Η gallery genesis παρουσιάζει: Χριστίνα Δάρρα “ΤΑ BLE”

Καλλιτεχνική Διεύθυνση – Επιμέλεια Έκθεσης: Γιώργος Τζάνερης

Εγκαίνια: Τρίτη 31 Μαΐου 2022 / Ώρα 20:30

Διάρκεια έκθεσης: 31 Μαΐου έως 11 Ιουνίου 2022

“ΤΑ BLE”

Το μπλε είναι ένα μεταφυσικό χρώμα. Είναι παντού γύρω μας αλλά δεν μπορούμε να το κρατήσουμε στα χέρια μας.

Είναι το χρώμα του ουρανού που μας περιβάλλει, είναι το χρώμα της θάλασσας. Ο πλανήτης μας από μακριά φαίνεται σαν ένας μπλε βόλος.

Παρόλα αυτά το μπλε χρώμα είναι σπάνιο στα φυτά και στα ζώα.

Το μπλε είναι το χρώμα της ψυχής, της ελπίδας αλλά ταυτόχρονα της μελαγχολίας.

Έχει την ιδιαιτερότητα σαν χρώμα να είναι και ψυχρό αλλά και θερμό.

Το μπλε είναι το χρώμα των ονείρων μας, το χρώμα που κουβαλάει ο καθένας μέσα του, ως το απόθεμα της συναισθηματικής του εξέλιξης.

Το μπλε είναι η δική μου βαλίτσα.

Χριστίνα Δάρρα Μάιος 2022

Η Χριστίνα Δάρρα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968.

Σπούδασε ζωγραφική και σχέδιο στην Ecole Nationale Superieure des Beaux Arts στο Παρίσι 1986-1990,  στο ατελιέ του Vladimir Velickovic. Επίσης χαρακτική στο Central St Martins college of art and design 1990-1991 με τον Norman Ackroyd. Μετά από 25 χρόνια εικαστικής πορείας στην Αθήνα μετοίκισε στην Μελβούρνη της Αυστραλίας όπου ζει κι εργάζεται ως interdisciplinary εικαστικός και σχεδιάστρια κοσμημάτων.

Το έργο της κινείται στο όρια της ελαφριάς σοβαρότητας, χωρίς δέσμευση από τα υλικά. Οι ενότητες της δουλειάς της κινούνται συνήθως γύρω από μια ποιητική φράση, που προσεγγίζουν την σκοτεινή πλευρά των πραγμάτων με πολύ χρώμα και χιούμορ.

Το 2021 ολοκλήρωσε ένα Masters on Contemporary art στο Victorian College of the arts στο Melbourne University. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος ομαδικών εκθέσεων και γύρω στις 25 ατομικές στην Αθήνα και στην Μελβούρνη.

Με την Genesis Gallery συνεργάζεται από το 2013 με 4 ατομικές: TangramLife is like an ice creamOne thing a day, και One thing a day the Australian way, και 6 ομαδικές.

Gallery Genesis.
35 HARITOS Street,
Kolonaki 10675
Athens, Greece. Tel.: +30 211 7100566
www.gallerygenesisathens.com www.facebook.com/yiorgos.tzaneris www.facebook.com/pages/Genesis-Gallery