Σιωτη Ειρήνη Ζιακουλη Άννα Μαρία: “Πηγές έμπνευσής μας είναι τα ερεθίσματα της καθημερινότητάς μας και η φύση”

Τι είναι η ζωγραφική για εσάς; μια μορφή προσωπικής έκφρασης; ανάγκη για δημιουργία; επικοινωνία; ή κάτι άλλο;

Η ζωγραφική για εμάς είναι δημιουργία μέσα από την οποία εκφράζουμε τα συναισθήματα μας, δημιουργούμε κοινά έργα με συνθέτη ματιά και ισορροπία τα οποία μοιραζόμαστε με το κοινό μας. Τα περισσότερα έργα μας είναι μικτή τεχνική χρησιμοποιοντας διαφορετικά υλικά αφαιρετική πινελιά με σύγχρονη ματιά.

Ποιες είναι οι πηγές έμπνευσής σας;

Πηγές έμπνευσης μας είναι τα ερεθίσματα της καθημερινότητας μας και η φύση.

Με ποια προσωπικότητα της Τέχνης θα θέλατε να έρθετε σε διάλογο και με αφορμή ποιο θέμα;

Για μας η τέχνη είναι η απεικόνιση της πραγματικότητας ,χωρις να θελουμε να αναλύσει το κοινό κάτι άλλο πέρα από αυτό που βλέπει, οπότε σίγουρα για εμας θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον μια συνάντηση με τον Ρενέ Μαγκρίτ.

Θα μπορούσατε να ασχοληθείτε με κάποια άλλη μορφή τέχνης εκτός της ζωγραφικής;

Όχι.

Αν επιλέγατε μια διαφορετική εποχή για να ζήσετε και να δημιουργήσετε ποια θα ήταν αυτή και με ποιον τρόπο πιστεύετε ότι θα εκφραζόσασταν καλλιτεχνικά;

Θα θέλαμε να ζήσουμε στην εποχή του ιμπρεσιονισμού δηλαδή στο τέλος του 19 ου αιώνα, γιατί την εποχή εκείνη υπήρχε μεγάλος οίστρος για τέχνη κ δημιουργία. Η αισιόδοξη ματιά κ τα έντονα χρώματα θα χαρακτήριζαν τα έργα μας.

Ποια είναι η σχέση του δημιουργού με το έργο του;

Πάθος.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Το έργο του καλλιτέχνη είναι ένα κομμάτι του εαυτόυ του. Μέσα στα σχέδια μας είναι μια επερχόμενη έκθεση πολύ πιθανό στο εξωτερικό.

Βιογραφικό

Ζιακουλη Άννα Μαρια

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και κατοικεί στο ωραιοκαστρο . Σπούδασε αισθητική κ κοσμητολογία εδώ και είκοσι χρόνια ασχολείται με την ζωγραφικη.

[email protected]

Σιωτη Ειρήνη

Γεννήθηκε στην Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας και κατοικεί στο ωραιοκαστρο . Σπούδασε στην καλών τεχνών της Φιλιππούπολης , ζωγραφική και σκηνογραφία.

[email protected]