Τι απέγινε ο Χρήστος Πολίτης;

Γράφει ο Νίκος Μουρατίδης

Ο Χρήστος Πολίτης, o γλυκός ζεν πρεμιέ του θεάτρου και του κινηματογράφου, είναι από τις κλασικές περιπτώσεις – που με τις λάθος αποφάσεις του – κατέστρεψε την καριέρα του.

Ο Χρήστος Πολίτης έγινε 79 ετών. Ο γλυκός ζεν πρεμιέ του θεάτρου και του κινηματογράφου ζει απομονωμένος στο σπίτι του, πάνω σε μια πλαγιά βουνού στην παλαιά Επίδαυρο, δεν βγαίνει και δέχεται μόνο μερικούς παλιούς καλούς φίλους του. Γείτονες του – στην διπλανή βίλα – είναι ο Μιχάλης Ρέππας και ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος.

Ο Χρήστος Πολίτης θα μπορούσε να είναι ένας σπουδαίος ηθοποιός του θεάτρου, αλλά έκανε δύο μεγάλα λάθη, που του στοίχησαν. Όποια δουλειά είχε κάνει στο θεατρικό σανίδι, σκεπάστηκε από τις εθνικοπατριωτικές ταινίες της χουντικής περιόδου και από τα 15 χρόνια που έπαιζε στην καθημερινή σειρά “Λάμψη”.

Ο Χρίστος Πολίτης (ο ίδιος θέλει το όνομα του με γιώτα), γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης, 27 Δεκεμβρίου 1942, ως Χρήστος Πιατουλάκης. Πολύ γρήγορα κατάλαβε την αγάπη του για την υποκριτική, ήρθε στην Αθήνα, έδωσε εξετάσεις στην σχολή του Εθνικού θεάτρου, απ’ την οποία αποφοίτησε το 1965 σε ηλικία 23 ετών.

Ως νέος, ωραίος, ταλαντούχος και απόφοιτος του Εθνικού, βρήκε αμέσως δουλειά. Η πρώτη του εμφάνιση ήταν στον θίασο Γιάννη Φέρτη & Ξένιας Καλογεροπούλου στο έργο της Agatha Christie, “Δέκα μικροί νέγροι” (1965-1966). Έκτοτε έπαιξε για πολλά χρόνια σε μεγάλα θέατρα, στο Εθνικό, στην Επίδαυρο, και σε γνωστούς θιάσους, όπως με τον Κώστα Μουσούρη, την Αντιγόνη Βαλάκου, την Αλίκη Βουγιουκλάκη, τον Αλέκο Αλεξανδράκη, τον Αλέξη Μινωτή, τον Αλέξη Σολομό, την Σμαρούλα Γιούλη, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης, το Άρμα Θέσπιδος κτλ. κτλ. Οι ρόλοι πολλοί και όλοι σπουδαίων συγγραφέων. Έκανε αυτό που λέμε, θεατρική καριέρα ζηλευτή.

Στο σινεμά όμως έκανε το μεγάλο λάθος. Συνεργάστηκε με τον…

Η συνέχεια εδώ: https://bit.ly/2ZoPlr6