Η Λιλίκα Αρνάκη συμμετέχει στην εικαστική έκθεση «Χρώματα ουρανού και θάλασσας» στην Πλάκα Μήλου

“Τα έργα τέχνης «προκαλούν συνειρμούς». Η αισθητική εμπειρία συμβάλλει στη διαμόρφωση κριτικού στοχασμού. Η τέχνη, μας κάνει να σκεφτόμαστε και να βλέπουμε τον κόσμο γύρω μας διαφορετικά…”

Τι σας ώθησε να συμμετάσχετε στην συγκεκριμένη έκθεση; Η Μήλος είναι ένα όμορφο νησί των Κυκλάδων με εντυπωσιακές παραλίες και ένας δημοφιλής προορισμός για ρομαντικές διακοπές. Θεωρώ πως είναι πρόκληση για τους εικαστικους και εγω ως καλλιτέχνης θεωρησα οτι ειναι ο χωρος που με αντιπροσωπεύει και το πιο σημαντικό ο Πέτρος Μάλλης που ειναι η υπογραφή της ευαισθησίας.

Τι σας ενώνει με τους άλλους εικαστικούς που θα βρεθείτε στην πανέμορφη Μηλο; Η αγάπη για την τέχνη. Ενωμένοι να δώσουμε όλοι μαζί το μηνυμα της αγάπης και του οραματος πως η ζωή δεν έχει μόνο μελανα σημεια αλλα εχει και φωτεινα.

Μέσα από τα έργα σας προσπαθείτε να περάσετε κάποια μηνύματα; Ενα ειναι το μηνυμα. Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΌΣ ΜΑΣ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΜΑΣ. Η ΤΑΥΤΌΤΗΤΑ ΜΑΣ .”Ο πολιτισμός που μας ενώνει”. Οι δημιουργίες μας δίνουν την ευκαιρία στον επισκέπτη μιας περιήγησης στον κόσμο της τέχνης, αποκαλύπτοντας τις ευαισθησίες των καλλιτεχνων. Τα εργα μου εχουν στοιχεια απο τον ΚΥΚΛΑΔΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.

Ποια είναι τα οφέλη την Εικαστικών Τεχνών στον άνθρωπο; Τα έργα τέχνης «προκαλούν συνειρμούς». Η αισθητική εμπειρία συμβάλλει στη διαμόρφωση κριτικού στοχασμού. Η τέχνη, μας κάνει να σκεφτόμαστε και να βλέπουμε τον κόσμο γύρω μας διαφορετικά. Μας ενθαρρύνει να εκφράσουμε τις σκέψεις μας ακόμα και τις πιο τρελές μας ιδέες.

Με ποια χρώματα θα ζωγραφίζατε την Ελλαδα; Ελλάδα. Γεμάτη ήλιο με  πορτοκαλοκοκκινο. Με το πελαγίσιο μπλε, το γαλάζιο του ουρανού το ροζ του ταραμά, το γκρι του ούζου, το μπέζ της άμμου.

Με τι συναισθήματα εύχεστε να φύγει το κοινό που θα επισκεφθεί την έκθεση αυτή; ΕΠΙΘΥΜΊΑ ΜΟΥ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ.

Εγκαίνια 20/04/2023 έως 30/04/2023
στον πολύ όμορφο και πλήρως ανακαινισμένο χώρο ArtMilos

