ΠΑΡΑΓΩΝ ΛΑΓΟΣ: Μυθιστόρημα του Antti Tuomainen από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Βιβλιοεπιλογές από τη Μαίρη Γκαζιάνη

Αστείο, γεμάτο με ιδιόρρυθμους χαρακτήρες και απίθανες καταστάσεις, το Παράγων λαγός είναι ένα εκπληκτικό, σκοτεινό θρίλερ. Όμως η έντασή του εξισορροπείται από το ότι μας παρουσιάζει μοναδικά την ομορφιά και την τυχαιότητα της ζωής.

Περιγραφή

Μόλις ένα excel από το χάος…

Τι κάνει τη ζωή τέλεια; Ο αναλογιστής μαθηματικός Χένρι Κόσκινεν ξέρει την απάντηση γιατί υπολογίζει τα πάντα με ακρίβεια δεκαδικού.

Ξαφνικά, και για πρώτη φορά, ο Χένρι έρχεται αντιμέτωπος με τον αστάθμητο παράγοντα: χάνει τη δουλειά του και κληρονομεί ένα πάρκο περιπέτειας από τον αδελφό του, μαζί με τους παράξενους υπαλλήλους του και τα οικονομικά του προβλήματα. Το χειρότερο από αυτά: τα τεράστια δάνεια που είχε πάρει ο αδερφός του από κάποιους πολύ επικίνδυνους τύπους, οι οποίοι έχουν μια σχετική αγωνία να πάρουν πίσω τα χρήματά τους.

Επίσης, ο Χένρι δεν έχει υπολογίσει τον παράγοντα αγάπη. Στο πάρκο, θα γνωρίσει τη Λάουρα, μια καλλιτέχνιδα με πολυτάραχο παρελθόν, πρόσχαρο και χαοτικό τρόπο ζωής, που τον αναστατώνει. Ενώ οι εγκληματίες παίρνουν όλο και πιο ακραία μέτρα για να εισπράξουν τα οφειλόμενα και η σχέση του Χένρι με τη Λάουρα εξελίσσεται, ο ήρωάς μας αντιμετωπίζει καταστάσεις και συναισθήματα που με τίποτα δεν μπορούν να συμπεριληφθούν σε ένα excel…

Ο συγγραφέας

Ο ΑΝΤΙ ΤΟΥΟΜΑΪΝΕΝ (1971) είναι ένας από τους πιο διακεκριμένους συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας της Φινλανδίας. Τα έργα του έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 25 γλώσσες, ενώ έχει στεφθεί ο Βασιλιάς του Νουάρ του Ελσίνκι από τον Τύπο χάρη στο ιδιαίτερο, ευφυές στιλ του που διαρκώς εξελίσσεται. Το μυθιστόρημά του The man who dies έγινε διεθνές μπεστ σέλερ, ενώ το θρίλερ του Little Siberia τιμήθηκε με το βραβείο Petrona ως το Καλύτερο Σκανδιναβικό Αστυνομικό Μυθιστόρημα του 2020. Το ΠΑΡΑΓΩΝ ΛΑΓΟΣ γνωρίζει διεθνή επιτυχία, ήταν μεταξύ των κορυφαίων τίτλων του 2021 σύμφωνα με τις εφημερίδες The Guardian και The Telegraph, κυκλοφορεί σε 19 χώρες, ενώ πρόκειται να μεταφερθεί στον κινηματογράφο με πρωταγωνιστή τον Στιβ Καρέλ από τα Amazon Studios. 

Μεταφραστής: Pulkkinen Riikka – ΜΑΡΤΖΟΥΚΟΥ ΜΑΡΙΑ, ISBN: 978-618-01-4458-1, Ημ. Έκδοσης: 19 Μαΐ 2022, Σελίδες: 368, Τιμή: 17,70 €

ISBN e-book: 978-618-01-4459-8, Τιμή e-book: 14,43 €