Γιατί επιλέγει κάποιος σπίτι στα Βόρεια Προάστια και το Χαλάνδρι

Το Χαλάνδρι και τα Βόρεια Προάστια γενικότερα είναι αναμφισβήτητα από τις πιο όμορφες και δημοφιλείς περιοχές της Αθήνας! Μακριά από το πολύβουο κέντρο και μέσα στο πράσινο, τα αριστοκρατικά αυτά προάστια αποτελούν ιδανικές επιλογές, τόσο για ενοικίαση, όσο και για αγορά κατοικίας από πολλούς -είδικά από οικογένειες και επαγγελματίες.

Σε αυτό το άρθρο λοιπόν, θα δούμε μαζί τους κυριότερους λόγους για τους οποίους επιλέγει κάποιος σπίτι στα Βόρεια Προάστια και στο Χαλάνδρι!

Καινούργιες και μοντέρνες πολυκατοικίες

Σε αντίθεση με τις παλιές πολυκατοικίες και σπίτια που συναντά κανείς σε άλλες περιοχές της Αθήνας, όπως το κέντρο, τα Βόρεια προάστια είναι γεμάτα καινούργια και μοντέρνα σπίτια. Μάλιστα, τα νεόδμητα διαμερίσματα στο Χαλάνδρι είναι πολλά και συνεχώς αυξάνονται. Είναι λογικό λοιπόν πολλοί από αυτούς που αναζητούν σπίτια προς πώληση ή ενοικίαση, να στρέφονται προς αυτές τις περιοχές. Οι κυριότερες κατηγορίες είναι οι οικογένειες και οι επαγγελματίες, οι οποίοι αναζητούν το κατάλληλο κτίριο για να στεγάσουν τα γραφεία της επιχείρησής τους. Και για τις δύο περιπτώσεις, υπάρχει μεγάλο εύρος επιλογών που πληρούν τις προδιαγραφές!

Τεράστια ποικιλία εμπορικών καταστημάτων

Τα Βόρεια Προάστια φημίζονται για τα εμπορικά τους κέντρα και για τα μαγαζιά τους! Στο κέντρο του Χαλανδρίου μάλιστα μπορεί να βρει κανείς μία απίστευτη ποικιλία από εμπορικά καταστήματα που καλύπτουν όλα τα γούστα. Αν πάλι κάποιος προτιμά τα εμπορικά κέντρα, σε πολύ κοντινή απόσταση θα βρει το The Mall, το Golden Hall, και άλλα δημοφιλή εμπορικά κέντρα. Η εύκολη πρόσβαση σε μία πληθώρα εμπορικών καταστημάτων, καθώς και σε άλλες υπηρεσίες, όπως κέντρα ομορφιάς και ιατρεία, είναι ακόμη ένα στοιχείο που κάνει τα Βόρεια Προάστια μία από τις καλύτερες επιλογές για αγορά ή ενοικίαση κατοικίας.

Άπλετο πράσινο και φυσική ομορφιά

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του να ζει κάποιος στα Βόρεια Προάστια των Αθηνών είναι αναμφισβήτητα το πράσινο, οπότε όσοι αγαπούν την επαφή με τη φύση, βρίσκουν τον παράδεισό τους εκεί! Χάρη στην εξαιρετική τοποθεσία των Βορείων Προαστίων στους πρόποδες της Πάρνηθας, οι κάτοικοι της περιοχής έχουν άμεση πρόσβαση τόσο σε πανέμορφα φυσικά τοπία, όσο και σε δραστηριότητες στη φύση, όπως η πεζοπορία και η ποδηλασία. Επιπλέον, στα Βόρεια Προάστια βρίσκεται και η Πεντέλη, η οποία αποτελεί ιδανικό προορισμό για εκδρομές και εξερεύνηση, αφού έχει πολλή βλάστηση, σπηλιές και καταρράκτες!

 

Κορυφαία σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα

Όπως είπαμε και παραπάνω, τα Βόρεια Προάστια είναι πολύ δημοφιλή σε οικογένειες και ένας από τους κυριότερους λόγους που συμβαίνει αυτό είναι τα ιδιωτικά σχολεία και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα που βρίσκονται στην περιοχή. Πράγματι, στις περιοχές αυτές είναι συγκεντρωμένα τα καλύτερα ιδιωτικά σχολεία της Αθήνας, τόσο ξενόγλωσσα, όσο και ελληνικά. Το φυσικό τοπίο και η ευχέρεια χώρου που υπάρχει, επιτρέπουν στα σχολεία αυτά να καταλαμβάνουν μεγάλες εκτάσεις και να περιλαμβάνουν πρωτοποριακές εγκαταστάσεις, όπως πισίνες, γυμναστήρια και διάφορα εργαστήρια που αναβαθμίζουν το επίπεδο της εκπαίδευσης που λαμβάνουν τα παιδιά!

Ήσυχο και ήρεμο περιβάλλον

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του να ζει κανείς στο Χαλάνδρι ή σε κάποια άλλη περιοχή των Βορείων Προαστίων είναι η ησυχία και η ηρεμία που επικρατεί εκεί. Στα Βόρεια Προάστια μπορεί κανείς να δραπετεύσει από το θόρυβο και την κίνηση του κέντρου της πόλης, απολαμβάνοντας την ησυχία και την επαφή με τη φύση. Παράλληλα, χάρη στην εύκολη πρόσβαση, τόσο σε ανέσεις, όσο και σε φυσικές ομορφιές, η ποιότητα ζωής που έχει κάποιος που μένει εκεί είναι σίγουρα υψηλή. Για το λόγο αυτό, πολλοί είναι αυτοί που εγκαταλείπουν το κέντρο, κουρασμένοι από την πολυκοσμία και εγκαθίστανται στα Βόρεια Προάστια!

Το να ζει κάποιος στο Χαλάνδρι και στα Βόρεια Προάστια έχει μία σειρά από πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα! Από την ησυχία και την κοντινή απόσταση από τη φύση, μέχρι τα καινούργια σπίτια και τα κορυφαία σχολεία που υπάρχουν εκεί, υπάρχουν πολλά στοιχεία που κάνουν τις περιοχές αυτές δημοφιλείς σε όσους αναζητούν σπίτι. Αποφασίζοντας λοιπόν κάποιος να μετακομίσει στα Βόρεια Προάστια, απολαμβάνει τόσο τη γοητεία της πόλης, όσο και την ηρεμία της φύσης!