Παρουσία έργων του Αναστάσιου Καραπαπάζογλου στην επετειακή -4 χρόνια- ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ στο Μπενσουσάν Χαν

“Σκοπός της τέχνης είναι να αφυπνίζει την ψυχή και να αποκαλύπτει την ομορφιά της ανθρώπινης φύσης.”

Μιλήστε μας για το έργο το οποίο παρουσιάσατε στην επετειακή εικαστική έκθεση τεχνών της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ στο Μπενσουσάν Χαν. Στην έκθεση-εκδήλωση της Επίμονης τέχνης συμμετείχα με το έργο “RELIGIO” τον πρόσφατο  πίνακά μου, με τον οποίο αποδίδω  με αλληγορικό τρόπο τη διαχρονική σχέση του ανθρώπου με το Θείο και το μεταφυσικό, καθώς και την υπέρτατη προσπάθειά του να οδηγηθεί στην εξιλέωση περνώντας από τα στάδια της αμαρτίας, της τιμωρίας και της μετάνοιας,  με απότερο σκοπό να οδηγηθεί στην κάθαρση.

Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας από αυτήν την παρουσία; Θετικότατες! Υπήρχε μεγάλη προσέλευση φιλότεχνου κοινού. Το κλίμα τόσο των συμμετεχόντων καλλιτεχνών όσο και το επισκεπτών ήταν αισιόδοξο σε αντίθεση με τις αντίξοες συνθήκες της εποχής. Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε η επισκεψιμότητα από νέους ανθρώπους, οι οποίοι έδειχναν μεγάλο ενδιαφέρον τόσο σε καλλιτεχνικά όσο και σε θέματα τεχνικής φύσεως που αφορούν τη ζωγραφική τέχνη.

Τι σημαίνει για εσάς η συμμετοχή σας στο Μπενσουσάν Χαν; Η παρουσία μου στο Μπενσουσάν Χαν ήταν για μένα μια ευχάριστη έκπληξη και μια μοναδική εμπειρία. Είναι ένας ιστορικός χώρος της Θεσσαλονίκης, λειτουργεί σαν “χρονοκάψουλα” που σε μεταφέρει στην ατμόσφαιρα μιας παλαιότερης εποχής, όπου η αρχιτεκτονική και ο εσωτερικός διάκοσμος διατηρούνται χωρίς παρεμβάσεις.

Μέσα σε αυτή την πορεία των τεσσάρων ετών παρουσίας της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ποια θεωρείτε ότι είναι η πιο ξεχωριστή στιγμή-συμμετοχή που βιώσατε; Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω σ’ αυτή την ομάδα καθώς κατοικώ στην Καβάλα.Η μακρόχρονη πορεία της Επίμονης Τέχνης και η εδραίωση της στη συνείδηση των καλλιτεχνών και του κοινού, είναι απόδειξη της επιτυχίας της.

Που θεωρείτε οτι κρύβεται το κλειδί της επιτυχίας του πρότζεκτ; Όπως φανερώνει ο τίτλος “Επίμονη Τέχνη” η επιτυχία βασίζεται στην επιμονή, στην αγάπη στη προσπάθεια των μελών της ομάδας και ειδικότερα στην κα Χρύσα Μπαρζόκα που με την αστείρευτη θετικότητά της, δημιουργεί εξαιρετικές συνθήκες για την επιτυχία κάθε εγχειρήματος.

Ποιο πιστεύετε ότι είναι το δικό σας δυνατό σημείο στην Τέχνη σας; Αυτό δηλαδή που σας κάνει τόσο ξεχωριστό; Στους πίνακές μου κυριαρχεί το ανθρώπινο σώμα, το οποίο αποδίδεται  με τη μέγιστη λεπτομέρεια και δραματικές φωτοσκιάσεις ώστε να αιχμαλωτίζεται μια συγκεκριμένη στιγμή και ταυτόχρονα να υπάρχει ένα δρώμενο, μια ιστορία. Σκοπός της τέχνης είναι άλλωστε να αφυπνίζει την ψυχή και να αποκαλύπτει την ομορφιά της ανθρώπινης φύσης.

