Λευτέρης Μπούκλας: “Η μουσική είναι μια ανανεώσιμη και ανακυκλώσιμη πηγή που ανανεώνεται συνεχώς”

“Η μουσική μπαίνει στην ζωή σου από την στιγμή που γεννιέσαι, σε καλλιεργεί, μπορείς να εκφράζεσαι, σε ηρεμεί και σε κάνει καλύτερο άνθρωπο”

Ποια είναι η πρώτη σας μουσική ανάμνηση; Θυμάμαι όταν ήμουν 5 με 6 χρονών στο αμάξι της μητέρας μου είχαμε ένα CD των Πυξ Λαξ που το άκουγα κάθε μέρα γιατί μου έφτιαχνε τη διάθεση. Από τότε άρχισαν να με περιτριγυρίζουν ιδέες να ασχοληθώ με τη μουσική.

Ποιον καλλιτέχνη θαυμάζετε και με ποιο Μουσικό θα θέλατε να βρεθείτε επί σκηνής; Πέρα από όλους τους μεγάλους καλλιτέχνες που θαυμάζω και αγαπώ, ο άνθρωπος που με έχει καθορίσει σαν μουσικό αλλά και σαν άνθρωπο, ο άνθρωπος που από την πρώτη στιγμή, από τις πρώτες νότες που άρχισα να παίζω μέχρι και τώρα ήταν και είναι εκεί, είναι ο δάσκαλος και μαέστρος μου Νίκος Πατρής. Με έχει καθοδηγήσει σε όλη μου την πορεία στη μουσική και πιστεύω να έχει τη θέληση να με καθοδηγεί…

Περιγράψτε μέχρι σήμερα τη πορεία σας στη μουσική. Υπάρχουν επιρροές καθοριστικές αρνητικές ή θετικές; Σίγουρα στην πορεία κάποιου μουσικού υπάρχουν θετικές και αρνητικές επιρροές που είτε του κάνουν καλό είτε κακό. Το μονο που μπορώ να πω με σιγουριά είναι το ότι αν έχεις τους κατάλληλους ανθρώπους δίπλα σου θα βρεις την “άκρη του νήματος”. Στη δική μου περίπτωση ευτυχώς βρέθηκαν οι κατάλληλοι άνθρωποι και είμαι ευγνώμων γι’ αυτό.

Ποια είναι η γνώμη σας για τα μουσικά talent show; Τα talent show είναι σίγουρα ένας καλός τρόπος για να “προβληθεί” κάποιος καλλιτέχνης. Προσωπικά είμαι αντίθετος σε όλο αυτό γιατί πιστεύω ότι δεν είναι το μόνο κριτήριο η φωνή. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα όμως ότι αποκλείω την περίπτωση να συμμετάσχω σε ένα τέτοιο show στο μέλλον.

Μια συνεργασία που ονειρεύεστε; Σίγουρα υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι καλλιτέχνες και μουσικοί που θα θελα να συνεργαστώ στο μέλλον. Η “αδυναμία” μου όμως θα μπορούσα να πω ότι είναι ο Αντώνης Ρέμος γιατί είναι ένας φοβερός ερμηνευτής. Έχει μια μοναδική χροιά και μια τεράστια έκταση στην φωνή του.

Γιατί χρειάζεται η μουσική παιδεία; Είναι πολυτέλεια ή ανάγκη; Για να είσαι καλός και αξιόλογος μουσικός πρέπει πάνω από όλα να είσαι ένας σωστά καλλιεργημένος με ηθικά και αξίες άνθρωπος. Άρα πιστεύω ότι είναι βάση και ανάγκη να έχεις παιδεία σαν άνθρωπος για να είσαι ένας καλός και ευρηματικός μουσικός. Η μουσική μπαίνει στην ζωή σου από την στιγμή που γεννιέσαι, σε καλλιεργεί, μπορείς να εκφράζεσαι, σε ηρεμεί και σε κάνει καλύτερο άνθρωπο. Κανείς άνθρωπος δεν μπορεί να ζήσει χωρίς μουσική. Άρα πιστεύω ότι είναι ανάγκη και όχι πολυτέλεια.

Υπάρχουν Έλληνες αξιόλογοι μουσικοί, με μουσική κατάρτιση και γνώσεις; Φυσικά υπήρχαν και υπάρχουν αξιόλογοι μουσικοί με μουσική κατάρτιση και γνώσεις. Να αναφέρω τον Θεόφραστο Σακελλαρίδη και να κλείσω με τον Μίκη Θεοδωράκη και πάλι είναι πολύ λίγο. Η μουσική είναι μια ανανεώσιμη και ανακυκλώσιμη πηγή που ανανεώνεται συνεχώς.

Ποια είναι τα μελλοντικά μουσικά σας σχέδια ; Πρωταρχικός μου στόχος στην μουσική είναι να πάρω το πτυχίο της αρμονίας . Όσο αφορά το μέλλον θα ήθελα το χόμπι μου να το κάνω επάγγελμα. Είναι κάτι που αγαπάω. Έπειτα σκοπός μου είναι να περάσω στην Μουσικολογία. Θα ήθελα να γίνω δάσκαλος μουσικής ώστε να μπορώ να μεταφέρω την αγάπη που έχω για την μουσική και σε άλλους. Επίσης πέρα από το θεωρητικό κομμάτι θα ήθελα να κυνηγήσω, σαν παιδί και γω, το όνειρο μου να γίνω ένας ερμηνευτής.

Βιογραφικό Λευτέρη Μπούκλα
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Κατερίνη Πιερίας το 2005 οπού και διαμένω. Φοιτώ στο Μουσικό Σχολείο Κατερίνης όπου βρίσκομαι στην πρώτη Λυκείου.
Από το 2015 παρακολουθώ μαθήματα κιθάρας και φωνητικής στο Μουσικό Εργαστήρι Ολύμπου με υπεύθυνο καθηγητή σπουδών τον κ. Νίκο Πατρή.
Δευτεροετής στην τάξη της αρμονίας (Ανώτερα θεωρητικά). Είμαι μέλος του κέντρου γραμμάτων και τεχνών Δίου (Ορχήστρα Νέων Δίου) από το 2018 παίζοντας κιθάρα. Φέτος τον Αύγουστο κυκλοφόρησε το πρώτο μου τραγούδι ‘’Θα θελα’’ σε στίχους δικούς και μουσική του μαέστρου και συνθέτη Νίκου Πατρή.