Λεονάρντο Θίμο: Έχω στερηθεί, “την αναπνοή μου” και το “οξυγόνο μου” από τη μάσκα, “τις θεατρικές ανάσες μου”, το χειροκρότημα του κόσμου…

Ο Λεονάρντο Θίμο, Ηθοποιός και σκηνοθέτης θεάτρου, τεχνικός Εφέ-Μοντάζ, Φοιτητής Παιδαγωγικών Προσχολικής ηλικίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, απαντάει στις ερωτήσεις του polismagazino.gr

“Πιστεύω, ότι πλέον ο εργασιακός χώρος, κυρίως για μας τους καλλιτέχνες και με όλες τις τελευταίες εξελίξεις, θα έχει θετική άνοδο, διότι θα φανεί το καλό και προσεγμένο θέατρο και θα δει ο θεατής την αληθινή μαγεία του θεάτρου.”

Εγκλεισμός στο σπίτι. Πως διαχειρίζεστε το χρόνο σας; Ποια συναισθήματα σας διακατέχουν; Ο Εγκλεισμός στο σπίτι, μου έδωσε την δυνατότητα να διαχειριστώ το δημιουργικό μου χρόνο περισσότερο εποικοδομητικά. Κάθομαι στο Μοντάζ και βγάζω νέα επεισόδια στην Διεθνή Θεατρική σειρά: “Καλλιτέχνες εν Δράσει”. Όσον αφορά τα συναισθήματά μου, βλέποντας παλαιότερο μου υλικό είναι ανάμεικτα, διότι εκτιμάω διαφορετικά και βαθύτερα τη δουλειά μου.

Ακούμε συνεχώς για Βία. Ενδοοικογενειακή, Εργασιακή, Αθλητική, Καλλιτεχνική… Εντυπωσιάζεστε από το συμβάν ή από τους πρωταγωνιστές; Εσείς έχετε υποστεί κάποια μορφή βίας; Η Βία, είτε σε ενδοοικογενειακό, είτε σε εργασιακό περιβάλλον υπάρχει στην Ελλάδα για αιώνες τώρα και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο Έλληνας δεν έχει τη σωστή παιδεία από το σπίτι του. Ας είμαστε ρεαλιστές, η Τουρκοκρατία άφησε πίσω της, βία, θυμό, βεντέτες, θύματα εκδίκησης και μίσους, και με τα χρόνια αντί να εξαλειφθεί η βία και κυρίως η διαφθορά, ακολούθησαν ο Α’ και Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, η Χούντα και τώρα ο Εγκλεισμός του CoVid-19 στην Πολιτευόμενη Ελληνική Δημοκρατία του 21ου Αιώνα. Προσωπικά, έχω υποστεί αρκετές μορφές βίας στον καλλιτεχνικό χώρο από σκηνοθέτες-ηγέτες μιας καλλιτεχνικής-θεατρικής ομάδας, κυρίως στην χροιά της φωνής μου ή την ντοπιολαλιά μου, απλά έχω απαντήσει καταλλήλως ή έχω αποχωρήσει αθόρυβα από την συγκεκριμένη καλλιτεχνική δραστηριότητα, παίρνοντας το καπέλο μου με αξιοπρέπεια. Θα ήθελα να αναφέρω επίσης ότι έχω βρεθεί και σε καλλιτεχνικό χώρο, όπου όλοι οι συνάδελφοι ηθοποιοί, οι τεχνικοί και ο σκηνοθέτης μου φέρθηκαν άψογα, με ήθος, αξιοπρέπεια, ισότητα και κυρίως με την εκτίμηση που έχουμε στο χώρο του θεάτρου. Αυτά κατά τη γνώμη μου χρειάζεται να επικρατήσουν. Φυσικά, αναφέρομαι στη συμμετοχή μου στην τηλεοπτική σειρά: “Ήλιος” ☀️ του Ant1 στο Επεισόδιο 85 και στην πρόσφατη συμμετοχή μου στην τηλεοπτική σειρά: “Έξαψη” στο Mega Επεισόδιο 32, όπου όλοι οι συνάδελφοι, μας συμπεριφέρθηκαν με ισότητα και αξιοπρέπεια.

