Ο Χρήστος Δήμας στον πολυχώρο +αίσθημα στο Μοναστηράκι

“Παίζω με την Τέχνη του Κινηματογράφου”
με το βραβευμένο σκηνοθέτη Χρήστο Δήμα για 16 Δίωρες συναντήσεις.

Ο Στέλιος Καλαθάς και ο πολυχώρος +αίσθημα ξεκινούν καινούργιες  δράσεις στα πλαίσια του νέου project «Υποκριτική στον φακό». Οι δράσεις αυτές απευθύνονται σε επαγγελματίες ηθοποιούς ,αλλά και σε ερασιτέχνες που ενδιαφέρονται  να μάθουν τεχνικές κινηματογράφου από σημαντικούς σκηνοθέτες.

Το Σεμινάριο θα περιλαμβάνει εισαγωγή στις Τεχνικές της υποκριτικής στην κάμερα ,τεχνικές και συγγραφή  σεναρίου, σκηνοθεσίας και έχει σαν  στόχο οι συμμετέχοντες να περάσουν από όλα τα στάδια της μαγικής τέχνης του κινηματογράφου και να καταλήξουν στην δημιουργία μιας ταινίας μικρού μήκους που θα συμμετέχουν οι ίδιοι.

Ο Χρήστος Δήμας θα έχει επίσης καλεσμένους (guest) στις συναντήσεις, όπως επίσης και αξιόλογες προσωπικότητες διαφορετικών ειδικοτήτων από το χώρο του κινηματογράφου και της τηλεόρασης που τόσα χρόνια δραστηριοποιείται.
Η παρακολούθηση του σεμιναρίου μπορεί να γίνει διαδικτυακά και διά ζώσης στον Πολυχώρο +αισθημα Αθηνάς 30 Μοναστηράκι

Έναρξη σεμιναρίου Τρίτη 5 Δεκέμβριου 2023

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ : 6933293229

Βιογραφικό: ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜΑΣ
Γεννήθηκε το 1969 στην Ελευσίνα και μεγάλωσε εκεί. Σπούδασε Πολίτικες Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Παρακολούθησε σεμινάρια κινηματογράφου στην Φινλανδία και το Άμστερνταμ. Δούλεψε βοηθός σκηνοθέτη στο Σαν Φρανσίσκο.
Το 1995 σκηνοθετησε την πρώτη μικρού μήκους ταινία ΕΝΑΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΓΕΜΑΤΟΣ ΑΣΤΕΡΙΑ και ακολούθησαν οι μικρές ταινίες ΤΕΝΤΕΡ (1997), ΑΝΑΣΑ (1998), ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ (2000).
Το τελευταίο βραβεύτηκε τόσο στο φεστιβάλ Δράμας όσο και με το 1ο κρατικό βραβείο μικρού μήκους.
Το 2001σκηνοθετει τη μεγάλη μήκους ταινία ΑΚΡΟΒΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΗΠΟΥ και ακολουθούν οι ταινίες ΝΗΣΟΣ (2009) POKER FACE (2012) ΑΚΑΛΥΠΤΟΣ (2013). AMORE MIO (2015). ΜΑΓΙΚΟΣ ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ (2016). ΤΑΞΊΔΙ ΣΤ’ΑΣΤΕΡΙΑ. (2021)
Έχει δουλέψει σαν σκηνοθέτης και σεναριογράφος στην τηλεόραση ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΚΥΚΛΟΣ, ΔΕΚΑΤΗ ΕΝΤΟΛΗ, ΤΡΙΤΟΣ ΝΟΜΟΣ, ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ, ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΜΟΝΟ, BETA QUEEN, ΜΠΑΜΠΑΛΟΥ, ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ. ΟΥ ΦΟΝΕΎΣΕΙΣ, Ο ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ, ΝΕΟΚΛΑΣΣΙΚΑ.
Έχει σκηνοθετήσει στο θέατρο της παραστάσεις ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΜΗΤΕΡΑ (Θεατρο ΑΡΓΩ 2002), ΑΝΥΠΑΚΟΗ (ΚΘΒΕ 2003) ΑΘΑΝΑΣΙΑ (ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗ 2012 – ΘΕΑΤΡΟ ΟΔΟΥ ΚΕΦΑΛΗΝΙΑΣ 2018). ΝΥΦΙΚΌ ΚΡΕΒΑΤΙ (ΠΕΡΙΟΔΕΊΑ ΚΥΠΡΟ 2018) ΕΙΜΑΙ (ΘΕΑΤΡΟ ΡΟΕΣ2018), EN ΕΛΕΥΣΙΝΙ (2018)
Έχει συνεργαστεί στο θέατρο με τους σκηνοθέτες Δημήτρη Μαυρίκιο, Στάθη Λιβαθηνό, Δημήτρη Τάρλοου, Τάκη Τζαμαργιά, Ρούλα Πατεράκη, Σίλβυα Λιουλιου, Λάερτη Βασιλειου, Μαριάννα Τόλη κ.α.
Τα τελευταία τέσσερα χρόνια σκηνοθετεί τα διαφημιστικά σποτ για το Εθνικό Θέατρο.
Εχει σκηνοθετήσει μουσικά βίντεο για τους Ρέμο, Πλούταρχο, Τερζή, Νταλάρα, Βαρδή, Μαρινέλλα, Κότσιρα κ.α
Εχει εκδώσει τα βιβλια ΒΕΡΟΝΙΚΗ (1993) εκδ. ΑΧΥΡΩΝΑΣ, ΑΚΡΟΒΑΤΕΣ του ΚΗΠΟΥ (1998) εκδ. ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ και ΑΝΑΣΑ (2008) ΠΟΛΥΧΡΩΜΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ.
Διδάσκει στην δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου και στην Ανώτερη Δραματική Σχολή Βεάκη.