούν πτυχές της κινέζικης κουλτούρας και παράδοσης, όπως τις υποδέχονται ερευνητές/τριες τόσο από τον δυτικό κόσμο, όσο και ερευνητές/τριες που κατάγονται από την Κίνα.

Τα ενδύματα που θα παρουσιαστούν, σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν από τους/ις τελειόφοιτους/ες του Τμήματος Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ένδυσης, της σχολής Σχεδιασμού του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδας (ΔΙΠΑΕ).

Το link της πλατφόρμας του συνεδρίου θα ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Κομφούκιος και του Τμήματος Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ένδυσης, ενώ το συνέδριο θα είναι διαθέσιμο μέσα livestreaming από τη σελίδα του ΙΚ στο facebook:
https://www.facebook.com/Confucius-Institute-at-AUTh-102494767975707

Επιστημονική-Οργανωτική επιτροπή:

Ρούλα Τσοκαλίδου, Kαθηγήτρια, τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, ΑΠΘ, Διευθύντρια (Α.Π.Θ.) του Ινστιτούτου Κομφούκιος (I.K.) του Α.Π.Θ.
Chen Sen, δάσκαλος Κινέζικης Γλώσσας στο Ι.Κ. του Α.Π.Θ.
Zhang Qun, καθηγητής SISU (Κίνα) και Κινέζος Διευθυντής του ΙΚ του ΑΠΘ.
Χρύσα Παναγιωτίδου, βοηθός έρευνας στο Ι.Κ. του Α.Π.Θ.
Ελευθερία Στόικου, Εικαστικός, επίκουρη Καθηγήτρια στο τμήμα Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ένδυσης, του ΔΙΠΑΕ
Βενετία Κουτσού, Ενδυματολόγος/Σχεδιάστρια Μόδας, λέκτορας Εφαρμογών στο τμήμα Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ένδυσης του ΔΙΠΑΕ
Νίκος Μυκωνιάτης, Ιστορικός Τέχνης, επιστημονικός συνεργάτης στο τμήμα Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ένδυσης του ΔΙΠΑΕ
Ελιάνα Δημητρακοπούλου, εργαστηριακή συνεργάτιδα στο τμήμα Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ένδυσης του ΔΙΠΑΕ
Βίκυ Κερτεμελίδου, Αρχιτέκτων, επίκουρη Καθηγήτρια στο τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής του ΔΙΠΑΕ