Να κοιμηθώ σε μια θάλασσα από αστέρια (Βιβλίο β): Μυθιστόρηµα του Κρίστοφερ Παολίνι, εκδόσεις Λιβάνη

Βιβλιοεπιλογές από τη Μαίρη Γκαζιάνη

Το διάστημα κρύβει αναρίθμητα μυστικά. Η Κίρα μόλις ανακάλυψε το πλέον θανατηφόρο. Η Κίρα Ναβάρεζ ονειρευόταν να ζήσει σε καινούργιους κόσμους. Τώρα ξύπνησε σε έναν εφιάλτη.

Σχετικά με το βιβλίο

Καθώς έχει ξεσπάσει πόλεµος ανάµεσα στα άστρα, η Γη και οι αποικίες της βρίσκονται στα πρόθυρα του αφανισµού. Η Κίρα, σε µια οδύσσεια αναζήτησης και µεταµόρφωσης σε όλο τον γαλαξία, αγγίζει πλέον τα όρια του τι σηµαίνει να είναι άνθρωπος. Ενώ αντιµετωπίζει τους δικούς της εφιάλτες, παραµένει η µεγαλύτερη και η τελευταία ελπίδα της ανθρωπότητας…

Αυτή, λοιπόν, που κάποτε ήταν η Κίρα –και που πλέον ήταν κάτι πολύ µεγαλύτερο– κρεµόταν στο σκοτάδι του διαστήµατος. Σκέφτηκε, µελέτησε και αναλογίστηκε τις πολλαπλές δυνατότητες που ανοίγονταν µπροστά της. Ο δρόµος είχε γίνει δύσβατος, αλλά ήξερε ότι η βασική αρχή του Σπόρου θα την καθοδηγούσε, γιατί ήταν και δική της αρχή: η ζωή ήταν ιερή. Κάθε µέρος του ηθικού τους κώδικα βασιζόταν σε αυτή τη θεµελιώδη αρχή. Η ζωή ήταν ιερή. Ήταν καθήκον της να την προστατέψει και, όπου ήταν λογικό, να τη διαδώσει.

Βιογραφικό

Ο Κρίστοφερ Παολίνι γεννήθηκε στη Νότια Καλιφόρνια και έχει ζήσει το µεγαλύτερο µέρος της ζωής του στο Πάρανταϊζ Βάλεϊ της Μοντάνα.

Εξέδωσε το πρώτο του µυθιστόρηµα, Έραγκον, το 2003, σε ηλικία δεκαεννέα χρονών, και γρήγορα αναδείχτηκε σε εκδοτικό φαινόµενο. Η σειρά Η Κληρονοµιά –το Έραγκον και οι τρεις συνέχειές του– έχει πουληθεί σε περισσότερα από σαράντα εκατοµµύρια αντίτυπα παγκοσµίως.

Το Να Κοιµηθώ σε Μια Θάλασσα από Αστέρια είναι το πρώτο του µυθιστόρηµα για ενήλικες. Το Πρώτο Βιβλίο του έργου κυκλοφορεί επίσης από τις Εκδόσεις Λιβάνη.

Μπορείτε να βρείτε τον Κρίστοφερ Παολίνι στο διαδίκτυο: http://Paolini.net

ISBN: 978-960-14-3740-8, Ημ. έκδοσης: 27/05/2022, Σελ.: 752, Τιμή: € 18,00