Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη: Ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης βραβεύει το Γάλλο σκιτσογράφο Achde

Ο παγκόσμιος Λούκι Λουκ στο Πανόραμα

Τη μεγάλη γιορτή του «The Comic Con» υποδέχεται ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη με ένα διήμερο εκδηλώσεων που είναι αφιερωμένο στο Λούκι Λουκ.

Στο πλαίσιο του μεγάλου αυτού φεστιβάλ για τα κόμικς, το cosplay, τις ταινίες δράσης και τα βίντεο που αγκαλιάζει μικρούς και μεγάλους ο Δήμος  φέρνει κοντά τους πρωταγωνιστές του πολυαγαπημένου παγκόσμια Λούκι Λουκ.

Έτσι την Πέμπτη 4 Μαΐου, στις 8.30μ.μ., στο Αμφιθέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής» του δημαρχείου Πυλαίας-Χορτιάτη στο Πανόραμα, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση που θα είναι αφιερωμένη στα εκατό χρόνια από την γέννηση του Morris (Μορίς Ντε Μπεβέρ), του μεγάλου Βέλγου σχεδιαστή που «γέννησε» τον Λούκι Λουκ. Στην εκδήλωση το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μια αφιερωματική έκθεση στον Λούκι Λουκ, με έργα Ελλήνων σχεδιαστών, ενώ ο δήμαρχος, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, θα τιμήσει τον Γάλλο σκιτσογράφο και σεναριογράφο Achdé, που μετά τον θάνατο του Morris το 2003 ανέλαβε μαζί με τον Λοράν Ζερά τον σχεδιασμό των περιπετειών τού μοναχικού καουμπόι με μεγάλη επιτυχία!

Την Παρασκευή 5 Μαΐου, στις 9:30μ.μ., στο πολιτιστικό κέντρο «Πέτρινο», στην Πυλαία, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τον «Μικρό Ήρωα». Ο Δήμος θα βραβεύσει την οικογένεια Ανεμοδουρά που δημιούργησε τον «Μικρό Ήρωα» και θα εγκαινιάσει την έκθεση με έργα 40 ελλήνων δημιουργών.