Κώστας Παρχαρίδης: Ανάδειξη της βυζαντινής φυσιογνωμίας της Θεσσαλονίκης

Η Θεσσαλονίκη μετά την Κωνσταντινούπολη είναι η σημαντικότερη Βυζαντινή πόλη. Δέσμευση της παράταξης του Κωνσταντίνου Ζέρβα ”Ναι στη Θεσσαλονικη” είναι η ενίσχυση της Βυζαντινής φυσιογνωμίας της πόλης με τη δημιουργία ενός μόνιμου θεσμού για την ανάδειξη της βυζαντινής κληρονομιάς.

Ως λάτρης αυτής της κληρονομιάς σε περίπτωση εκλογής μου στο δημοτικό συμβούλιο θα εργαστώ στην κατεύθυνση αυτή με τις εξής κινήσεις:

1. Δημιουργία βυζαντινών διαδρομών που θα καλύπτουν τα σημαντικότερα βυζαντινά μνημεία της πόλης με ειδική σήμανση και πληροφορίες γι αυτά όπου δεν υπάρχουν.

2. Εμπλουτισμός των δημοτικών βιβλιοθηκών με έργα βυζαντινής γραμματείας, καθώς και συγγράμματα βυζαντινής ιστορίας για ενήλικες και παιδιά.

3. Εκπαιδευτικές δράσεις σε συνεργασία με φορείς για μικρούς και μεγάλους, που θα ενημερώνουν με σύγχρονο τρόπο για τη βυζαντινή κληρονομιά.

4. Διοργάνωση διεθνών εκδηλώσεων βυζαντινής μουσικής σε διάφορα μνημεία της πόλης.

5. Καταγραφή και προβολή σε συνεργασία με τα πανεπιστήμια και άλλους φορείς της βυζαντινής κουζίνας.

6. Εκμετάλλευση των νέων τεχνολογιών για την ψηφιακή προβολή και ανάδειξη της Θεσσαλονίκης κατά την περίοδο των βυζαντινών χρόνων.

7. Προσέλκυση τουριστών με ενδιαφέρον στο βυζαντινό και θεολογικό παρελθόν της πόλης.

8.Αναπλάσεις σε βυζαντινό ρυθμό των χωρών πέριξ των βυζαντινών μνημείων της πόλης.

9. Πραγματοποίηση λογοτεχνικών και εικαστικών διαγωνισμών με θέματα εμπνευσμένα από την βυζαντινή ιστορία της πόλης μας.