Πιστεύετε στην αποτελεσματικότητα του εμβολίου; Θα εμβολιαστείτε όταν έρθει η ώρα; Θα εμβολιαστώ όταν έρθει η ώρα όπως έκαναν και οι δικοί μου άνθρωποι, και πιστεύω όταν εμβολιαστούν όλοι, να ανοίξουν τα θέατρα, διότι δεν θα υπάρχει άλλη δικαιολογία, να παραμένουν κλειστοί οι χώροι του πολιτισμού, εφόσον το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό.

Έχετε στερηθεί κάτι από τον εγκλεισμό σας στο σπίτι και εάν ναι, πώς το αντιμετωπίσατε; Φυσικά και έχω στερηθεί, την αναπνοή μου και το οξυγόνο μου από την μάσκα, τις θεατρικές ανάσες μου, το να βρίσκομαι στο Θεατρικό σανίδι, τις αγκαλιές αγαπημένων ανθρώπων μου, τους φίλους μου και το χειροκρότημα του κόσμου.
Πώς το αντιμετωπίζω; Οι συνεργάτες μου, Ελένη Αναγνωστοπούλου, Αντώνιος-Σπυρίδων Αργυρός και εγώ κάνουμε μια πρωτοποριακή και πρωτότυπη Θεατρική σειρά, η οποία εκπέμπει διαδικτυακά όπου προβάλλεται από 30 Οκτωβρίου στην Αυστριακή Τηλεόραση και στον κανάλι μας στο YouTube https://www.youtube.com/user/Areallyman007

Κι ο κόσμος που έβλεπε θέατρο την έχει αγκαλιάσει από τον καναπέ του σπιτιού του.

Επίσης, κυκλοφόρησε το νέο μου τραγούδι με τίτλο: “Ηθοποιός σημαίνει” σε μουσική του μουσικοσυνθέτη Δημητρίου Γαϊτάνη. Στο βιντεοκλίπ συμμετέχουν οι φίλοι ηθοποιοί: Βίκυ Δρίβα και Αργύρης Κοντονικολάου. Η θεατρική σειρά: “Καλλιτέχνες εν Δράσει” καθώς και το μουσικό βιντεοκλίπ: “Ηθοποιός σημαίνει” συμμετέχουν Επίσημα στο 25ο Διεθνές Πολυπολιτισμικό Φεστιβάλ του Ηνωμένου Βασιλείου τον ερχόμενο Νοέμβριο και Δεκέμβριο του έτους που διανύουμε. Έτσι, αντιμετωπίζω τον εγκλεισμό μου δημιουργικά στο σπίτι.

Τηλεργασία και Αναστολή εργασιακών συμβάσεων. Τι πιστεύετε ότι θα συμβεί την επόμενη ημέρα του απεγκλωβισμού μας στον εργασιακό χώρο; Τηλεργασία, διαδικτυακές θεατρικές πρόβες στο θεατρικό έργο: “Όταν ο Τσάρλι Τσάπλιν συνάντησε τον Θανάση Βέγγο” της Ζωής Γκαϊδατζή, με τον Γρηγόρη Κεδρηνό και την Βίκυ Δρίβα σε κινησιολογία του Νίκου Δάμου. Και μόλις ελευθερωθούμε, πιστεύω θα γεμίσουμε το θέατρο, διότι το κοινό το αποζητά πιο πολύ από τον ηθοποιό-καλλιτέχνη. Πιστεύω, ότι πλέον ο εργασιακός χώρος, κυρίως για μας τους καλλιτέχνες και με όλες τις τελευταίες εξελίξεις θα έχει θετική άνοδο, διότι θα φανεί το καλό και προσεγμένο θέατρο και θα δει ο θεατής την αληθινή μαγεία του θεάτρου.

Ευχαριστώ πολύ
Με εκτίμηση στην τέχνη και τον πολιτισμό,
Λεονάρντο Θίμο