Συζήτηση για τη Βία διοργάνωσε ο Σύλλογος Αποφοίτων LSE (HAALSE) με την Ιωάννα Παλιοσπύρου

Η ιστορία της Ιωάννας Παλιοσπύρου και η δύναμη του παραδείγματός της, αποτέλεσαν αφορμή για μια καίρια και διεξοδική συζήτηση γύρω από το φαινόμενο της βίας στην κοινωνία μας σήμερα.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα την Δευτέρα 29.11.2021 στον «Ελληνικό Κόσμο» και ήταν πρωτοβουλία του Ελληνικού Συλλόγου Αποφοίτων LSE (HAALSE), σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών (Ε.ΕΝ.Ε), με την υποστήριξη του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, του Ελληνικού Κόσμου και της Generation Y.

Η συζήτηση στάθηκε στον ρόλο των μέσων μαζικής ενημέρωσης και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, στο νομικό πλαίσιο, τον κοινωνικό στιγματισμό και στην αντιμετώπισή της. Στην συζήτηση, συμμετείχαν η Ιωάννα Παλιοσπύρου, ο Νίκος Αλιβιζάτος, ομότιμος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο Λεωνίδας Χελιώτης, αναπληρωτής καθηγητής Εγκληματολογίας και Κοινωνικής Πολιτικής στο London School of Economics (LSE) και η δημοσιογράφος Εύα Αντωνοπούλου, ενώ τον ρόλο του συντονιστή είχε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Την εκδήλωση άνοιξαν με χαιρετισμούς τους ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Δρ. Βασίλης Γ. Αποστολόπουλος και η Σοφία Κουνενάκη – Εφραίμογλου, Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την συζήτηση στον παρακάτω σύνδεσμο (εδώ): https://www.youtube.com/watch?v=ZH0zR9vJDxc