Αθανασόπουλος Γιώργος: “Στο βωμό της καριέρας δεν θέλω να “πατήσω επί πτωμάτων” ή να κάνω πράγματα που δεν με εκφράζουν”

Σύστησέ μας τον άνθρωπο – καλλιτέχνη. Ποια είναι η μουσική σου ταυτότητα; Ονομάζομαι Αθανασόπουλος Γιώργος. Είμαι 30 ετών και ασχολούμαι με τη μουσική από τα 25 μου.

Πώς γεννήθηκε η αγάπη σου για τη μουσική και το τραγούδι; Με τη μουσική ήθελα να ασχοληθώ από τα 13 μου. Πάντα οι καθηγητές μουσικής στο σχολείο με επέλεγαν να είμαι στις χορωδίες των γιορτών, ενώ στην Πρώτη Λυκείου η καθηγήτρια με παρότρυνε να ακολουθήσω μία μουσική εκπαίδευση και να δοκιμάσω. Το πρώτο άτομο που με άκουσε να της τραγουδάω ένα ερωτικό τραγούδι του Χατζηγιάννη ήταν η κοπέλα μου στη Δευτέρα Λυκείου, ενώ η πρώτη φορά που τραγούδησα μπροστά σε πολλά άτομα ήταν στην Τρίτη Λυκείου στην τάξη. Οι γονείς μου δεν ήθελαν σε καμία περίπτωση να ασχοληθώ με τη μουσική. Γι’ αυτό και μου έλεγαν να σπουδάσω πρώτα κάτι και μετά εάν το θέλω τόσο πολύ το βλέπουμε. Επομένως, αναγκαστικά μπήκαν κάποια άλλα πράγματα σε προτεραιότητα για να έρθει η σειρά της μουσικής.

Το τραγούδι ήταν μονόδρομος για εσένα, ή έχεις σπουδάσει και κάτι άλλο; Δεν ήταν μονόδρομος. Έχω κάνει πολλές δουλειές και ακόμα εργάζομαι ως ιδιωτικός υπάλληλος σε κατάστημα εστίασης. Είμαι απόφοιτος του τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου. Είμαι σε δεύτερο πτυχίο στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σχέσεις. Μιλάω τέσσερις ξένες γλώσσες και γενικά έχω μία καλή ακαδημαϊκή πορεία με συνέδρεια, κάποιες διακρίσεις και πολλά άλλα.

Ποια είναι τα «όχι» που θα πεις, στο βωμό της καριέρας; Σίγουρα να μην “πατήσω επί πτωμάτων”. Να κάνω πράγματα που δε με εκφράζουν ή δεν με κάνουν να αισθάνομαι ελεύθερος σε μεγάλο ποσοστό.

Ποιο είναι το τραγούδι, που όταν το ακούς ή το ερμηνεύεις, «λυγίζεις»; Το Πιο πολύ του Μιχάλη Χατζηγιάννη
Το Μην φύγεις του Αντώνη Ρέμου
Το Εν λευκώ της Νατάσας Μποφίλιου
ενώ ανατριχιάζω και λιώνω με το Hurt της Christina Guilera και το What about now από Chris Daughtry.

Ποιο είναι το στοιχείο του χαρακτήρα σου, που σε κάνει να ξεχωρίζεις ως άνθρωπος και ως καλλιτέχνης; Σε αυτό δεν μπορώ να απαντήσω γιατί είναι πολύ νωρίς ακόμη. Ωστόσο και την απάντηση να έχω μετά από κάποια χρόνια, εάν συνεχίζετε να με αγαπάτε και να με στηρίζετε και μπορέσω να φτάσω στο σημείο που θέλω, πάλι δεν θα μπορώ να απαντήσω γιατί η απάντηση βρίσκεται πάντα στον κόσμο που σε στηρίζει. Οπότε εσείς θα ξέρετε καλύτερα από εμένα (χαχαχα).

Τι πιστεύεις ότι χρειάζεται ένας νέος καλλιτέχνης για να πετύχει στον χώρο του τραγουδιού; Να παραμένει αληθινός.
Να κοιτά την ουσία της μουσικής και όχι τόσο την εικόνα του χώρου γιατί ο χώρος είναι πολλές φορές άνισος και δύσκολος.
Να μπορεί να ελίσσεται χωρίς να χάνει την προσωπικότητά του.
Να προσπαθεί να βρίσκει ανθρώπους και άτομα που να έχουν να του δώσουν και να έχει να τους δώσει πράγματα.

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος σου; Δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο φόβο. Βασικά πιστεύω πώς όσο σκέφτεσαι το φόβο τόσο τον προκαλείς να έρθεις σε σένα.

Ποιά είναι η άποψή σου για τα μουσικά τηλεοπτικά talent show; Με έχουν παροτρύνει άπειρες φορές να πάω να δοκιμασθώ και να προβληθώ. Η απάντησή μου είναι πάντα αρνητική. Δυστυχώς, ο χώρος της μουσικής έχει αλλάξει πολύ και η εμπορικότητα στα πάντα τον έχει παραμορφώσει. Το θεωρώ ψυχοφθόρο εκτός αυτού γιατί όπως μπορεί να ενθουσιαστείς εύκολα έτσι μπορείς και να απογοητευτείς από μία λάθος στιγμή που δεν μπόρεσες για τους δικούς σου λόγους να αποδώσεις στο 100% των δυνατοτήτων σου. Λειτουργούν όλα λίγο αντιφατικά κάποιες φορές.

Μια συνεργασία που ονειρεύεσαι; Πολλές συνεργασίες. Θαυμάζω πολύ τον Αντώνη Ρέμο, τη Νατάσα Θεοδωρίδου και τον Γιάννη Πλούταρχο και λατρεύω πολύ την Έλενα Παπαρίζου τόσο για το ταλέντο όσο και για το χαρακτήρα της. Έχω ακούσει πολύ καλά λόγια και θα ήθελα να την γνωρίσω. Θεωρώ, ωστόσο, πως για να υπάρξω μαζί τους πρέπει να αποδείξω πολλά πράγματα ακόμα και να φτάσω στο σημείο που θέλω.

Λίγα λόγια για τον Αθανασόπουλο Γιώργο

Έχω υπάρξει μέλος σε σχολικές χορωδίες. Κάνω μαθήματα φωνητικής. Έχω ξεκινήσει και θεωρία της μουσικής. Όταν βρω χρόνο θέλω να συνεχίσω τα μαθήματα πιάνου που σταμάτησα εδώ και πολύ καιρό. Το λατρεύω το πιάνο. Έχω βγάλει δύο τραγούδια. Το ένα είναι το Μην μ’αφήνεις που κυκλοφορεί εδώ και δύο μήνες από την Spicy, ενώ το 2020 κυκλοφόρησε το τραγούδι μου Αναμνήσεις. Έχω την τύχη να συνεργάζομαι με πολύ αξιαγάπητα, ταλαντούχα και πάνω από όλα αληθινά άτομα. Το Μην μ’αφήνεις έχει ξεπεράσει τις 100.000 προβολές στο YouTube, έχει πολλά likes και πολύ όμορφα σχόλια, ενώ έχει μπει σε πολλά blogs, sites και μεταδίδεται από ραδιόφωνα. Οι Αναμνήσεις έχουν φτάσει τις 41.000 προβολές και έχουν εξίσου θετικά σχόλια από το κοινό.