Τι εύχεστε για τη συνέχεια; Εύχομαι να είμαστε όλοι εδώ παρόντες, να δημιουργούμε και να προβάλλουμε  την τέχνη μας που τόσο αγαπάμε, ως απάντηση στην πολλές φορές βίαιη και πεζή πραγματικότητα.

https://www.facebook.com/epimonitexni/

Σύντομο bio: Ο Αναστάσιος Καραπαπάζογλου ζει και εργάζεται στη Καβάλα. Ασχολείται με την τέχνη της ζωγραφικής εντατικά και είναι αυτοδίδακτος. Ο ενθουσιασμός και η αγάπη του για τη ζωγραφική, ο πειραματισμός σε σύνθετες τεχνικές και υλικά, καθώς και η συνεχής αναζήτηση της έκφρασης και της αισθητικής οδήγησαν στη γρήγορη εξέλιξη του. Τα έργα του είναι εμπνευσμένα από την τέχνη της Αναγεννησιακής και Κλασσικής περιόδου και χαρακτηρίζονται από τη καθαρότητα και τη ζωντάνια των μορφών, την λεπτομέρεια στην πινελιά τις δραματικές φωτοσκιάσεις και πλαισιώνονται με σύμβολα και αλληγορίες. Συμμετείχε σε εκθέσεις σε γκαλερί της Θεσσαλονίκης, στο Γαλλικό Ινστιτούτο, στο φεστιβάλ Cosmopolis στη Καβάλα, στη Δημοτική Πινακοθήκη Ξάνθης. Έργα του έχουν φιλοτεχνήσει εξώφυλλα λογοτεχνικών βιβλίων ενώ έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές από ανθρώπους της τέχνης, γκαλερίστες και από το κοινό.

ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ: 4 Χρόνια στον τόπο που ξεκινήσεΜΠΕΝΣΟΥΣΑΝ ΧΑΝ

Σύλληψη & Επιμέλεια: Χρύσα Μπαρζόκα https://www.facebook.com/chris.alevra

Τα εγκαίνια του αδιαμεσολάβητου project εικαστικών καλλιτεχνών “Επίμονη Τέχνη” πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 10 Μαϊου στις 19.00 στο Μπενσουσάν Χαν (Εδέσσης 6, 54625, Άνω Λαδάδικα Θεσσαλονίκης). Πρόκειται για την επετειακή εκδήλωση του πολύ επιτυχημένου project που ξεκίνησε πριν από 4 χρόνια στο Μπενσουσάν Χαν και έγινε θεσμός!

Το παλιό εβραϊκό χάνι των Άνω Λαδάδικων, κτίριο εξαιρετικής εσωτερικής αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα, στέγασε την εικαστική έκθεση στην οποία συμμετείχαν με έργα τους

https://www.facebook.com/BensousanHan/

OI ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΜΌΠΟΥΛΟΣ

ΒΙΟΛΕΤΑ ΓΑΖΕΑ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΩΓΟΥΣΗ

ΜΑΡΙΑ ΝΕΝΑΔΗ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΤΡΑΓΚΟΥ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΜΙΝΗΣ

ΕΙΡΗΝΗ ΜΗΤΟΥΔΗ

ΚΕΛΛΥ ΚΟΝΤΖΑΜΑΝΗ

RINETTE JOSAFAT

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΡΟΖΑΣ

PARIS VIVIANNE

RAMINA IBRAGIMOVA

ANTONI DRAGAN

ΑΝΤΩΝΙΑ ΖΑΦΕΙΡΙΑΔΟΥ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΛΑΧΟΥ

ΕΛΕΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΡΑΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΧΟΡΤΗΣ

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΑΝΔΡΕΟΥ

ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ

ΜΑΡΙΑ ΣΕΡΑΦΕΊΜ ΙΔΟΎ

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΝΙΚΟΛΙΔΑΚΗ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΟΖΙΑ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

ΧΡΥΣΑ ΣΙΑΤΗ

ΦΙΛΑΡΕΤΗ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΝΑΤΑΣΑ ΜΠΑΛΤΟΥΝΑ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

ΜΑΡΙΑ ΚΟΜΠΑΤΣΙΑΡΗ

ΔΑΝΑΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΚΑΤΣΕΛΗΣ

ΧΡΥΣΑ ΜΠΑΡΖΟΚΑ

Με την υποστήριξη

ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΊΑ ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΊΟΥ
ΕΥΟΣΜΟΣ – ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ

ADAMOS WINES
OLYMPUS RIVIERA

CBD WORLD

KOTSONI LANGUAGE

και τους χορηγούς επικοινωνίας

POLIS FREEPRESS
& SP musicRADIO