Παρουσία έργων του Χόρτη Φίλιππου στην επετειακή -4 χρόνια- ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ στο Μπενσουσάν Χαν

“Κάθε έργο πρέπει να είναι ένα μυστήριο που μένει να αποκαλυφθεί στον θεατή… το πως θα το ερμηνεύσει ειναι καθαρά δικό του θεμα και αφορά μόνο αυτον.”

Μιλήστε μας για το έργο το οποίο παρουσιάσατε στην επετειακή εικαστική έκθεση τεχνών της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ στο Μπενσουσάν Χαν. Ο τίτλος του έργου που παρουσιάστηκε στην επετειακή έκθεση της Επίμονης τεχνης είναι απο τη Σειρά “Indigo seas” και ο ονομάζεται
“Salvation I” (190Χ80. Ελαιογραφία/Μεικτή τεχνική σε λινό). Είναι ένα βαθιά εσωτερικό και βιωματικό έργο που προσπαθεί να μεταφέρει την αβεβαιότητα και την ρευστότητα της σύγχρονης εποχής.
Από τη μια η υποτιθέμενη ασφάλεια της ακτής που παρομοιάζει το έρεβος και από την άλλη τα  σκοτεινά νερά του Ωκεανού που αν προσέξουμε θα δούμε ένα ζευγάρι να παλεύει ή να ερωτοτροπεί μέσα στα αφρισμένα κύματα… αφημένο πλεον στην τύχη του…

Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας από αυτήν την παρουσία; Η μοναδικότητα και σχεδόν η “μεταφυσική” ατμόσφαιρα του χώρου, σου έδινε την εντύπωση ότι το Μπενσουσάν Χαν μαζι με όλα τα έργα ήταν ενα και μοναδικό έργο τέχνης στο σύνολό του.

Τι σημαίνει για εσάς η συμμετοχή σας στο Μπενσουσάν Χαν; Το Μπενσουσάν Χαν με την επιβλητική και συνεχή παρουσία των δύο και πλέον αιώνων και την σχεδόν σουρεαλιστική αρχιτεκτονική, το να φιλοξενεί έργο μου ήταν κάτι το απερίγραπτο ως βίωμα τόσο που σε κάνει να απορείς αν εσυ επέλεξες το έργο σου να παρουσιαστεί ή το Μπεσουσάν Χαν επέλεξε εσένα και το έργο σου.

Μέσα σε αυτή την πορεία των τεσσάρων ετών παρουσίας της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ποια θεωρείτε ότι είναι η πιο ξεχωριστή στιγμή-συμμετοχή που βιώσατε; Το Μπεσουσάν Χαν θα πω, διότι έχω την τιμη το έργο μου να επιλεχθεί να φιλοξενηθεί και να διακοσμίσει το ισόγειο αυτού του Ιστορικού μνημειάκου χώρου για την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Που θεωρείτε οτι κρύβεται το κλειδί της επιτυχίας του πρότζεκτ; Είναι η λέξη κλειδί της εικαστικής ομάδας που εχω την τιμή να συμμετέχω η “Επιμονή”.

Ποιο πιστεύετε ότι είναι το δικό σας δυνατό σημείο στην Τέχνη σας; Αυτό δηλαδή που σας κάνει τόσο ξεχωριστό; Νομίζω για κάθε εικαστικό πρέπει να ειναι τα συναισθήματα που κάθε έργο μας προκαλεί. Κάθε έργο πρέπει να είναι ένα μυστήριο που μένει να αποκαλυφθεί στον θεατή, το πως θα το ερμηνεύσει ειναι καθαρα δικό του θεμα και αφορά μόνο αυτον.

