Σοφία Στάμου: “…Δεν θα σταματήσω να παλεύω και να στηρίζω όσους παλεύουν και στηρίζουν! Γιατί η ζωή δεν σταματάει με το “έτσι θέλω” αλλά μόνο με το “έτσι εγκαταλείπω” Κι εγώ ΔΕΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΩ ΠΟΤΕ”

Η Πρόεδρος του Ομίλου της Sigma Media Group, συγγραφέας, executive chef Σοφία Στάμου “τοποθετείται” με τις απαντήσεις της, στο polismagazino.gr, για τον Κορονοϊό, την καραντίνα και την κανονικότητα.

Κοινωνία και υποχρεωτική καραντίνα. Ποια κατά τη γνώμη σας θα είναι η επόμενη ημέρα του «απεγκλωβισμού»; Σκέφτομαι, αναλογίζομαι, θεωρώ, αναθεωρώ, ίπταμαι, προσγειώνομαι, αναμοχλεύω, συγκρίνω και δεν μασάω… τα λόγια μου, τις αλήθειες μου κι όλα αυτά που αναμένω, αναμένουμε κι αφουγκραζόμαστε! Ωραία λοιπόν ! Η καραντίνα πλησιάζει στο τέλος της … Υπερβολική γαρ, υποχρεωτική δε … Ας μην το σχολιάσουμε ! Ας σχολιάσουμε το αύριο … Τον Μάη μας τον Ανοιξιάτικο και τον Ιούνη μας,τον Ιούλιο και τον Αύγουστο κι έπειτα το Φθινόπωρο… Κάποιος θα έλεγε: E,και τι ζημιά μπορεί να κάνει μια καραντίνα, 40 ημερών -όνομα και πράγμα- στη δουλειά μου;!
Εγώ – κι όλοι όσοι αγωνίζονται καθημερινά 30 ώρες το 24ωρο- με αξιοπρέπεια για μια επιβίωση στην αγέλη των τρανών και μεγάλων, λέω ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ αλλά επιθυμώ να αποφασίζω μόνη μου για εμένα και το καλό της οικογένειας μου και κατ’ επέκταση για το καλό της κοινωνίας των πολλών κι όχι των λίγων !

Πολιτισμός και κορωνοϊός. Άλλο ένα «χτύπημα» για τον πολιτισμό ή μια «ευκαιρία» για πολιτιστική επικοινωνία μέσω του διαδικτύου; Πολιτισμός… Τι μεγάλη λέξη και πόσα αμέτρητα νοήματα ! Χτύπημα μεγάλο στην εξέλιξη του μυαλού των πολιτών, η βόμβα που του ρίχτηκε ! Φαντάζομαι ότι κι εδώ το διαδίκτυο θα βρεί τον τρόπο να ξελασπώσει την τρικλοποδιά ! Οι καλλιτέχνες είναι ΦΩΣ !

Ο Τουρισμός, λόγω της θετικής εξέλιξης στη χώρα μας ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας, πιστεύετε ότι θα αυξηθεί ή θα πληγεί; Τουρισμός … Κλαίω,γιατί εκεί κάποιοι σημαντικοί άνθρωποι που ηρωικά υπογράφουν με τέσσερις μήνες τον χρόνο, την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό αλλά και προσφέρουν αναρίθμητες θέσεις εργασίας και πάνω απ΄όλα υπογράφουν τις λίγες καλές στιγμές που μπορεί να έχει η υπόδουλη ζωή μας λίγες ημέρες ένα καλοκαίρι… Αυτοί οι ήρωες αγωνιστές του τουρισμού χτυπιούνται βαριά !

Η «καραντίνα» είναι η «αρχή» ενός «ελέγχου» της κοινωνίας, της οικονομίας και της καθημερινότητάς μας; Κι αν αυτό σημαίνει την αρχή ενός ελέγχου στην καθημερινότητα όλης της Υφηλίου, γιατί δεν κάνουμε το εξής απλό… Να ονειρευτούμε και να δούμε τον κόσμο χωρίς τους ΗΓΕΤΕΣ, που είναι μισάνθρωποι και μαστίζουν την ΥΦΗΛΙΟ με τις άναρχες αρχές τους…

Ποια είναι τα σχέδια σας την επόμενη ημέρα της κανονικότητας; Κι όσον αφορά εμένα δεν θα σταματήσω να παλεύω και να στηρίζω όσους παλεύουν και στηρίζουν ! Γιατί η ζωή δεν σταματάει με το “έτσι θέλω” αλλά μόνο με το “έτσι εγκαταλείπω” … Κι εγώ ΔΕΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΩ ΠΟΤΕ ! Το αύριο μας χαμογελάει κι εμείς θα παίξουμε ένα ρυθμό ρεμπέτικο και θα ξυπνήσουμε μ΄ένα ΜΙΝΟΡΕ ΤΗΣ ΑΥΓΗΣ … ” Ξύπνα μικρό μου κι άκουσε ” … Καλό αγώνα σε όλους μας αλλά με ανοιχτά τα μάτια που μας έδωσε ο Θεός …. Όχι κλειστά!