Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων (ΕΠΣ) Μακεδονίας

Πραγματοποίησε με επιτυχία εθελοντική αιμοδοσία το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019 στο Αθλητικό Κέντρο της Ένωσης στη Μίκρα.

Η δράση διοργανώνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και υποστηρίχθηκε από το Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου», τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό» και το Γ.Σ.Ν. «424». Οι νέοι αιμοδότες γράφηκαν ως μέλη στην υπάρχουσα Τράπεζα αίματος της ΕΠΣ Μακεδονίας.

Ο Υποστράτηγος (ΥΙ) κ. Επαμεινώνδας Μολυβάς, Παθολογοανατόμος – Κυτταρολόγος, μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΣΜ ο οποίος ήταν παρών σε όλη τη διάρκεια διεξαγωγής της αιμοδοσίας τόνισε: «Η αιμοδοσία γίνεται δύο φορές το χρόνο, αυτή ήταν η τρίτη και αφορά το σύνολο των ποδοσφαιρικών σωματείων. Έχουμε δημιουργήσει μια δεξαμενή ανθρωπιστικής βοήθειας για συνανθρώπους μας που χρειάζονται αίμα. Επειδή είναι θέμα παιδείας η πληροφόρηση θα πρέπει να ξεκινάει από την οικογένεια»

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνεργασία εθελοντικών φορέων όπως του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού καθώς και των Νοσοκομείων σε αντίστοιχες εθελοντικές δράσεις αποτελεί πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης και προτρέπει ολοένα και περισσότερους πολίτες να στηρίξουν με ευαισθησία και συνέπεια το έργο της ΕΠΣ Μακεδονίας και στο επίπεδο της συνεισφοράς προς το συνάνθρωπο.