“Η εκδοχή των μύθων”

ATOMIKH ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

MUSEO FRANCESCO DIOCESANO

GONZAGA – MANTOVA

Μετά από τιμητική πρόσκληση που του έγινε ο Κώστας Σπυρόπουλος θα εκθέσει μέρος της πρόσφατης δουλειάς του στο Museo Francesco Diocensano Gonzaga της Μάντοβα.

Η ενότητα των έργων αναφέρεται στον αστικό τρόπο ζωής που ο καλλιτέχνης αντιμετωπίζει σαν δήλωση πολιτισμού και αξιακό σύστημα συνύπαρξης.

Γιατί η συνύπαρξη είναι η βάση της πολιτιστικής εξέλιξης και των αρχών πάνω στις οποίες εδράζεται, όπως είναι η ελευθερία, η δημοκρατία, η έκφραση και η γυναικεία χειραφέτηση.

Ο Κώστας Σπυρόπουλος έχει πραγματοποιήσει πάνω από εκατό εκθέσεις ζωγραφικής σε πολλές χώρες όπως Ιταλία, Η.Π.Α., Γαλλία (Παρίσι), Βέλγιο, Αυστρία, Βουλγαρία, Τουρκία, Αζερμπαϊτζάν, Λετονία κ.λ.π. Έχει λάβει μέρος σε πολλές διεθνείς Μπιενάλε και έχει αποσπάσει βραβεία και τιμητικές διακρίσεις.

Η συγκεκριμένη έκθεση συνθέτει το ύφος της εικονικής ζωγραφικής με αυτό της αφαίρεσης με αποτέλεσμα νέες αισθητικές προσεγγίσεις του πραγματικού.

Το αποτέλεσμα είναι πολύ ενδιαφέρον και πρωτοποριακό γιατί αυτές οι αποχρώσεις καινοτομίας είναι η βάση μιας προσπάθειας ανατροπής, μιας αντίδρασης στην ενδεχόμενη βιομηχανική ασχήμια η οποία διαδόθηκε σε ένα διακοσμητικό χώρο δίχως ιδιαίτερη αισθητική αξία.

Η επίσκεψη σε αυτή ίσως κινητοποιήσει σκέψεις για μια νέα θεώρηση της αισθητικής εμπειρίας.

Εργα του βρίσκονται σε Μουσεία στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.