«Ατέλειωτο Ταξίδι» Γιώργος Πάχος

«Ατέλειωτο Ταξίδι» https://youtu.be/h38BSSjUoRk

Από τη στιγμή που ο άνθρωπος ξεκινάει να αναπνέει, πολλές φορές έρχεται αντιμέτωπος με συνθήκες που καλείται να φέρει εις πέρας για να συνεχίσει το «Ταξίδι» της ζωής του.

Ορισμένες από τις δυσάρεστες στιγμές που θα συναντήσει είναι ικανές να χαραχθούν στη μνήμη του και να τον βυθίσουν στο προσωπικό του «σκοτάδι».

Όταν όμως αυτό το «σκοτάδι» γίνει «άσπρο» δηλαδή φως, θα αποτελέσει το μεγαλύτερο μάθημα της ζωής του που θα τον συνοδεύει πλέον ως μια δυνατή εμπειρία για να πετύχει κάτι που ίσως θεωρούσε αδύνατο μέχρι πρότινος.

Συντελεστές:

Μουσική: Δημήτρης Λιόλιος

Στίχοι: Γιώργος Πάχος

Ενορχήστρωση- Studio παραγωγή: Δημήτρης Λιόλιος

Παραγωγή & σκηνοθεσία video: Δημήτρης Λιόλιος

Φωνητικά: Παναγιώτα Μπιρμπάκου

A&R: Tommy D’Αcquisto, Αλέξανδρος Σουλτανίδης

Κυκλοφορεί από την «Καθρέφτης» σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Youtube, Facebook & Instagram:

Youtube Channel: https://www.youtube.com/channel/UCRomcfj4p3I5YpzWyeKRl6A

Facebook: https://www.facebook.com/giwrgos.ph

Instagram: https://www.instagram.com/giwrgosph/?…

Official Page: https://www.facebook.com/GiorgosPachos

Λίγα λόγια για το πώς δημιουργήθηκε το τραγούδι …

«Πριν την κυκλοφορία του τραγουδιού «Να φωτιστεί η ψυχή σου», ανακοίνωσα στο Δημήτρη ότι θα χρειαστεί να απουσιάσω για ένα μεγάλο διάστημα. Αφού κυκλοφόρησε το δεύτερο μου τραγούδι, ο Δημήτρης είχε δεδομένο πως θα προλάβουμε να φτιάξουμε κι ένα τρίτο κομμάτι ενώ στην πραγματικότητα ο χρόνος εργασίας που απαιτείται για μια παραγωγή ήταν δυσανάλογος των ημερών που είχαμε μπροστά μας, δεδομένης και της απουσίας μου αλλά και λόγω βέβαια των υποχρεώσεών του. Έτσι λοιπόν κοιτάω το αρχείο μου και πηγαίνω στο στούντιό του να γράψω το «Ατέλειωτο Ταξίδι». Του εξηγώ επί τόπου ότι παρόλο που ο στίχος μου αρέσει πάρα πολύ η μουσική που έγραψα «με χαλάει». Ο Λιόλιος γέλασε και μου ζήτησε λίγο χρόνο, αφού πρώτα διάβασε τον στίχο ξανά. Σε δέκα λεπτά είχε γράψει τη μουσική στο τραγούδι που ακούτε σήμερα και αφού κατάλαβε πως ενθουσιάστηκα, προχώρησε. Σταδιακά – δουλεύοντας  ακατάπαυστα το «έχτισε» ενορχηστρώνοντάς το, παίζοντας ό,τι ακούτε. Μου στέλνει το αρχείο, με καλεί στο τηλέφωνο και μου ζητά να πάω να το τραγουδήσω, όπως και έγινε. Αφού έγινε το “take” της φωνής – με τις δικές του κατευθύνσεις-, έπιασε αμέσως δουλειά. Θυμάμαι εκείνη την ημέρα, μιλήσαμε μετά από πολλές ώρες και τα «είπαμε» στην ώρα του ποτού. Εγώ ανυπομονούσα να το ακούσω και εκείνος μου ζητούσε να κάνω λίγη υπομονή. Δουλεύοντας κυριολεκτικά από το πρωί μέχρι το βράδυ έφερε το κομμάτι στην τέλεια αρμονία. Εμένα μπορεί να με έπαιρνε ο ύπνος στον καναπέ στο στούντιο κι ο Δημήτρης δούλευε ασταμάτητα. Είναι αυτό που λέμε, «Εσύ κοιμάσαι και η τύχη σου δουλεύει». Στις επόμενες μέρες, το τραγούδι πήρε τη μορφή που ακούτε και σήμερα. Φτάσαμε στο σημείο του lyric video, χωρίς να απομένει χρόνος καθώς με το ένα μου πόδι είχα φύγει από την Αττική. Ο Λιόλιος το σκηνοθέτησε, τράβηξε τα πλάνα και έκανε το μοντάζ για το video σε χρόνο ντε τε. Βάζει όλη του την έμπνευση και την αγάπη του με ό,τι καταπιάνεται αυτός ο άνθρωπος. Είναι αυτό που λέμε ότι για την τέχνη δίνει την ψυχή του.

