Καλλιτεχνικό Εργαστήρι SKROWORKS

Φιλοσοφία

Το καλλιτεχνικό εργαστήρι SkroWorks σας καλωσορίζει σε μία δημιουργική, μακρόπνοη, γεμάτη έμπνευση και αγάπη διαδρομή.

Ο Πάρης Μαντόπουλος, ο Βασίλης Μαυρογεωργίου και ο Μιχάλης Συριόπουλος σύντομα στο φιλόξενο θέατρο Skrow ξεκινούν ένα ταξίδι στην τέχνη και σας περιμένουν να ζήσετε αυτή την περιπέτεια μαζί τους.

Μέσω του εργαστηρίου και της επαφής μας με τους μαθητές ελπίζουμε, ως πομπός, να προτείνουμε νέους τρόπους επικοινωνίας και ως δέκτης, να αξιολογήσουμε και να συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε με μεγαλύτερη ευαισθησία και διεισδυτικότητα.

Το εργαστήρι είναι για εμάς η καλλιτεχνική έκφραση του προβληματισμού μας, είναι ο τρόπος που οι σκέψεις και οι ανησυχίες μας μετουσιώνονται σε λόγο, κίνηση και εικόνα και κατ’ επέκταση είναι το μέσο που έχουμε για να δημιουργήσουμε έναν ευρύτερο διάλογο με τους μαθητές μας και να συμβάλλουμε στην βαθύτερη έκφραση των συναισθημάτων τους πάνω στο θέμα που μας απασχολεί. Την τέχνη και τις διαδρομές της.

Η μεθοδολογία η τεχνική και η έρευνα που θα είναι οι οδηγοί μας δεν θα είναι μία στεγνή απεικόνιση και μία απαγγελία λόγου και κινήσεων στην σκηνή αλλά μαζί θα τις πλάσουμε και θα τις δίνουμε κάθε φόρα το σχήμα που έχουμε ανάγκη να φτιάξουμε αλλά και αυτό που κάθε άνθρωπος μέσα από το σώμα του και το μυαλό του θέλει να εκφράσει.

Η Υποκριτική, η Έρευνα, ο Χορός, η Μουσική, η μελέτη σύγχρονης και κλασικής λογοτεχνίας, η εξερεύνηση του σώματος μέσα από τον χορό και την μουσική, το τραγούδι αλλά και όλες οι πτυχές μιας παράστασης όπως η σκηνογραφία ο φωτισμός η ενδυματολογία θα είναι για εμάς ο στόχος μας. Οι μαθητές μας θα μπορούν να συμμετέχουν σε όλα τα στάδια αυτής της δημιουργικής διαδικασίας που λέγεται παράσταση. Εκπαιδευτικές εκδρομές αλλά και παρακολούθηση επιλεγμένων παραστάσεων θα αποτελούν άλλο ένα παράγοντα έμπνευσης.
Σκοπός μας είναι στο καλλιτεχνικό εργαστήρι να στεγάσουμε μια ομάδα καθηγητών με κοινή καλλιτεχνική φιλοσοφία που μπορεί να είναι ετερόκλητοι στο τρόπο προσέγγισης τους αλλά θα αποτελούν ένα πολυσυλλεκτικό γκρουπ ανθρώπων με κοινό παράγοντα την ποιότητα της διδασκαλίας τους.
Αυτό το εργαστήρι έχει χώρο για όλους. Ερασιτέχνες και επαγγελματίες. Λάτρεις της τέχνης αλλά και αρχάριους που ψάχνουν ένα τρόπο να εκφραστούν.

Η λειτουργία του εργαστηρίου
Το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι SkroWorks θα λειτουργεί σε ετήσια βάση. Ο κύκλος των μαθημάτων ξεκινάει τον Οκτώβριο του 2020 και θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2021.

Ο κάθε σπουδαστής μπορεί να επιλέξει όσα μαθήματα επιθυμεί.
Το κάθε μάθημα είναι τρίωρο και θα γίνεται σε εβδομαδιαία βάση με κόστος 50 ευρώ μηνιαίως ανά μάθημα. Οι εγγραφές ξεκινούν από Τρίτη 22-9-2020 έως Παρασκευή 2-10-2020 (το κόστος της εγγραφής είναι 15 ευρώ).
Μετά την ολοκλήρωση του ετήσιου κύκλου μαθημάτων θα δίνεται βεβαίωση σπουδών.

Οι εγγραφές θα γίνονται Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή και ώρα 17:00 με 19:00 στο ταμείο του Θεάτρου Skrow. Αρχελάου 5, Παγκράτι.

Λόγω του Covid-19 στα μαθήματα θα τηρούνται όλοι οι κανόνες ασφαλείας που ορίζονται από τα υπουργεία υγείας και πολιτικής προστασίας.
Τα τμήματα θα είναι ολιγομελή. Το πλήρες πρόγραμμα με τους καθηγητές που θα απαρτίζουν το εργαστήρι θα ανακοινωθεί σύντομα.

Τηλέφωνο επικοινωνίας 210 7235842. Δευτέρα με Παρασκευή 12:00 – 14:00
Email : [email protected]