Ο Γιώργος Κιμούλης στο σκαμνί

Γράφει ο Νίκος Μουρατίδης

Στο πειθαρχικό συμβούλιο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών παραπέμπεται ο Γιώργος Κιμούλης μετά τις αποκαλύψεις της Ζέτας Δούκα. Όλα ξεκίνησαν από τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου για τις συνθήκες που επικρατούν στο χώρο του αθλητισμού, όπου διάφοροι παράγοντες κάνοντας κατάχρηση εξουσίας έχουν φτάσει μέχρι και να βιάσουν νεαρές αθλήτριες.

Το επόμενο βήμα έκανε η Ζέτα Δούκα που εξομολογήθηκε ότι πριν 13 χρόνια σε μια παράσταση που έπαιζε με τον Γιώργο Κιμούλη της είχε ασκήσει ψυχολογική, σωματική και λεκτική βία σε βαθμό που είχε διαταχθεί η ψυχική της υγεία. Μετά απ’ αυτήν την εξομολόγηση ακολούθησε τσουνάμι αντιδράσεων και καταγγελιών.

Οι πρώτοι που έσπευσαν να πάρουν θέση ήταν ο Σταμάτης Κραουνάκης – που τον υπερασπίστηκε χλιαρά, ο Γιάννης Μπέζος που είπε μουδιασμένα: “Ξέρω ότι έχει ένα εκρηκτικό χαρακτήρα, δεν παρατήρησα κάτι στις δουλειές που κάναμε μαζί, αλλά δεν μπορώ να αμφισβητήσω τα λεγόμενα της κ. Δούκα”, και η γνωστή που έχει επιλεκτική μνήμη και ό,τι θυμάται χαίρεται…

  • “Ποια είναι η Ζέτα Δούκα; Δεν την ξέρω, τον Κιμούλη τον ξέρω” Χρυσούλα Διαβάτη.

Ο ασκός του Αιόλου που άνοιξε η Ζέτα Δούκα φέρνει θύελλα καταγγελιών κι’ από άλλες ηθοποιούς που έτυχε να συνεργαστούν με το Γιώργο Κιμούλη. Το θλιβερό περιστατικό που περιέγραψε η Ζέτα Δούκα, συγκίνησε πολλές γυναίκες ηθοποιούς που έσπευσαν να κάνουν κι’ εκείνες καταγγελίες εναντίον του Κιμούλη: Κατερίνα Παπουτσάκη, Ευδοκία Ρουμελιώτη, Κατερίνα Γερονικολού, Αλεξάνδρα Ταβουλάρη και Φαίη Ξυλά αλλά και από την πρώην  πρόεδρο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Αιμιλία Υψηλάντη.

“Έχει κακοποιήσει πολλές ψυχές και καλά θα κάνει να ζητήσει τη βοήθεια ειδικού” Τζένη Ιωακειμίδου

Και σαν να μην έφταναν οι γυναίκες ήρθε και η καταγγελία καταπέλτης…

Η συνέχεια εδώ https://bit.ly/2MmIZCg