Η Μητούδη Ειρήνη στην Επίμονη Τέχνη

Το polismagazino.gr θέτει μία σειρά ερωτήσεων με σκοπό μια πιο προσωπική γνωριμία με Αγαπημένους μας Επίμονους καλλιτέχνες.

Επίμονη Τέχνη: Ιδρυση – Καλλιτεχνική επιμέλεια Χρύσα Μπαρζόκα www.facebook.com/chris.alevra

https://www.facebook.com/epimonitexni

Η “Επίμονη Τέχνη” είναι μία ομαδική έκθεση χωρίς μεσάζοντες, η οποία ιδρύθηκε από τη ζωγράφο Χρύσα Μπαρζόκα το 2018 στο Μπενσουσάν Χαν, “μια συλλογική έκθεση εικαστικών καλλιτεχνών στην οποία καλλιτέχνες με τους οποίους μας δένουν ίδια ιδανικά θα συνεκθέσουμε χωρίς καμία απολύτως δέσμευση με την απόλυτη και αδιαπραγμάτευτη ελευθερία που πρέπει να διέπει την πραγματική Τέχνη, σε πείσμα των εγκαθιδρυμένων συμφερόντων που κατακεραυνώνουν την δημιουργικότητα μας. Μια τέχνη Επίμονη, την δική μας τέχνη”. Χ.Μ.

Η συμμετοχή σας στην ομάδα της Επίμονης Τέχνης δημιουργεί την ανάγκη να γνωρίσουμε τον καλλιτέχνη που βρίσκεται πίσω από τα έργα τα οποία συνομιλούν με το φιλότεχνο κοινό. Θα θέλατε να μας πείτε πού πιστεύετε ότι οφείλεται η επιτυχημένη επαφή σας με το κοινό; Θεωρώ ότι εικαστική μου γλώσσα λειτουργεί διαδραστικά με το κοινό. Μια σκέψη δική μου αποδίδοντας την στον καμβά είτε με κολάζ είτε με μικτή τεχνική, έχει αλληλεπίδραση με το κοινό, το οποίο δίνει τις δικές του ερμηνείες. Η έκπληξη στα μάτια των θεατών είναι μοναδική και η ανάλυση συζήτηση επάνω στο κάθε έργο αποκτά μεγάλο ενδιαφέρον λόγω των τελείως διαφορετικών συνειρμών που κάνουν στην θέαση των έργων μου. Ο τρόπος σκέψης μου και απόδοση της, δίνεται με σουρεαλιστικό τρόπο, ώστε πάντα αφήνει αλληγορικές εικόνες και οξύμωρα μηνύματα όπου καλείται ο καθένας να δώσει τις δικές του ερμηνείες αναλόγως με την διάθεση που βρίσκεται και τα δικά του αιρεθίσματα.

Ποιος από τους εν ζωή καλλιτέχνες, σάς εκφράζει εικαστικά; Εικαστικά με εκφράζουν κυρίως καλλιτέχνες που δυστυχώς δεν είναι εν ζωή αλλά το σίγουρο είναι ότι κάθε νέα εικαστική πρόταση μπορεί να γίνει εφαλτήριο για μια νέα δημιουργία μου.

Εάν ναυαγούσατε σε ένα νησί, πέρα από τα βασικά τα οποία θα σας έλειπαν, θα βρίσκατε τρόπο να εκφραζοσασταν καλλιτεχνικά και ποιος θα ήταν αυτός; Όταν έχεις δημιουργική φαντασία και έχεις μάθει να εκφράζεσαι μέσω της τέχνης, θεωρώ ότι τίποτα δεν μπορεί να σε σταματήσει. Μια συλλογή από πετραδάκια η κάποια αποξηραμένα φύλλα η ακόμη και η περισυλλογή θαλασσόξυλων θα ήταν η αρχή για να διασκεδάσω την απομόνωση μου ως ναυαγός. Επίσης θα πρέπει να μην ξεχνάμε ότι τα πρώτα χρώματα, μας τα έχει δώσει η ίδια η φύση άρα οι τρόποι πολλοί αρκεί να γίνεις ένα με τον εσωτερικό σου κόσμο και θα μπορέσεις να ξεφύγεις από τα δεινά της κακιάς στιγμής.

Ποια θεωρείτε οτι είναι η ανώτερη των αξιών σας; Αξία μεγάλη για εμένα είναι να μην υπάρχει υστεροβουλία και να είσαι αληθινός. Το να έχεις την δύναμη να πεις τα πράγματα με το όνομά τους χωρίς να φοβάσαι αντιδράσεις και συνέπειες.