Βιογραφικό: Γεννήθηκα στην Κοκκινόγη Ελασσόνος Λαρίσης. Μεγάλωσα σε αγροτική οικογένεια.
Πάντα εργάζομαι για τη λύση του προβλήματος αξιοποιώντας τα εκάστοτε δεδομένα. Είμαι ο άνθρωπος του ”ΕΓΩ ΤΙ ΚΑΝΩ ΤΩΡΑ” ανεξαρτήτως των περιστάσεων. Πιστεύω στη δύναμη της αγάπης. Η αγάπη, η αγάπη για προσφορά η υπηρεσία για το σύνολο, η καλοσύνη, η συμπόνια και πάνω από όλα η αγάπη προς τον ίδιο μας τον εαυτό “ΕΙΜΑΙ ΑΝΗΣΥΧΟ ΠΝΕΥΜΑ ΠΡΑΤΤΩ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΑΙΜΟΝΑ ΕΑΥΤΟΥ (ΠΡΆΤΤΩ ΣΎΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΥΤΌ ΠΟΥ Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΉ ΜΟΥ ΘΕΩΡΕΊ ΣΩΣΤΟ)” Στο έργο της πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει η ανθρώπινη μορφή την οποία επεξεργάζεται ποικιλότροπα προκειμένου να αναδείξω όχι μόνο τα εξωτερικά φυσιογνωμικά στοιχεία άλλα και τον εσωτερικό καλά κρυμμένο κόσμο του κάθε εικονιζόμενου. Πρόσωπα πορτραίτα ανδρικά και κυρίως γυναικεία προβάλλουν μέσα από ετερόκλητα υλικά καμένες εφημερίδες, χαρτομάζες, άμμος, κόσκινο, τσουβάλι, λαζάνια και περιοδικά που τα μετατρέπει σε γλυπτά, με την εξής δυνατότητα, αλλάζοντας σελίδα, να προβάλλεται άλλο έργο. Δεν περιορίζομαι στα απλά και επιφανειακά αλλά αναζητώ παράγοντες ρέουσας Ζωής… από διαφοροποιήσεις ευαισθησίας.

“Στην απλότητα βρίσκεται η ομορφιά πέρα από τις λέξεις και τα συναισθήματα”. Οι σωστές αναλογίες και το βάθος, το φως και οι σκιές σ’ ένα πίνακα είναι περιορισμένα από τον χώρο και τον χρόνο, είναι παγιδευμένα στο όμορφο-άσχημο”. Αλλά εκείνο που βρίσκεται πέρα από τις γραμμές και τα σχήματα, πέρα από την μάθηση και τη γνώση, είναι η ομορφιά της ουσίας” Σπούδασα μηχανικός εργάστηκα στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Η τέχνη της ζωγραφικής και της χαρακτικής είναι το πάθος μου.Είναι η βαλβίδα απελευθέρωσης των συναισθημάτων μου, Δίδαξα Ελεύθερο Σχέδιο σε ΙΕΚ και στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Στο έργο μου πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει η ανθρώπινη μορφή την οποία επεξεργάζομαι ποικιλότροπα προκειμένου να αναδείξω όχι μόνο τα εξωτερικά φυσιογνωμικά στοιχεία άλλα και τον εσωτερικό καλά κρυμμένο κόσμο του κάθε εικονιζόμενου. Έχω στο ενεργητικό μου 10 ατομικές εκθέσεις στην Θεσσαλονίκη και 48 ομαδικές εκθέσεις σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα Μύκονο, Πάρο Αθήνα Χαλκιδική, Βόλο, Βέροια, Σαντορίνη, Θεσσαλονίκη, Έδεσσα, Πρέβεζα και Ηράκλειο Κρήτης Συμμετείχα στο 1ο Διεθνούς Διαγωνισμό Εικαστικών Αθήνα 2019 Συμμετείχα στην Κωνσταντινούπολη με Έλληνες και Τούρκους ποιητές 13/10/19. Συμμετείχα ART Θεσσαλονίκης 2018. Συμμετείχα στο παγκόσμιο κάλεσμα ζωγράφων και ποιητών ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2015 ΜΙΝΩΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ. Για δυο χρόνια έγραφα avecnews.gr Έγραψα δύο βιβλία ” ΖΩ ΜΕ ΠΑΘΟΣ” και ” ΚΑΤΑΔΥΣΗ” το οποίο προτάθηκε απο τα Public ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑΣ 2018 Συμμετείχα ΑΤΤΆΛΕΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ και στο ΤΟΡΙΝΟ της ΙΤΑΛΙΑΣ στη Διεθνή Έκθεση MANUALMENTE 25-29-2014 Για δυο χρόνια έγραφα avecnews.gr Ζωγραφίζω ρούχα και τσάντες.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100082237291349

Χορηγός επικοινωνίας http://polismagazino.gr