“Οι σκέψεις σου, το ταξίδι σου” Βιβλίο του Matthew McConaughey από τις εκδόσεις Πεδίο

Βιβλιοεπιλογές από τη Μαίρη Γκαζιάνη

Ένα βαθιά προσωπικό και πολύτιμο τετράδιο που περιμένει τις ιστορίες σου. Τους ανθρώπους, τους τόπους, τις περιγραφές, τα ποιήματα, τις προσευχές, τα σχέδια της ζωής σου. Αυτός είναι ο δικός σου δρόμος. Η δική σου ιστορία. Γράψ’ την. Προχώρα μπροστά, ζήσε την κάθε μέρα.

#1 NEW YORK TIMES BESTSELLER

Περιγραφή βιβλίου

Μετά το πνευματώδες, καλογραμμένο και αναπάντεχα απολαυστικό Greenlights, ο Matthew McConaughey επιστρέφει με ένα αυθεντικό και αντισυμβατικό ημερολόγιο-σημειωματάριο διανθισμένο με προτροπές, αποφθέγματα, γνωμικά, εμπειρίες, μνήμες και συμβουλές, που μας κάνουν να θυμηθούμε, να προβληματιστούμε και να σκεφτούμε, και μας ωθούν να περιπλανηθούμε, να πάρουμε ρίσκα και να ονειρευτούμε. Πρόκειται για έναν χείμαρρο καθημερινής σοφίας και ένα ειλικρινές, προσωπικό ταξίδι, μοναδικό και συναρπαστικό όπως ο συγγραφέας του.

Όπως σημειώνει ο ίδιος ο συγγραφέας, είναι «ένα βαθιά προσωπικό και πολύτιμο τετράδιο που περιμένει τις ιστορίες σου. Τους ανθρώπους, τους τόπους, τις περιγραφές, τα ποιήματα, τις προσευχές, τα αυτοκόλλητα της ζωής σου. Να ’σαι ειλικρινής, διασκέδασέ το, κάνε ερωτήσεις, απάντα τες. Δες τις αντιφάσεις σου ως μέρος της μπερδεμένης και παράδοξης αλήθειας. Πρόσθεσε φωτογραφίες ή αποφθέγματα που σου αρέσουν, μουντζούρωσε, σκίτσαρε, ζωγράφισε. Διόρθωσε, μα μη σβήνεις τίποτα. Βρες τη συχνότητά σου. Εξερεύνησε. Γίνε σοφότερος. Γνώρισε τον άνθρωπο με τον οποίο θα ζήσεις την υπόλοιπη ζωή σου: Εσένα».

Κριτικές

Δεν θα πρέπει να μας εκπλήσσει το γεγονός ότι αυτό το βιβλίο είναι καλό, αλλά θα σας εκπλήξει το πόσο καλό είναι. Σοφό και διασκεδαστικό, είναι ένα εμπνευσμένο ημερολόγιο-σημειωματάριο από έναν από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες της εποχής μας. –Ryan Holiday, συγγραφέας του The Daily Stoic

Το Greenlights Journal του Matthew McConaughey, αμείλικτα ειλικρινές και απρόσμενα απολαυστικό, μας προσκαλεί να αναμετρηθούμε με τα μαθήματα της ζωής του, όπως ο ίδιος, και να συνειδητοποιήσουμε ότι το ζητούμενο δεν ήταν ποτέ να κερδίσουμε, αλλά να καταλάβουμε. –Mark Manson, συγγραφέας του The Subtle Art of Not Giving a F*ck

ISBN: 978-960-635-558-5, Ημ. Έκδοσης: 2023, Σελ.: 128, Λ.Τ.: 16,90 €