Παρουσία έργων της Μαρίας Νενάδη στην επετειακή -4 χρόνια- ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ στο Μπενσουσάν Χαν

“Η Τέχνη μου είναι ο καθρέπτης της ψυχής μου. Φρεσκογυαλισμένος καθρέπτης, να μη μουτζουρώνει ούτε ένα μου συναίσθημα.”

Μιλήστε μας για το έργο το οποίο παρουσιάσατε στην επετειακή εικαστική έκθεση τεχνών της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ στο Μπενσουσάν Χαν. Συμμετείχα στην επετειακή έκθεση της Επίμονης Τέχνης με μια σύνθεση έξι έργων. Διάλεξα να εκφραστώ μόνο με λευκό και μαύρο, να ξεγυμνώσω τα συναισθήματά μου και να τα αφήσω σε θέαση, να αναμείνουν εκείνον που είναι ανοιχτός να ξεγυμνωθεί και να λάβει. Είναι ειλικρινές το ασπρόμαυρο, είναι αστόλιστη έκφραση της αλήθειας.

Τι σημαίνει για εσάς η συμμετοχή σας στο Μπενσουσάν Χαν; Η συμμετοχή μου στο Μπενσουσάν είναι μια σφραγίδα παρουσίας. Είμαστε εδώ. Προχωράμε εμπρός.

Μέσα σε αυτή την πορεία των τεσσάρων ετών παρουσίας της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ποια θεωρείτε ότι είναι η πιο ξεχωριστή στιγμή-συμμετοχή που βιώσατε; Είμαι μέλος αυτής της οικογένειας τα δύο από τα τέσσερα χρόνια που μετρά. Πολλές οι όμορφες στιγμές μας. Ξεχωρίζω αυτήν της έκθεσης των έργων μας στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης. Τέχνη ανθρώπων που τους χωρίζουν χιλιάδες χρόνια, σε έκθεση δίπλα δίπλα. Δυνατή στιγμή.

Που θεωρείτε οτι κρύβεται το κλειδί της επιτυχίας του πρότζεκτ; Η επιτυχία της Επίμονης Τέχνης βρίσκεται στον αγνό ενθουσιασμό της εμπνέυστριάς της Χρύσας Μπαρζόκα. Αυτός ελκύει στο πρότζεκτ ανθρώπους που πορευόμαστε σαν οικογένεια. Και ως οικογένεια πάμε πάντοτε μπροστά.

Ποιο πιστεύετε ότι είναι το δικό σας δυνατό σημείο στην Τέχνη σας; Αυτό δηλαδή που σας κάνει τόσο ξεχωριστό; Η Τέχνη μου είναι ο καθρέπτης της ψυχής μου. Φρεσκογυαλισμένος καθρέπτης, να μη μουτζουρώνει ούτε ένα μου συναίσθημα. Νιώθω πως αυτό είναι που αγαπά ο αποδέκτης των έργων μου. Αγαπά να ταυτίζεται, αγαπά να καθρεπτίζεται και να διαβάζει το μέσα του πάνω στον καμβά.

Τι εύχεστε για τη συνέχεια; Να αγαπιόμαστε και να ταξιδεύουμε την Τέχνη μας μακριά. Αυτή είναι η ευχή μου.

https://www.facebook.com/epimonitexni/

ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ: 4 Χρόνια στον τόπο που ξεκινήσεΜΠΕΝΣΟΥΣΑΝ ΧΑΝ

Σύλληψη & Επιμέλεια: Χρύσα Μπαρζόκα https://www.facebook.com/chris.alevra

Τα εγκαίνια του αδιαμεσολάβητου project εικαστικών καλλιτεχνών “Επίμονη Τέχνη” πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 10 Μαϊου στις 19.00 στο Μπενσουσάν Χαν (Εδέσσης 6, 54625, Άνω Λαδάδικα Θεσσαλονίκης). Πρόκειται για την επετειακή εκδήλωση του πολύ επιτυχημένου project που ξεκίνησε πριν από 4 χρόνια στο Μπενσουσάν Χαν και έγινε θεσμός!

Το παλιό εβραϊκό χάνι των Άνω Λαδάδικων, κτίριο εξαιρετικής εσωτερικής αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα, στέγασε την εικαστική έκθεση στην οποία συμμετείχαν με έργα τους

https://www.facebook.com/BensousanHan/

OI ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΜΌΠΟΥΛΟΣ

ΒΙΟΛΕΤΑ ΓΑΖΕΑ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΩΓΟΥΣΗ

ΜΑΡΙΑ ΝΕΝΑΔΗ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΤΡΑΓΚΟΥ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΜΙΝΗΣ

ΕΙΡΗΝΗ ΜΗΤΟΥΔΗ

ΚΕΛΛΥ ΚΟΝΤΖΑΜΑΝΗ

RINETTE JOSAFAT

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΡΟΖΑΣ

PARIS VIVIANNE

RAMINA IBRAGIMOVA

ANTONI DRAGAN

ΑΝΤΩΝΙΑ ΖΑΦΕΙΡΙΑΔΟΥ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΛΑΧΟΥ

ΕΛΕΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΡΑΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΧΟΡΤΗΣ

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΑΝΔΡΕΟΥ

ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ

ΜΑΡΙΑ ΣΕΡΑΦΕΊΜ ΙΔΟΎ

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΝΙΚΟΛΙΔΑΚΗ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΟΖΙΑ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

ΧΡΥΣΑ ΣΙΑΤΗ

ΦΙΛΑΡΕΤΗ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΝΑΤΑΣΑ ΜΠΑΛΤΟΥΝΑ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

ΜΑΡΙΑ ΚΟΜΠΑΤΣΙΑΡΗ

ΔΑΝΑΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΚΑΤΣΕΛΗΣ

ΧΡΥΣΑ ΜΠΑΡΖΟΚΑ

Με την υποστήριξη

ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΊΑ ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΊΟΥ
ΕΥΟΣΜΟΣ – ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ

ADAMOS WINES
OLYMPUS RIVIERA

CBD WORLD

KOTSONI LANGUAGE

και τους χορηγούς επικοινωνίας

POLIS FREEPRESS
& SP musicRADIO