H Gulf Air γιορτάζει 40 χρόνια πτήσεων στην Αθήνα

Η Gulf Air, ο εθνικός αερομεταφορέας του Βασιλείου του Μπαχρέιν και η πιο Βελτιωμένη Αεροπορική Εταιρεία για το 2022 (World’s Most Improved Airline 2022), γιόρτασε τα 40 χρόνια απευθείας πτήσεων μεταξύ του Βασιλείου του Μπαχρέιν και της Ελλάδας, με 2 εορταστικές εκδηλώσεις που οργανώθηκαν στην Αθήνα από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και την εταιρεία για να τιμηθεί η επέτειος αυτή.

Αφενός ο εορτασμός συμπεριέλαβε μια εκδήλωση για τους εκπροσώπους των ΜΜΕ οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον Acting Chief Executive Officer της Gulf Ai Captain Waleed AlAlawi καθώς και μέλη της εκτελεστικής διοίκησης της αεροπορικής εταιρείας και στελέχη του αεροδρομίου της Αθήνας σχετικά με τα νέα των δύο οργανισμών. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε και trade event κατά τη διάρκεια του οποίου οι CEO του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Γιάννης Παράσχης, ο Πρόεδρος Ομοσπονδίας Συνδέσμων Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδας / FedHATTA Λύσανδρος Τσιλίδης, ο Υποστράτηγος Διευθυντής Δ/νσης Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, ιδιοκτήτες και διευθυντές τουριστικών γραφείων, ταξιδιωτικοί πράκτορες, καθώς και ναυτιλιακοί πράκτορες ενημερώθηκαν σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις της Gulf Air από τον Captain AlAlawi.

Με αφορμή την περίσταση, ο Captain AlAlawi δήλωσε “Το Βασίλειο του Μπαχρέιν και η Ελλάδα έχουν αναπτύξει πολύ ισχυρούς εμπορικούς δεσμούς, ενώ παράλληλα το δρομολόγιο της Αθήνας έχει ιδιαίτερη αξία για την Gulf Air, καθώς συνδέει και τις 2 χώρες με σημαντικές τουριστικές ροές μεταξύ τους. Οι πτήσεις της εταιρείας προς τη Μύκονο και τη Σαντορίνη μόλις ολοκληρώθηκαν, καθώς η θερινή περίοδος εξυπηρέτησε για δεύτερη φορά τα συγκεκριμένα δρομολόγια που είναι ιδιαίτερα δημοφιλή μεταξύ των επιβατών μας. Επιπρόσθετα, η Gulf Air πρόσφατα εγκαινίασε ένα πρόγραμμα στάσης στο Μπαχρέιν, χάρη στο οποίο οι επιβάτες μπορούν να επιλέξουν να περάσουν μερικές μέρες ανακαλύπτοντας όλα όσα έχει ο προορισμός να προσφέρει. Το πρόγραμμα εξυπηρετεί ιδιαίτερα τους Έλληνες ταξιδιώτες όταν, ξεκινώντας από την Αθήνα, επισκέπτονται το Μπαχρέιν ως ενδιάμεσο προορισμό προς τη Μ. Ανατολή, χώρες του Αραβικού Κόλπου, την Ινδική Υποήπειρο και την Άπω Ανατολή. Προσδοκούμε ακόμα 40 χρόνια επιτυχημένων πτήσεων προς την Αθήνα και είμαστε σίγουροι ότι οι Έλληνες επιβάτες θα απολαύσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της πελατοκεντρικής εταιρείας μας.”

O CEO του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Γιάννης Παράσχης, δήλωσε: «Συνδέοντας την Ελλάδα για 40 χρόνια και με παρουσία στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών από το 2001, η Gulf Air έχει υπάρξει ένας από τους πιο πολύτιμους αεροπορικούς συνεργάτες μας, με ιδιαίτερα αξιοσημείωτη συνεισφορά στη διασυνδεσιμότητα του αεροδρομίου μας και της πόλης της Αθήνας! Στα 21 χρόνια πτήσεων από / προς το αεροδρόμιό μας,  η εταιρεία προσφέρει στους πελάτες της ένα κορυφαίο αεροπορικό προϊόν, έχοντας μεταφέρει συνολικά περισσότερους από 800.000 επιβάτες με περισσότερες από 10.000 πτήσεις και καταγράφοντας το 2022 και στις δύο κατηγορίες διψήφια ποσοστά αυξήσεων σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019. Με τις πιο θερμές ευχές μας για περαιτέρω ανάπτυξη στην αγορά της Αθήνας, επιβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας ότι θα συνεχίσουμε μαζί τη στενή και επιτυχημένη συνεργασία μας για τα επόμενα 40 χρόνια  – και για ακόμα περισσότερα!»

Η Gulf Air ξεκίνησε τις απευθείας πτήσεις μεταξύ Bahrain και Αθήνας το 1980, και αυτή τη στιγμή η εταιρεία εκτελεί καθημερινά δρομολόγια προς την ελληνική πρωτεύουσα, καθώς η Αθήνα αποτελεί έναν ελκυστικό προορισμό για τους ταξιδιώτες από το σύνολο του αεροπορικού δικτύου της εταιρείας καθόλη τη διάρκεια του έτους. Κρατήσεις για πτήσεις της Gulf Air  μπορούν να γίνουν online μέσω του gulfair.com, του mobile app της εταιρείας, καθώς και μέσω του 24-ωρου Worldwide Contact Centre της εταιρείας στο  (+973) 17373737, ή μέσω οποιουδήποτε γραφείου πωλήσεων  ή εγκεκριμένου γραφείου πωλήσεων / ταξιδιωτικού γραφείου της Gulf Air.