Ευγνωμοσύνη

Τώρα που διαβάζεις αυτό το κείμενο, είσαι κάπου ήρεμα και προστατευμένα. Έξω κάνει κρύο. Χαλαρώνεις και απολαμβάνεις την ημέρα σου ή κάνεις διάλειμμα από την εργασία σου πίνοντας καφεδάκι ή προετοιμάζεις το φαγητό της οικογένειας. Δίπλα σου ίσως έχεις κάποιον αγαπημένο ή κάποιον συνάδελφο. Μπορεί να παίζει κοντά σου ένα πιτσιρίκι και να χαλάει τον κόσμο με την φωνούλα του. Μπορεί πάλι να περιστοιχίζεσαι από βιβλία ή να ακούς μουσική ή να κρυφοκοιτάς τηλεόραση.
Ξύπνησες και σήμερα και είσαι καλά. Τεντώθηκες στο κρεβάτι, άκουσες το ξυπνητήρι, σηκώθηκες και τράβηξες διάπλατα τις κουρτίνες να μπει το φως της ημέρας.
Ξέρω έχεις θέματα να λύσεις, λογαριασμούς να πληρώσεις, αγαπημένους να φροντίσεις. Όμως έχεις τόσα δεδομένα που για πολλούς είναι ζητούμενα. Τα μάτια σου, τα αυτιά σου, τα χέρια σου, τα πόδια σου, την υγεία σου, τους φίλους σου, ίσως τους γονείς σου, ίσως τα παιδιά σου, ίσως τον σύντροφό σου, ίσως την δουλειά σου, ίσως 10 ευρώ στο πορτοφόλι.
Αλήθεια έχεις νιώσει ποτέ ευγνωμοσύνη για τις ευλογίες σου; ΄Εχεις βιώσει ποτέ στο πετσί σου αυτό το συναίσθημα; ΄Εχεις αισθανθεί το ευχαριστώ για όλα αυτά βουρτσίζοντας το πρωί τα δόντια σου; ΄Εχεις σηκώσει ψηλά τα μάτια λέγοντας ευχαριστώ, καθώς περπατάς;
Θα μου πεις «μα είναι αυτονόητα». Θα σου απαντήσω «καθόλου»! Σε μια σχέση ποτέ δεν θες να σε θεωρούν δεδομένο, γιατί αυτό σε εξαγριώνει και σε κάνει να θες να φύγεις. Το ίδιο ισχύει και με την σχέση σου με την ζωή. Είναι καλή μαζί σου αν της δείχνεις εκτίμηση και αναγνώριση σε όσα σου προσφέρει απλόχερα. Αυτό αποτελεί την βάση στην καθημερινότητά σας. Αυτό απαιτεί η σχέση των συντρόφων, των συναδέλφων, των γονέων, της ομάδας.
Σου προτείνω για ένα μήνα καθημερινά το πρωί να γράφεις τα ευχαριστώ σου για 3 έστω ευλογίες σου. Το σπίτι σου, την δουλειά σου, το παιδί σου κλπ. Και συνέχεια να προσθέτεις κι άλλες. Να ψάχνεις λόγους ευγνωμοσύνης στη διάρκεια της μέρας σου. Να λες στον σύντροφό σου τις αρετές του. Να αναπολείς το βράδυ τα όμορφα συμβάντα της ημέρας. Ας είναι ασήμαντα. Ας είναι μικρά.
΄Ετσι αντί να σκέφτεσαι τις έννοιες σου, θα σκέφτεσαι τις όμορφες στιγμές. Τότε η αύρα σου που ήταν γεμάτη έλλειψη θα ξαναμπεί στην σφαίρα της αφθονίας. Και σύμφωνα με τον συμπαντκό νόμο όπου «τα όμοια έλκονται», η ευγνωμοσύνη θα έλξει λόγους ευγνωμοσύνης. ΄Ολο και περισσότερους. ΄Ολο και δυνατότερους.
Σε ευχαριστώ που διάβασες τις σκέψεις μου. Σε ευχαριστώ που μου επέτρεψες να σε συμβουλέψω. Σου υπόσχομαι σε λίγες μέρες να σου μιλήσω για τους στόχους και τα σχέδιά σου.

Αφροδίτη (Φρέγια) Παυλίδου
Ενεργειακή θεραπεύτρια
Eft (τεχνικές απελευθέρωσης από επίκτητα σωματικά και ψυχολογικά θέματα)
Reiki teacher, Karuna reiki teacher
Eμψύχωση. Νόμος της ΄Ελξης.
Τηλ 6978178988