ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: “Με την πορεία των χρόνων ως ηθοποιός, κατάλαβα την τεράστια δύναμη που υπάρχει στο θέατρο…”

“Θα ήθελα ως καλλιτέχνης να λειτουργώ σαν παιδί. Να βουτάω στα βαθιά, με όρεξη, λαχτάρα για το καινούριο και την ελευθερία.. “

Σε ποιά ηλικία ανακαλύψατε ότι θέλετε να γίνετε ηθοποιός; Με θυμάμαι να λαχταρώ οσο τίποτα να γινω τραγουδιστής. Αυτη η αγάπη μου για το τραγούδι παραμένει ακόμα και σήμερα βέβαια. Το θέατρο ξεκίνησε για μενα ως μια περιέργεια και ενίσχυση της σκηνικής μου παρουσίας ως τραγουδιστής. Ετσι απο τα είκοσι μου χρόνια και μπαίνοντας αρχικά σε θεατρικές ομάδες δεν άργησα να καταλάβω οτι ο χώρος του θεάτρου ειναι κατι που μου ταιριάζει και θέλω να ασχοληθώ.

Ποιόν ηθοποιό – καλλιτέχνη θαυμάζετε; Από Έλληνες ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλός και απο ξένους ο Ρομπερτ Ντε Νίρο. Είναι δυο ηθοποιοί που θαυμάζω και παρακολουθώ την πορεία τους στα χρόνια.

Θέατρο ή κινηματογράφος τι προτιμάτε; Αν με ρωτούσατε πριν χρόνια, θα απαντούσα καθαρά και μονο ο κινηματογράφος. Με την πορεία των χρόνων ομως, ως ηθοποιος, αντιληφθήκα την τεράστια δύναμη που υπάρχει στο θέατρο με το εδω και το τώρα, με την αναμέτρηση με εσένα και το παρόν, τη στιγμή. Αυτο απο μόνο του το κάνει θαρραλέο και γοητευτικό.

Τι σημαίνουν οι λέξεις καριέρα – επιτυχία για εσάς; Καριέρα για μένα σημαίνει οτι σε καθε σταθμό της πορείας αυτης, σε καθε συνάντηση να μπορείς να συνδιαλέγεσαι με ανθρωπους που είτε εχουν κοινές καλλιτεχνικές καταβολές είτε ενα κοινό όραμα, ωστε να μπορέσει να υπάρξει ουσία στην εκάστοτε δουλειά κι ετσι να καταφέρει να χαίρει εκτίμησης απο τον κόσμο, αλλα και να εξελίξει εσένα τον ίδιο. Αυτο συνάμα σημαίνει επιτυχία, οτι στο μοίρασμα αυτο που κάναμε καταφέραμε και ευτύχησε.

Πώς θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας ως Καλλιτέχνη; Θα ήθελα ως καλλιτέχνης να λειτουργώ σαν παιδί. Να βουτάω στα βαθιά, με όρεξη, λαχτάρα για το καινούριο και την ελευθερία στο να παίζω, να δημιουργώ απαλλαγμένος απο φόβους.

Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Σε αναμονή της εξελιξης του κορονοιου, περιμενουμε ποτε θα γινει η πρεμιέρα για το έργο “ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΡΙΝ”. Ένα εξαιρετικό κείμενο της Ιούς Αρματά, σε σκηνοθεσία του Τάσου Φραγγιά. Χαίρομαι πολύ για αυτη την συνεργασία, γιατι εχω την χαρά να συνεργάζομαι με άτομα που εκτιμώ και θαυμαζω. Πιθανότατα θα μεταφερθεί για λίγο αργότερα…

Βιογραφικό – ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ
Facebook: https://www.facebook.com/nikos.papadakis3
Instagram: nipas_
e-mail: [email protected] ΓENNHΘHKA KAI MEΓAΛΩΣA ΣTO PEΘYMNO.
ΜΕΛΟΣ ΜΙΑΣ ΕΞΑΜΕΛΟΥΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ.
ΔΕΝ ΑΡΓΗΣΑ ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΩ ΤΙΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΟΥ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ, ΕΤΣΙ ΣΕ NEAPH HΛIKIA ΞEKINHΣA MAΘHMATA ΦΩNHTIKHΣ ΣTO ΩΔEIO KAI APΓOTEPA KAΠOIA ΣEMINAPIA YΠOKPITIKHΣ.
AKOΛOYΘHΣAN MOYΣIKEΣ KAI ΘEATPIKEΣ ΠAPAΣTAΣEIΣ ΑΡΧΙΚΑ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ.
ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΑΡΓΟΤΕΡΑ METAKOMIΣA ΣTHN AΘHNA ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΦOITHΣΩ ΣE ΔPAMATIKH ΣXOΛH, ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΩ ΓΕΡΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΩ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΣΑ. ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΣYMMETEIXA ΣE MIA ΠAIΔIKH ΣKHNH KAI EKANA ΚΑΙ KAΠOIA ΜΟΥΣΙΚΑ LIVE.
ΤΩΡΑ ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΟΥ, ΟΙ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ, ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΟΝΤΑΙ.

ΘΕΑΤΡΟ
2020
“Ατυχήματα” (Χαρης)
Θέατρο Μπιπ, Κυψελη
Σκηνοθεσία Γ. Κατσιφη
2019
“Ολιβερ Τουιστ” (Τζακ κ Τζιλς)
Θεατρο Λαμπετη, Αθηνα
Σκηνοθεσία Γ. Ηλιοπουλου
“Χριστούγεννα με τον Σκρουτζ” (παρελθον κ ανηψιος)
Θεατρο Λαμπετη, Αθηνα
Σκηνοθεσια Γ. Ηλιοπουλου

2018
¨Ο Μαστιχενιος¨ ( Μαστιχένιος) Θέατρο Μπιπ , Κυψέλη
Σκηνοθεσία Ν. Κοβετσου
2015
¨Ειρήνη¨ – Αριστοφάνη ( Ερμής ) Παιδική σκηνή, Θεατρικός Περίπλους
Σκηνοθεσία Θ. Καντιφές
2015
¨Άνθρωποι μονάχους μονάχους¨ (Φοίβος) Σπίτι πολιτισμού Ρεθύμνου
Σκηνοθεσία Λ. Παναγής
2014
¨Ηρωίνη – Ελλάς 1-0¨ (Μάριος) Τζαμί Νερατζέ, Ρέθυμνο
Σκηνοθεσία Β. Μαλούχος
ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
(με το φωνητικό σύνολο “alma λibre”)
2015
Κoλωνάκι — Τζιτζιφιές 1953 Θέατρο Ερωφίλη, Ρέθυμνο
2014
Οι Alma λibre στο μπαρ το Ναυάγιο Περιοδεία σε όλη την Κρήτη
2013
Nα χεις φτερά Τζαμί Νερατζέ, Ρέθυμνο
2012
Άκου ένα όνειρο ψυχή μου Τζαμί Νερατζέ, Ρέθυμνο

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Δραματικη σχολή : Πειραικός Σύνδεσμος
Θεατρική σχολή : Μαρίας Καντιφέ, Ελντας Πανοπουλου
Θεατρικά σεμινάρια : Απόστολου Κουγιτάκη, Μαρίας Καντιφέ
Κλασσικό τραγούδι : Mαριέλλα Βιτώρου
Σύγχρονο τραγούδι : Δ. Πασιος , Μ. Λατουσσακη