Ομαδική έκθεση με προσφορές έργων στη συλλογή της ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ VILLA ΡΟΔΟΠΗ 

Το Σάββατο 22 Αυγούστου στις 9 μ.μ. θα εγκαινιαστεί στην Σύγχρονη Πινακοθήκης Villa Ροδόπη του Κώστα Ευαγγελάτου, Μεσολωρά 7 και Βύρωνος στο Αργοστόλι ομαδική έκθεση με τα πρόσφατα εικαστικά έργα προσφοράς για τον εμπλουτισμό της μόνιμης συλλογής της.

Η συλλογή του εικαστικού, λογοτέχνη και θεωρητικού τέχνης Κώστα Ευαγγελάτου άρχισε να δημιουργείται στα φοιτητικά του χρόνια στην Αθήνα από προσφορές, αγορές και ανταλλαγές με συναδέλφους του. Από τότε μέχρι σήμερα στην πλειοψηφία τους τα έργα με τα οποία έχει εμπλουτιστεί η συλλογή προέρχονται από προσφορές καλλιτεχνών και συλλεκτών προς τον ίδιο και την Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa Ροδόπη.

Το 2001 ο Κώστας Ευαγγελάτος δώρισε από την συλλογή 45 έργα ζωγραφικής γνωστών Ελλήνων καλλιτεχνών στο Μουσείο Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης του Πανεπίστημίου Αθηνών στη μνήμη των γονέων του.

Κύριο εκθεσιακό υλικό της συλλογής είναι έργα σύγχρονης τέχνης από το 1930 μέχρι σήμερα (ζωγραφικά, χαρακτικά, κολάζ, φωτογραφίες, γλυπτά, κατασκευές, μικρογλυπτά, λιθογραφίες, συλλεκτικές εκδόσεις κ.α.).
Σημαντική θέση στα εκθέματα έχει η συλλογή έργων και εκδόσεων Επτανησίων δημιουργών του 20ου αιώνα, η οποία εκτέθηκε με αξιοσημείωτη επιτυχία το 2014, με αφορμή την επέτειο 250 χρόνων της Ένωσης των Ιόνιων Νησιών με την Ελλάδα. 
Η νέα ομαδική έκθεση των αποκτημάτων που πραγματοποιηθεί στην αίθουσα “Ιφιγένεια Λαγάνα (1915-2004)”, που φέρει τιμητικά το όνομα της ζωγράφου, η οποία είχε προσφέρει ευγενικά στον Κώστα Ευαγγελάτο, επιμελητή των τριών μεγάλων εκθέσεων της στην Γκαλερί DADA το 1987, 1989, 1992 σημαντικά έργα της καθώς και μεγάλη συλλογή σχεδίων συμφοιτητών της από την Α.Σ.Κ.Τ. της ιστορικής γενιάς του 1930.

Εκτίθενται φέτος εικαστικά έργα των: Κώστα Αγγελάκη, Μιχαήλ Αγγελάκη, Βούλας Δασκαλοπούλου, Κώστα Ευαγγελάτου, Πέτρου Ζουμπουλάκη, Μαρίας Καλλιπολίτη, Σαράντη Καραβούζη, Ρούλας Καραπάνου, Άριας Κομιανού, Ιφιγένειας Λαγάνα, Ανεζίνας Λιάτου, Ντάνυ Μαρτζώκα, Θεοχάρη Μορρέ, Παύλου Μοσχίδη, Νάντιας Μπαράκου, Ελβίρα Μπάχ, Νόρας (Σταματιάδου), Άγγελου Παναγιωτίδη, Πανίκου Παναγή-Χατζηδάκη, Ευάγγελου Πετρίτζη, Δημήτρη Παπαδημητρόπουλου, Λεόντιου Πετμεζά και Μαριλένας Φωκά, Γιώργου Παστάκα, Ιωσηφίνας Σάρρου, Σοφίας Φουντουλάκη, Κυριακής Φραγκούλη κ.α.

Επισκέψεις- Ξεναγήσεις κάθε Τετάρτη και Σάββατο 8.30 μ.μ. από 22 Αυγούστου-15 Σεπτεμβρίου 2020. (κατόπιν προσυνεννόησης με απαραίτητη τήρηση των μέτρων προστασίας για τον covid19), με ελεύθερη είσοδο.

Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa Ροδόπη, Μεσολωρά 7 και Βύρωνος, τηλ: 26710 28501,  Αργοστόλι, Κεφαλονιά. http://gisi.gr/evangelatos/index.php/2020/07/02/summer-2020/