ΚΩΣΤΑΣ ΜΕΛΕΤΙΑΔΗΣ: “προσπαθώ να προσχεδιάζω κάτι και μετά το πραγματοποιώ”

Σε ποιά ηλικία ξεκινήσατε να φωτογραφίζετε;
Ξεκίνησα να φωτογραφίζω 22 χρονών.
Καλλιτέχνης γεννιέται κανείς ή γίνεται;
Ο καλλιτέχνης έστω και αν γεννήθηκε για αυτό που κάνει πρέπει και να γίνει επίσης.
Ποιά λέξη σας εκφράζει ως καλλιτέχνη;
Φωτοζωγράφος.
Νοιώθετε την «έμπνευση» πριν δημιουργήσετε;
Προσπαθώ να προσχεδιαζω κάτι και μετα το πραγματοποιώ.
Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;
Καλλιτέχνης χωρίς μελλοντικά σχέδια δεν νομίζω να υπάρχει.
Ας γνωρίσουμε τον καλλιτέχνη.
Πέρασα τα μαθητικά μου χρόνια στην υπέροχη (και φωτογραφικά) Θεσσαλονίκη.
Τα πρώτα μου μαθήματα φωτογραφίας τα έκανα στην Σουηδία, στο Gothenborg  με δασκάλα την Boel Ferm σε ένα τμήμα ανεπανάληπτου μωσαϊκού ανθρώπων από όλο τον κόσμο.
Εκεί πήρα μέρος στην πρώτη μου ομαδική έκθεση. Στην Κρυα Βρυση δημιούργησα μια φωτογραφική ομάδα με μαθήματα φωτογραφίας σε μαθητές .
Συμμετείχα στην φωτογραφική ομάδα Τριανδρίας Θεσσαλονίκης ( από την οποία έχουν βγει πολλοί άξιοι γνωστοί φωτογράφοι ) με δάσκαλο τον Βασίλη Καρκατσελη , μετα στην φωτογραφική ομάδα Βέροιας  και τώρα στην φωτ.ομαδα Σαντορίνης Φ.Ο.Σ  .
Συμμετείχα σε πολλά workshop , ατομικές και ομαδικές εκθέσεις.
Θα κλέψω το άρθρο της κ.Μπαρζοκα για την επίμονη τέχνη που με εκφράζει 100%.
“Με την πεποίθηση ότι η Τέχνη πρέπει να παρεμβαίνει σε κρίσιμους καιρούς, και με την ανάγκη μας ως καλλιτέχνες να εκφράσουμε τα ανομολόγητα από τους πολλούς, να εκφραστούμε αλλά και να τοποθετηθούμε στον δημόσιο χώρο με την Τέχνη μας, σας παρουσιάζουμε την “Επίμονη Τέχνη” μία σειρά εκθέσεων χωρίς μεσάζοντες, συλλογικές εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών μικρής διάρκειας και μεγάλης έντασης μίας ημέρας, στην οποία επιλεγμένοι καλλιτέχνες ανάμεσα από τους ανθρώπους που θεωρώ ότι μας δένουν ίδια ιδανικά και συναντηθήκαμε με όχημα την Τέχνη και συνεκθέτουμε υλοποιώντας το όνειρο μας με φορέα αποκλειστικά την δική μας κοινή προσπάθεια.
Χωρίς καμία απολύτως δέσμευση και με την απόλυτη και αδιαπραγμάτευτη ελευθερία που πρέπει να διέπει την πραγματική Τέχνη, σε πείσμα των εγκαθιδρυμένων συμφερόντων που κατακεραυνώνουν την δημιουργικότητα μας. Μια τέχνη επίμονη, την δική μας τέχνη.”