Ποιος ο λόγος έμπνευσης και συνεργασίας σας με την Επιμονή Τέχνη; Με την επίμονη τέχνη η συνεργασία είναι ένα όμορφο ταξίδι, που περιλαμβάνει γνωριμίες με ανθρώπους κοινών ενδιαφερόντων, συμμετοχές ομαδικές σε χώρους εμβληματικούς ανταλλαγή απόψεων ιδεών χρωμάτων υλικών και υπέροχων εκδηλώσεων με πολλά χαμόγελα και θετική σκέψη.

Ποια από τις συνεργασίες σας με την Επιμονή Τέχνη αγαπήσατε περισσότερο & γιατί; Όλες οι συνεργασίες έχουν ενα ιδιαίτερο ύφος αλλά η συμμετοχή μου με την Επίμονη τέχνη στον μοναδικό χώρο του Μπενσουσαν Χαν θεωρώ ότι ξεχώρισε!

Τι τίτλο θα δίνατε στην αυτοβιογραφία σας; Αστείρευτη δημιουργία με πολύ μεράκι και αγάπη για το χρώμα.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας τραγούδι που ακούτε όταν είστε σε λύπη, έρωτα ή χαρά; Ακολουθώ πιστά τις τάσεις την εποχής και ακούω ότι πιο hot υπάρχει δηλαδή το top 10. 

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος σας και ποια θεωρείτε τη μεγαλύτερη τραγωδία που έχει ζήσει η ανθρωπότητα; Ένας επικείμενος πόλεμος είναι αυτό που με τρομάζει, γιατί θεωρώ ότι θα είμαστε έρμαιοι αποφάσεων και αδύναμοι να αντισταθούμε σε μια πυρηνική καταστροφή! Η ειρήνη η δημιουργικότητα η αλληλεγγύη πρέπει να είναι ο στόχος όλων μας και μαζί, σαν μια γροθιά, να προσπαθούμε για ένα καλύτερο αύριο.

Πιστεύετε ότι η Τέχνη μπορεί να κάνει καλύτερο τον κόσμο; Η τέχνη καλλιεργεί ψυχές, ημερεύει μυαλά, δημιουργεί πολιτισμό, άρα σίγουρα συντελεί στο να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι.

Πόσο σας επηρεάζουν οι καθημερινές σκληρές ειδήσεις που ακούμε και έχουν να κάνουν με παιδοφιλία με γυναικοκτονίες και με όλα όσα συμβαίνουν στην κοινωνία μας; Οι καθημερινές σκληρές ειδήσεις αντηχούν άσχημα στις ψυχές όλων μας, φυσικά τίποτα δεν είναι καινούργιο, απλά τώρα λόγω των πολλών μέσων μαζικής ενημέρωσης γίνονται περισσότερο γνωστά. Το μήνυμα πρέπει να είναι ένα «ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ, ΜΙΛΗΣΕ». Θα πρέπει από παιδική ηλικία ακόμη, να υπάρχει ενημέρωση για όλα και καθησυχασμός ότι υπάρχει στήριξη και τιμωρία! Όλοι μαζί μπορούμε να στηρίξουμε και να αποτρέψουμε κάθε μορφή βίας.

Θα σκεφτόσασταν να χαρίσετε κάποιο έργο σας για Φιλανθρωπικό σκοπό & αν ναι σε ποιόν; Φυσικά με μεγάλη μου χαρά το έχω κάνει. Ήδη έχω προσφέρει έργα μου για την στήριξη του παιδικού χωριού SOS Πλαγιαρίου και θα προσφέρω σε επικείμενη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην γκαλερί MYRO.

Σύντομο bio: Η Ειρήνη Μητούδη διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων με έδρα τη Θεσσαλονίκη, είναι ένας άνθρωπος με πάθος για δημιουργία και καλλιτεχνικές ανησυχίες. Η ζωγραφική σε συνδιασμό με το κολάζ πρωταγωνιστεί αυτή την περίοδο στη ζωή της. Έχει συμμετάσχει με έργα της, σε εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αυτό που την εξιτάρει είναι ότι ταξιδεύοντας νοητά στον κόσμο του μη υπαρκτού, συνθέτει εικόνες αλληγορικές, οι οποίες αφήνουν πολλές φορές και ηχηρά μηνύματα! Για εκείνη, είναι πολύ σπουδαίο, τα έργα της να έχουν αλληλεπίδραση με το θεατή και απολαμβάνει να ακούει από εκείνους, το τί αφουγκράζονται από τη θέασή τους. 

Χορηγός Επικοινωνίας
polismagazino.gr