Κεραμέως Δανάη: “Μέσα από τη δημιουργία ψάχνω τη δυνατότητα να μοιράζομαι με άλλους αυτά που σκέπτομαι ή αυτά που νιώθω”

Η “Επίμονη τέχνη” ειναι η ευγενής προσπάθεια της Χρύσας Μπαρζόκα να αναδείξει αξιόλογους καλλιτέχνες της πόλης μας.

Σε ποιά ηλικία ξεκινήσατε να ζωγραφίζετε; Από πολύ μικρή ηλικία, καταπιανόμουν με πάθος με οτιδήποτε είχε σχέση με κατασκευές και χειροτεχνίες χρησιμοποιώντας χρώμα, και διάφορα,συχνά ετερόκλητα υλικά. Καμβά έπιασα στα χέρια μου στα τριάντα μου χρόνια.

Καλλιτέχνης γεννιέται κανείς ή γίνεται; Πιστεύω οτι ο καλλιτέχνης γεννιέται. Όταν ομως άτομα με έμφυτο ταλέντο, καλλιεργούν αυτό με σπουδές το αποτέλεσμα ειναι συχνά η δημιουργία εικαστικών θαυμάτων, αρκεί το ταλέντο να εκφράζεται ελεύθερα, χωρίς να υποκύπτει πάντα σε περιοριστικούς κανόνες.

Ποιά λέξη σας εκφράζει ως καλλιτέχνη; “Ελευθερία”.

Νιώθετε την “έμπνευση” πριν δημιουργήσετε; Πριν από κάθε ξεκίνημα ενός έργου, νιώθω μία ώθηση που απλά μου λέει ότι κάτι καλό θα βγει στο τέλος.

Πως θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας ως καλλιτέχνη; “Αυθόρμητο”.

Ποιά ειναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Μέσα από τη δημιουργία ψάχνω τη δυνατότητα να μοιράζομαι με άλλους αυτά που σκέφτομαι ή αυτά που νιώθω, ασχολούμενη συγχρόνως με ό,τι αφορά την εξέλιξή της.

Τι σημαίνει για σας ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ; Η “Επίμονη τέχνη” ειναι η ευγενής προσπάθεια της Χρύσας Μπαρζόκα να αναδειξει αξιόλογους καλλιτέχνες της πόλης μας. Χαίρομαι πολύ που με υποδέχθηκε σε αυτήν την όμορφη ομάδα!