Έκθεση ζωγραφικής: Art & Wine στο Kapa26artwork

Μια έκθεση ζωγραφικής με τίτλο Art & Wine, Vol.2, εγκαινιάζεται την Τρίτη 18 Ιουνίου,  στις 19.00, στο Kapa26artwork, με έργα των συμμετεχόντων στις Art & Wine βραδιές του εικαστικού αυτού χώρου.

Ο εικαστικός χώρος Kapa26artwork στη Στοά Ερμείον ξεκίνησε τον Οκτώβριο 2022, για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, μια σειρά συναντήσεων, τις Art & Wine βραδιές, που σκοπό είχαν να παντρέψουν την τέχνη με το κρασί. To concept με το οποίο ξεκινήσαμε ήταν να έρθει κάποιος, μόνος ή με παρέα, και να περάσει μια όμορφη βραδιά με ένα ποτήρι εκλεκτό κρασί, γευστικά τάπας και λίγη τέχνη!

Ρίξτε μια ματιά όμως τι είναι το Art & Wine !

Την πρώτη χρονιά, επιλεγόταν κάθε φορά ένας διαφορετικός καλλιτέχνης – Έλληνας ή ξένος – και οι συμμετέχοντες απέδιδαν με το δικό τους τρόπο – με τη βοήθεια της εξαιρετικής Αναστασίας Παπαγεωργίου – ένα έργο του εκάστοτε καλλιτέχνη. Ταυτόχρονα, μάθαιναν και λεπτομέρειες για τη ζωή και το έργο του. Ζωγραφίσαμε Μόραλη, Guston, Picasso, Botero, Φασιανό και πολλούς άλλους. Και στο τέλος της χρονιάς οργανώθηκε μια έκθεση στο Kapa26artwork με τα έργα όλων!

Highlights της Art & Wine Exhibition 2023

Τη 2η χρονιά, ξεκινήσαμε με ένα διαφορετικό concept που περιελάμβανε και λίγη Ιστορία της Τέχνης και αντί για μεμονωμένους καλλιτέχνες, ασχοληθήκαμε με ολόκληρα κινήματα τέχνης, κυρίως τα πιο σύγχρονα. Η πρώτη συνάντηση που ήταν αφιερωμένη στη Μόνα Λίζα είχε σαν σκοπό να δέσει παρελθόν με παρόν, ώστε στη συνέχεια να ασχοληθούμε, με χρονολογική σειρά, με τα κινήματα που σημάδεψαν την ιστορία της τέχνης. Κάθε φορά επιλεγόταν ένα διαφορετικό κίνημα και ένας αντιπροσωπευτικός καλλιτέχνης. Το Νοέμβριο, είχαμε αφιέρωμα στο Μεσαίωνα δοσμένο αλλιώς, καθώς και το Μπαρόκ. Το Δεκέμβριο ζωγραφίσαμε Munch και Malevits. Πάντα με μια πιο δροσερή και μοντέρνα ματιά! Και συνεχίσαμε τα αφιερώματα μας με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς! Για Ιανουάριο και Φεβρουάριο το πρόγραμμα είχε Σουρεαλισμό, Γερμανικό Εξπρεσιονισμό & Κυβισμό. Το Μάρτιο είδαμε Αφηρημένη Τέχνη και Ντανταϊσμό τον Απρίλιο Νεοπλαστικισμό και Bauhaus!! Τον Μάιο επιλέξαμε Αφηρημένο Εξπρεσιονισμό με  De Kooning και τον Ιούνιο κλείσαμε με Pop Art και Keith Haring!

Και φτάνουμε λοιπόν αισίως στο τέλος της 2ης χρονιάς του Art & Wine οπότε έφτασε και η ώρα της 2ης Art & Wine Exhibition.
Σας περιμένουμε λοιπόν για να δείτε τη δουλειά μας και το πόσο απολαμβάνουμε να συνδυάζουμε διασκέδαση με δημιουργία και μάθηση. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι Τέχνη είναι ένα απαραίτητο συστατικό για την ισορροπία μας, μας βοηθάει εκφράσουμε συναισθήματα, παρέχει έκφραση και απελευθερώνει. Η δημιουργική διαδικασία στην τέχνη βοηθάει να αποβάλλουμε το στρες της καθημερινότητας, ενισχύοντας έτσι την ευεξία και την ψυχική μας υγεία.

Paint, drink & be merry!!!

Εγκαίνια: Τρίτη 18 Ιουνίου, 19.00

Διάρκεια έκθεσης:  18 Ιουνίου – 6 Ιουλίου

Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα/Τετάρτη: 10.30-15.00, Τρίτη/Πέμπτη/Παρασκευή: 10.30-14.30  & 17.30-21.00, Σάββατο: 10.00-15.00

Για περαιτέρω πληροφορίες:  Γιάννα Πώλα, 697 660 7010, 231 403 1701