Ο Πέτρος Μάλλης συμμετέχει στην εικαστική έκθεση «Χρώματα ουρανού και θάλασσας» στην Πλάκα Μήλου

“Θα ήθελα η περιήγηση του θεατή στην έκθεση να είναι μια φυγή από την πραγματικότητα και φεύγοντας να πάρει όλα αυτά τα αισιόδοξα χρώματα που θα έχει η έκθεσή μας”

Τι σας ώθησε να συμμετάσχετε στην συγκεκριμένη έκθεση; Η αγάπη μου για την τέχνη με έκανε να συμμετέχω σ’ αυτή την έκθεση στη Μήλο, όπου κατοικώ. Είναι υπέροχο η τέχνη να σαλπάρει στα νησιά μας.

Τι σας ενώνει με τους άλλους εικαστικούς που θα βρεθείτε στην πανέμορφη Μηλο; Μας ενώνει η αγάπη μας για την τέχνη και η πρόκληση να ζωγραφίσουμε τα πανέμορφα χρώματα του ουρανού και της θάλασσας.

Μέσα από τα έργα σας προσπαθείτε να περάσετε κάποια μηνύματα; Ο Picasso έλεγε πως ο σκοπός της Τέχνης είναι το καθάρισμα της σκόνης της ψυχής. Ο καλλιτέχνης είναι αγγελιοφόρος μηνυμάτων. Αυτό κάνω και εγώ.

Ποια είναι τα οφέλη την Εικαστικών Τεχνών στον άνθρωπο; Η τέχνη προστατεύει την ψυχική υγεία του ανθρώπου και τον εξυψώνει. Μέσω της Τέχνης, ο άνθρωπος δίνει στον εαυτό του την ευκαιρία να εκφραστεί ελεύθερα. Ας την βάλουμε περισσότερο στην ζωή μας.

Με ποια χρώματα θα ζωγραφίζατε την Ελλαδα; Με αυτά που συνήθως χρησιμοποιώ. Τα λαμπερά του ήλιου, τα αισιόδοξα του ουρανού και της θάλασσας και τα ρομαντικά ενός ηλιοβασιλέματος.

Με τι συναισθήματα εύχεστε να φύγει το κοινό που θα επισκεφθεί την έκθεση αυτή; Θα ήθελα η περιήγηση του θεατή στην έκθεση να είναι μια φυγή από την πραγματικότητα και φεύγοντας να πάρει όλα αυτά τα αισιόδοξα χρώματα που θα έχει η έκθεση μας.

Εγκαίνια 20/04/2023 έως 30/04/2023
στον πολύ όμορφο και πλήρως ανακαινισμένο χώρο ArtMilos

Βιογραφικό: Ο Πέτρος Μάλλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Η επαφή του με την Τέχνη έγινε σε μικρή ηλικία όταν μαθητής δημοτικού έκανε τα πρώτα του έργα. Παρακολουθεί μαθήματα ζωγραφικής με δάσκαλο τον Αντώνη Πολιτάκη και τον Πέτρο Μπεκάκο. Τέλος φοιτά στη σχολή  «Πειραιώς Τέχνη» με δάσκαλο τον Γιώργο Μανούζα.

Ατομικές εκθέσεις:

1990: στην Πάρο.

1992: Δημοτική Πινακοθήκη Κερατσινίου.

1993: Δημοτικό θέατρο Πειραιά.

2002: Γκαλερί Μήλος.

2005: Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά.

Ομαδικές εκθέσεις:

2007: Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά.

2009: Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά.

2011-2016-2018-2019: Γκαλερί Μήλος.

2020: Γκαλερί Art way

2021: «Διάθλαση Φωτός» στην Πλάκα Μήλου.

2022: «Πλανητική ενσυναίσθηση» Νέα Σμύρνη Αθήνα.

2022: «Τα ρω του έρωτα στην Πλάκα Μήλου.

2022:  «Ιερές νύχτες» στο Μπάρι της Ιταλίας. Υπό την αιγίδα του  Βατικανού.

2022: «Τέχνη, σύνοδος ουρανού και γης» στο Πολεμικό Μουσείο. Υπό την αιγίδα του Βατικανού.

Ζει και εργάζεται στη Μήλο. Κάνει μαθήματα ζωγραφικής και ασχολείται με την οινοποιεία.

Εργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές. 

Χορηγός επικοινωνίας http://polismagazino.gr