Τι εύχεστε για τη συνέχεια; Μια δημιουργική και παραγωγική χρονιά για ολους μας. Μια τέχνη για την τέχνη.

https://www.facebook.com/epimonitexni/

Σύντομο bio: Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1975 είμαι παντρεμένος με δύο παιδία. Η κύριά μου δραστηριότητα είναι στον κλάδο της Athleisure Χονδρικής Ένδυσης και υπόδησης με πάνω απο 25 συναπτά έτη. Έχω εργαστεί μεταξύ άλλων για την Nike, Puma κ.α. Το πάθος μου απο τότε που μπορώ να θυμηθώ τον εαυτό μου ήταν πάντα η ζωγραφική. Για τέσσερα χρόνια παρακολούθησα ιδιαίτερα μαθήματα με τον εικαστικό Μ. Μπλάτσιο (ΑΣΚΤ). Σταθμός ηταν και η παρακολούθηση μαθημάτων εξ’ αποστάσεως για το “μεταπολεμικό αφηρημένο εξπρεσιονισμό” απο το MOMA της Νέας Υόρκης. Εργα μου κοσμούν ιδιωτικές συλλογές σε πολλά μέρη της Ελλάδος αλλά και εκτός. Αναφέρω ενδεικτικά τη Νέα Υόρκη, το Σίδνευ αλλα και το Λονδίνο. Έχω συμμετάσχει σε ατομικές αλλά και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ: 4 Χρόνια στον τόπο που ξεκινήσεΜΠΕΝΣΟΥΣΑΝ ΧΑΝ

Σύλληψη & Επιμέλεια: Χρύσα Μπαρζόκα https://www.facebook.com/chris.alevra

Τα εγκαίνια του αδιαμεσολάβητου project εικαστικών καλλιτεχνών “Επίμονη Τέχνη” πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 10 Μαϊου στις 19.00 στο Μπενσουσάν Χαν (Εδέσσης 6, 54625, Άνω Λαδάδικα Θεσσαλονίκης). Πρόκειται για την επετειακή εκδήλωση του πολύ επιτυχημένου project που ξεκίνησε πριν από 4 χρόνια στο Μπενσουσάν Χαν και έγινε θεσμός!

Το παλιό εβραϊκό χάνι των Άνω Λαδάδικων, κτίριο εξαιρετικής εσωτερικής αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα, στέγασε την εικαστική έκθεση στην οποία συμμετείχαν με έργα τους

https://www.facebook.com/BensousanHan/

OI ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΜΌΠΟΥΛΟΣ

ΒΙΟΛΕΤΑ ΓΑΖΕΑ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΩΓΟΥΣΗ

ΜΑΡΙΑ ΝΕΝΑΔΗ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΤΡΑΓΚΟΥ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΜΙΝΗΣ

ΕΙΡΗΝΗ ΜΗΤΟΥΔΗ

ΚΕΛΛΥ ΚΟΝΤΖΑΜΑΝΗ

RINETTE JOSAFAT

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΡΟΖΑΣ

PARIS VIVIANNE

RAMINA IBRAGIMOVA

ANTONI DRAGAN

ΑΝΤΩΝΙΑ ΖΑΦΕΙΡΙΑΔΟΥ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΛΑΧΟΥ

ΕΛΕΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΡΑΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΧΟΡΤΗΣ

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΑΝΔΡΕΟΥ

ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ

ΜΑΡΙΑ ΣΕΡΑΦΕΊΜ ΙΔΟΎ

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΝΙΚΟΛΙΔΑΚΗ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΟΖΙΑ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

ΧΡΥΣΑ ΣΙΑΤΗ

ΦΙΛΑΡΕΤΗ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΝΑΤΑΣΑ ΜΠΑΛΤΟΥΝΑ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

ΜΑΡΙΑ ΚΟΜΠΑΤΣΙΑΡΗ

ΔΑΝΑΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΚΑΤΣΕΛΗΣ

ΧΡΥΣΑ ΜΠΑΡΖΟΚΑ

Με την υποστήριξη

ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΊΑ ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΊΟΥ
ΕΥΟΣΜΟΣ – ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ

ADAMOS WINES
OLYMPUS RIVIERA

CBD WORLD

KOTSONI LANGUAGE

και τους χορηγούς επικοινωνίας

POLIS FREEPRESS
& SP musicRADIO