Μάξιμος Μανώλης: “Εμπνέομαι από την ίδια την τέχνη, κυρίως την παλαιά ζωγραφική καθώς το μεγαλείο της γεννά πάντα έμπνευση”

Γνῶθι σεαυτόν

Πως και πότε ξεκινήσατε να ασχολείστε συστηματικά με την Τέχνη; Από πολύ μικρος ήμουν σε επαφή με την τέχνη. Πήγαινα σε ένα καλλιτεχνικό εργαστήριο όπου και ήρθα για πρώτη φορά σε επαφή με τα υλικά όπως το πινέλο, το κάρβουνο και τον πηλό. Καθώς είχα εικόνες μέσα μου από έργα που είχα δει στην παιδική μου ηλικία, η διαδικασία να τα απεικονίσω και να ενασχοληθώ συστηματικά ξεκινησε όταν μπηκα στη Σχολή Καλών τεχνών. Εκεί άρχισα να μελεταω εντός σχολής αλλά κυρίως εξωσχολικα και ακολούθως να ασκούμαι πανω στην τέχνη.

“sacrifice”

Καλλιτέχνης γεννιέται κανείς ή γίνεται; Προσωπικά θεωρώ ότι ο Καλλιτέχνης γεννιέται. Από εκει και ύστερα οι συγκυρίες, η εκπαίδευση και το γενικό κοινωνικό πλαίσιο θα παίξουν καθοριστικό ρόλο για να «ξυπνήσει» αυτό το ένστικτο. Δηλαδή καλλιτέχνης γεννιέσαι και καλός καλλιτέχνης γίνεσαι.

“into infinity”

Σε ποιο ρεύμα ή κίνημα θα εντάσσατε τα έργα σας; Με απόλυτη σιγουριά θα έλεγα Μπαροκ. Ίσως με κάποιες επιρροές συμβολισμού.

Από που αντλείτε την έμπνευση σας; Σε ένα βαθμο από την ίδια την τέχνη, κυρίως την παλαιά ζωγραφική καθώς το μεγαλείο της γεννά πάντα έμπνευση. Και από τη Φύση, από ένα περίπατο στο δάσος μέχρι τα σύννεφα στη δύση του Ηλίου.

“the Fall”

Υπάρχουν προσωπικότητες ή άλλοι καλλιτέχνες που έχουν επηρεάσει το έργο σας; Εννοείται, Και είναι αρκετοί. Από καλλίτεχνες σίγουρα Καραβατζο, Ριμπερα, Ρουμπενς και μεταγενέστεροι ζωγράφοι όπως ο Μπουγκερω.

Ποιά είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχετε θέσει στον εαυτό σας ως καλλιτέχνης; Να μπορέσει η τέχνη μου να σταθεί κάποια μέρα σε ένα μουσείο.

“Equilibrium”

Πόσο αποδεκτή είναι η Τέχνη στην Ελλάδα σήμερα και τι ρόλο καλείται να παίξει στον δημόσιο χώρο; Το κύριο ζήτημα που τίθεται είναι να αντιληφθούμε τι είναι η τέχνη στο σήμερα, καθώς κρίνω ότι εχουν γινει πολλές παρανοήσεις. Ο κόσμος πιστεύω έχει αποτραβηχθεί από την τέχνη καθώς αισθάνεται ότι δεν την καταλαβαίνει. Αλλά φυσικά δεν φταίει ο θεατής για αυτό.

Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Να συνεχίσω να δημιουργώ, να κάνω πινακες, Εξώφυλλα δίσκων και να εχω ενεργή καλλιτεχνική δραστηριότητα. Επίσης θέλω να κάνω μια μεγάλη έκθεση ώστε να μπορεί ο κόσμος εκ του σύνεγγυς να δει τα έργα μου.

Η Σελιδα μου στο facebook/instagram Maximos Manolis Art https://www.facebook.com/Maximos.manolis.paintings

“into the infinity”

Βιογραφικό. ΜΑΞΙΜΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

e-mail: [email protected]

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

2012- 2018 ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ -ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ
ΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΗΝ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ
ΤΙΤΛΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ (Integrated Master)
2010-2012 ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΜΠΕΛΤΕΚΟΣ-ΣΑΡΑΣΙΤΗΣ (ΑΘΗΝΑ) ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

2014 «Παιδί και παιχνίδι», ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ- ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΥΖΙΑΝΗΣ, ΑΘΗΝΑ

2016 «Εικαστικοί διάλογοι με την πόλη», ΓΕΝΙ ΤΖΑΜΙ (ΠΑΛΑΙΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ), ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

2017 «ART THESSALONIKI», ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

2018 «Τα πνεύματα του Κρόνου», ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ, ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ, ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
2018 «MEET THE ARTIST», ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΗΝ Myrό Gallery, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
2019 «POETRY MEETS PAINTING» ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ , ΑΘΗΝΑ
2019 «Soul Anatomies» ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ , Hart & Gart , ΑΘΗΝΑ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

2015- 2016 TATTOO ARTIST ΣΤΟ BLACK LOTUS TATTOO, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

2014- ΣΗΜΕΡΑ C.E.O. ΣΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΓΝΩΣΗ (ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕΣΩ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ)

2018- ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΡΟΤΟΤΥΠΩΝ ΕΡΓΩΝ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

ΕΞΩΦΥΛΛΑ ΔΙΣΚΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 2018- Mass Infection “Shadows Became Flesh”, 2018- Murder Angels “Beyond the Dark”, 2019- Rotting Christ “The Heretics”
2019- Triumpher, 2019- Serpent Lord , 2020- Nihilism 2020- Wampyrinacht

ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ

2019- ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟΥ
2019 PHOTOGRAPHER ASSISTANT ΣΕ ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΜΟΔΑΣ
2019- ΒΟΗΘΟΣ ΩΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΕΡΕΣΤΕΤΖΗ –