Άννα Δημάκη: “Αν μάθεις τη δύναμη που κρύβεις μέσα σου τότε μπορείς να κάνεις τα πάντα”

Στις 8 Μαρτίου και με αφορμή Την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας η δημοσιογραφική ομάδα του polismagazino.gr απευθύνει 6 ερωτήσεις στη γυναίκα, τη μητέρα, την σύντροφο, την εργαζόμενη της διπλανής πόρτας.

Ποια γυναίκα σε εμπνέει και γιατί; Με εμπνέει η κάθε γυναίκα ηρωίδα που αγωνίζεται για τα όνειρά της. Με εμπνέει η κάθε γυναίκα ηρωίδα που αγωνίζεται για την αξιοπρέπειά της, τα πιστεύω της, την οικογένειά της και για έναν καλύτερο κόσμο.

Έχεις υποστεί κάποια μορφή βίας έως σήμερα; Τι σημαίνει για εσένα το κίνημα #MeToo; Όλες οι γυναίκες έχουμε αισθανθεί βία με διαφορετικούς τρόπους. Το ζούμε από τη στιγμή που βγαίνουμε στην κοινωνία.  Μπορεί να το ζήσουμε στο σχολείο, στην καριέρα μας, στη δουλειά μας αλλά και μέσα στην οικογένειά μας. Με το #MeeToo μπορούν οι γυναίκες να μιλήσουν πιο εύκολα και να καταγγείλουν κάθε μορφή βίας που έχουν υποστεί και να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους.

Ποια θεωρείς ότι είναι η μεγαλύτερή σου επιτυχία στην προσωπική και επαγγελματική σου πορεία; Η πολύ δουλειά, η υπομονή και επιμονή μου στο να ξεπεράσω όλα τα εμπόδια στην καλλιτεχνική μου διαδρομή και να χαράξω τη δική μου διαδρομή και την αναγνώριση. 

Καριέρα ή οικογένεια; Η γυναίκα μπορεί να βρει τη χρυσή τομή και να έχει και τα δύο. Είναι γεννημένη να παλεύει, να αντέχει, να τα καταφέρνει και να βρίσκει χρόνο για την προσωπική της ζωή και την οικογένειά της.

Πως θα περιέγραφες τη σύγχρονη γυναίκα; Η σημερινή γυναίκα έχει πολλαπλούς και πολυδιάστατους ρόλους. Ανταγωνίζεται τα ανδρικά στερεότυπα αλλά κρατά την ταυτότητά της ως γυναίκα.

Ποιο είναι moto της ζωής σου; Αν μάθεις την δύναμη που κρύβεις μέσα σου τότε μπορείς να κάνεις τα πάντα.

Σας ευχαριστώ πολύ http://www.dimakiart.com