Τέλος, θα ήθελα να πω πώς το «Ατέλειωτο Ταξίδι» είναι ένα αποτέλεσμα αγάπης, εκτίμησης  και αμοιβαίου σεβασμού!

Δημήτρη σε ευχαριστώ για τη ζωή που έδωσες στους στίχους μου και για την καταπληκτική παραγωγή που έκανες!»

Σύντομο Βιογραφικό.

Ο Γιώργος Πάχος, γεννημένος και μεγαλωμένος στον Πειραιά, με ρίζες από την Κατερίνη και τη Σύμη, Κοινωνικός Λειτουργός στο επάγγελμα, ασχολείται από μικρή ηλικία με τη μουσική, όχι όμως εντατικά και με ροή.  Ο πατέρας του, του κάνει δώρο τις πρώτες του κιθάρες στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο. Στα πρώτα φοιτητικά χρόνια αρχίζει να εμφανίζεται σε μικρά μπαρ και σε μουσικές σκηνές. Έχει μοιραστεί τη σκηνή με καταξιωμένους καλλιτέχνες και υπήρξε μέλος της χορωδίας «Note allegre»  της Μιρέλας Πάχου.  Έχει συμμετάσχει σε βραδιές πολιτισμού, εμφανίστηκε σε δημοτικά θέατρα καθώς και έλαβε μέρος στη μουσικοθεατρική παράσταση «Αγάπησε και λίγο εσένα» του Δημήτρη Λιόλιου. Η συμμετοχή του αυτή δημιούργησε μια δυνατή φιλία με αποτέλεσμα να βρεθούν οι δύο τους – Δημήτρης και Γιώργος- στο στούντιο και να συνεργάζονται για την «Μάσκα», το πρώτο του τραγούδι, που κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2020. Οι στίχοι και η μουσική είναι του Γιώργου Πάχου ενώ η ενορχήστρωση και η παραγωγή του Δημήτρη Λιόλιου. Πρόσφατα στίχους του Γιώργου Πάχου έχει μελοποιήσει ο βραβευμένος μουσικός Γιώργος Χατζής και έχει ερμηνεύσει ο καταξιωμένος ερμηνευτής Δημήτρης Μπάσης (Για να σε βρω- Δημήτρης Μπάσης). Τον Απρίλιο του 2021, ξανά με το ίδιο μοτίβο και πάνω από όλα βάζοντας τη φιλία και την αγάπη για τη μουσική μπροστά, Γιώργος Πάχος και Δημήτρης Λιόλιος συνεργάζονται εκ νέου για το τραγούδι του Γιώργου με τίτλο, «Να φωτιστεί η ψυχή σου», που κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του ίδιου έτους.  Τη μουσική για το πρόσφατο τραγούδι του «Ατέλειωτο Ταξίδι», συνθέτει ο Δημήτρης Λιόλιος επισφραγίζοντας έτσι την χρόνια συνεργασία τους αλλά και την αμοιβαία τους εκτίμηση και αγάπη.